Urmărește-ne în Social Media

The Black Keys - Wild Child

The Black Keys a lansat piesa "Wild Child", alături de un videoclip prin care "revine la rădăcinile oamenilor muncii". Acesta este un single de pe un nou album, pe care trupadin Ohio îl va lansa în 2022. Clipul începe cu un minut de comedie de situaţie, în care personalul unui liceu îşi face de cap.

Ultimul album lansat de The Black Keys a fost "Delta Kream", colecţie de coveruri country-blues. Acel disc a ajuns pe locul 6 în topul Billboard 200. Acum, la nici un an distanţă deja ne aşteaptă un nou album de studio, care duce la 11 materiel discografia formaţiei. Patrick Carney şi Dan Auerbach vor lansa la final de primăvară "Dropout Boogie". El va sosi pe 13 mai, cu doar o zi înainte de aniversarea de 20 de ani de la albumul de debut Black Yes, "The Big Come Up".

Pe acest single proaspăt lansat apar şi Greg Cartwright de la Reigning Sound şi Angelo Petraglia de la Kings of Leon. Un alt invitat special pe care îl vom auzi pe albumul din mai este Billy Gibbons de la ZZ Top. Noul clip, "Wild Child" a fost regizat de către Bryan Schlam, care are ochiul format pentru chimia între profesorii blazaţi din cancelarie, care sunt puşi pe poante şi trolling.

The Black Keys se pregăteşte de un turneu în această vară şi toamnă, cu o sumedenie de opriri, pentru început doar în SUA.

Grupul din Akron, Ohio este activ din anul 2001 şi este constituit din Dan Auerbach, la chitară şi voce, dar şi Patrick Carney la tobe. Iniţial duo-ul a pornit la drum independent, înregistrând în subsoluri şi producându-şi propriile discuri. Ulterior avea să devină liderul valului de garage rock revival petrecut la începutul anilor 2000. Piesele sale sunt excelente pentru a fi integrate pe o coloană sonoră, şi sunetul neşlefuit blues work prinde la public, în special cel vestic.

Momentul de maximă popularitate pentru Black Keys a venit în 2010, odată cu single-ul "Tighten Up" şi albumul "Brothers", care au adus 3 premii Grammy duo-ului. Ultimul album de studio complet nou a fost "Let's Rock" din 2019, care a fost produs chiar de cei doi artişti, spre deosebire de precedentele 4 LP-uri preoduse de Danger Mouse.

Comentarii