Urmărește-ne în Social Media

The Black Eyed Peas - RING THE ALARM pt. 1, pt. 2, pt. 3

The Black Eyed Peas a lansat piesa "RING THE ALARM pt. 1, pt. 2, pt. 3", care vrea să fie un imn de deşteptare pentru naţiunea americană. Această creaţie simbolică nu putea rămâne fără un videoclip plin de mesaj, pe care vă invităm să îl vizionaţi în cadrul articolului.

"RING THE ALARM pt. 1, pt. 2, pt. 3" este o piesă cu beat rap old school, peste care este aplicat un sintetizator ce sună a jocuri video sau sonerii de telefon vechi. Peste acest beat will.i.am and co cântă despre o naţiune care se prosteşte şi dezumanizează pe Internet, în vreme ce se îndoapă cu zahăr.

Melodia nu este chiar radio-friendly, prin lungimea sa de 5 minute şi 48 de secunde şi faptul că este împărţită în segmente. Fiecare secţiune este delimitată de un scurt interludiu. Ce începe ca rap şi pop ajunge să sune a trip-hop la mijloc de track.

Protagoniştii din videoclip poartă măşti şi berete, uniforme ce amintesc de brigada Black Panthers care lupta contra rasismului în anii '70. Dacă prima parte din single a fost pe bază de rap şi pop, a doua de trip-hop, secţiunea lui will.i.am din final este sacadată şi influenţată serios de jazz.

De producţia acestui single s-au ocupat will.i.am şi Dj Motiv8. Acest release vine în continuarea lui "Street Livin'", prima melodie lansată de Black Eyed Peas în ultimii 7 ani. A sosit la începutul acestui an, fiind bine primită de fani. Apl.De.Ap, Taboo, will.i.am au fiecare câte o secţiune cu încarcatură socială.

La refren îşi face apariţia şi o voce feminină, pe care nu o cunoaştem, dar nu pare să fie Fergie. will.i.am a declarat că "Ring" fusese scrisă încă din 2013 sau 2014, pe fondul tensiunilor rasiale. Artistul a fost inspirat de victimele brutalităţii poliţiei şi cazul Ferguson.

Odată cu lansarea lui "Ring the Alarm", trio-ul a anunţat şi un site interactiv, Sweet. Prin intermediul său fanii se vor putea înregistra şi strânge o monedă virtuală numită "Sugar". Cu aceasta vor cumpăra bilete VIP, memento-uri, tricouri şi conţinuturi exclusive sau meet and greet-uri.

The Black Eyed Peas au cântat în România în 2007, avându-i pe cei de la Simplu în deschidere.

Comentarii