Urmărește-ne în Social Media

The Beatles - While My Guitar Gently Weeps (videoclip aniversar)

Aniversarea a 10 ani de la prima punere în scenă a show-ulului The Beatles Love, în interpretarea Cirque du Soleil, este sărbătorită printr-un videoclip inedit, realizat pentru o versiune din 2006 a piesei ”While My Guitar Gently Weeps”. Vizualul poartă privitorul într-un univers artistic impresionant, adus la viață de muzica trupei The Beatles și dansul Eirei Glover de la Cirque du Soleil.

Muzica trupei The Beatles este readusă în atenția publicului printr-un videoclip nou al piesei ”While My Guitar Gently Weeps”, ce marchează aniversarea a 10 ani de la prima punere în scenă a spectacolului ”The Beatles Love”, în interpretarea Cirque du Soleil.

While My Guitar Gently Weeps” a fost compusă de George Harrison și înregistrată pentru prima oară de The Beatles în 1968. Versiunea originală a piesei avea partea de chitară interpretată de Eric Clapton, deși numele său nu a fost menționat la credite pe "The White Album".

Pentru videoclipul aniversar a fost folosită o variantă mai nouă a piesei, ce a apărut și pe albumul ”LOVE” (cu piese folosite în spectacolul Cirque du Soleil). Această versiune a fost înregistrată la Air Studios în 2006, fiind reorchestrată atunci de Sir George Martin, legendarul producător al trupei The Beatles.

Clipul ”While My Guitar Gently Weeps” a fost filmat la Love Theatre de la Mirage Hotel (Las Vegas) și în alte locații din Nevada. Toate efectele artistice au fost create folosind cartografierea prin proiecție pe obiecte în mișcare, fără CGI în post-producție. Regia este semnată de Dandypunk, André Kasten și Leah Moyer, coregrafia fiind prezentată de Eira Glover de la Cirque du Soleil.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică și film

Povestea studioului Abbey Road este transpusă într-un documentar - TRAILER

Abbey Road Studios a găzduit unele dintre cele mai importante momente muzicale din istorie, iar acum devine protagonistul unui documentar regizat de Mary McCartney, fiica Lindei și a lui Paul McCartney. Te invităm să citești mai multe detalii și să urmărești trailerul.

Publicat

pe

Paul McCartney în documentarul "If These Walls Could Sing"
Paul McCartney în documentarul "If These Walls Could Sing" │ FOTO: captură YouTube / Disney Plus

Mulți oameni asociază studioul de înregistrare cu cel de-al 11-lea album The Beatles, "Abbey Road", dar mai ales cu fotografia ce îi prezintă pe cei patru muzicieni pe trecerea de pietoni. Cu toate acestea, studioul are o istorie vastă, de la sesiunile de înregistrare din anii 1930 cu London Symphony Orchestra, până la prima înregistrare digitală realizată vreodată în Marea Britanie și până la imaginea sa de astăzi - cea de reper istoric.

"Când intri într-un loc cu atât de multă istorie în jurul lui, este într-un fel o experiență sacră. Oamenii vor să vină aici. Vor sunetul din Abbey Road", spune Elton John în trailerul documentarului.

Intitulat "If These Walls Could Sing", documentarul arată imagini din arhivă cu o mică Mary McCartney care și-a petrecut copilăria în studiourile Abbey Road. Însă, trailerul se concentrează mai mult pe faimosul ei tată, Paul, care împreună cu restul trupei The Beatles a făcut din Abbey Road un nume cu rezonanță.

"Aceasta a fost casa noastră, am petrecut atât de mult timp aici", declară Paul McCartney.

Într-una dintre secvențe, muzicianul își amintește de un anumit instrument muzical pe care trupa The Beatles îl folosise la sesiunile de înregistrare. Instrumentul încă se află la Abbey Road, iar McCartney începe să cânte la el. Alături de Elton John, Mary și Paul McCartney, trailerul îi mai prezintă pe Ringo Starr, Nile Rodgers, Noel Gallagher, Roger Waters, Celeste sau George Lucas.

"If These Walls Could Sing" va fi disponibil pe Disney + începând cu 16 decembrie.

TRAILER "If These Walls Could Sing"

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< nov. 2022 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4