Urmărește-ne în Social Media

Testament - Curse of Osiris

Dacă vă era dor de nişte thrash ca la carte, atunci aruncaţi o privire peste noul clip al trupei Testament, "Curse of Osiris". El vine la pachet cu promisiunea unui "album video" al legendarei trupei din California. Se ascultă chiar aici, pentru a putea redefini ce înseamnă thrash metal-ul din Bay Area.

Testament nu e fitecine, fiind unul dintre cele mai vechi grupuri muzicale thrash metal şi asta fără a face mari compromisuri ale modului în care sună. În epoca în care Slayer s-a lăsat, Metallica a experimentat, Testament continuă, în pragul aniversării a 40 de ani de existenţă în 2023. Noul single, "Curse of Osiris" este doar o prefaţă pentru albumul video "Titans of Creation", care va sosi pe 9 septembrie prin casa de discuri Nuclear Blast.

Va fi o ediţie de colecţie, una limitată, care include câte o filmare pentru fiecare track de pe albumul cu acelaşi nume lansat în 2020. Filmările au fost compilate pe o scenă amenajată în patria thrash-ului, San Francisco şi au fost editate sub forma unor videoclipuri muzicale, disponibile pe Blu-ray-ul care va însoţi CD-ul. În ediţia specială se află fotografii bonus, stickere, mesaje de la trupă, insigne şi altele. Gene Hoglan se află la tobe pentru a întregi experienţă, prins chiar înainte de a părăsi grupul.

Această ediţie a albumului se va găsi sub forma a doar 6500 de unităţi la nivel global. Pe lângă Gene Hoglan la tobe, îl avem pe solistul Chuck Billy în componenţa Testament, alături de Eric Peterson la chitară. Odată cu lansarea acestui videoclip "Curse of Osiris" s-a dat şi startul turneului european al formaţiei Testament. Include opriri într-o duzină de cluburi din Europa, care sunt văzute de grup ca un soi de pauze între apariţiile de la marile festivaluri metal ale verii.

Celor de la Testament li se alătura Exodus, Heathen şi Death Angel în turneu."Titans of Creation" a fost produs de către Billy şi Peterson, în vreme ce Juan Urteaga de la Trident Studios s-a ocupat de partea de înregistrare, coproducţie şi inginerie de sunet. Eternul Andy Sneap a mixat şi masterizat LP-ul.

Testament a cântat la Arenele Romane în 2014, sosind în premieră în ţara noastră. Grupul este activ din 1983 şi în primii 3 ani de existenţă a fost cunoscut drept Legacy. L-a avut la tobe pe Dave Lombardo o perioadă, pe Chuck Billy la voce, Alex Skolnick la chitară, în formula de aur. Gurile rele spun că acest grup merită să facă parte dintr-un "Big Eight" al thrash-ului, alături de Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax, Exodus, Overkill şi Death Angel. A vândut peste 1.4 milioane de albume în SUA de când SoundScan monitorizează piaţa.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

15.000 de persoane au participat la ediția aniversară ARTmania Festival din 2022

Ediția cu numărul 15 a festivalului ARTmania a reunit la Sibiu, în cele 3 zile de festival, 15.000 de pasionați de muzică și de arte. La eveniment au concertat 14 trupe internaționale și din România, printre care Meshuggah, Testament, Bucovina și Taine.

Publicat

pe

Meshuggah la ARTmania Festival 2022
Meshuggah la ARTmania Festival 2022 │ FOTO: Miluță Flueraș

Publicul prezent la ARTmania Festival 2022 a avut parte și de activități conexe, activări creative și de concursuri cu premii, peste 500 kg de materiale reciclabile (hartie, carton, plastic si metal) fiind colectate selectiv împreună cu FEPRA. Alături de echipa festivalului și de parteneri, peste 100 de voluntari au făcut posibilă desfășurarea ediției aniversare din acest an.

Premiere la ARTmania Festival din 2022

La nivel muzical, ARTmania Festival 2022 a scris o serie de premiere pentru piața din România:

  • Mercyful Fate (DK) – reunită după un lung hiatus, care a durat până în 2020, la începerea pandemiei, legendara trupă, creație a iconicului King Diamond, a ales festivalul ARTmania pentru primul lor show din România, opțiune care s-a materializat în cadrul ediției din acest an a festivalului.
  • Transatlantic – super-grupul prog din care fac parte Mike Portnoy (ex-Dream Theater, tobe), Neal Morse (ex-Spock's Beard, voce, chitara, clape), Pete Trewavas (Marillion, chitara bas) si Roine
  • Stolt (The Flower Kings, chitară) a concertat pentru prima dată în Romania
  • The Pineapple Thief (UK) – proiectul personal al cunoscutului muzician britanic Bruce Soord a concertat pentru prima dată în țara noastră

Line-up-ul celei de-a 15-a ediții a fost îmbogățit de o serie de nume consacrate la nivel internațional sau național: Meshuggah (SE), Testament (SUA), Cult of Luna (SE), Leprous (NO), Stoned Jesus (UA), The Vintage Caravan (ISL), alături de Alternosfera (MD), Bucovina, Dordeduh, Taine și de tânăra trupă sibiană Revolver.

Evenimente culturale la ARTmania Festival 2022

Show-urile de pe Scena Mare și zona Rockwatch au fost completate de o varietate de evenimente culturale la care participanții la ARTmania Festival au avut intrare gratuită în baza brățării de festival:

  • Activități creative și sesiuni pentru lectură pentru copii și adulți – oferite în Piața Mare în colaborare cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu;
  • Proiectii de filme – pasionații de cinema au putut viziona filme cunoscute oferite în baza colaborarii cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu;
  • Activări creative, zona de lectură și de vilinuri
  • Expoziții de artă cu acces gratuit pentru studenți – puse la dispoziție de Muzeul Național Brukenthal;
  • Vizite la muzee. Pentru ca expriența culturală să fie completă, între concerte, persoanele cu brățara de festival au avut acces gratuit în spatiile expoziționale ale Complexului Național Muzeal ASTRA și la seminariile, activitățile și evenimentele desfășurate de muzeu în perioada festivalului, evenimente precum Olimpiada "Meștesuguri Artistice Tradiționale".
  • Seminar de fotografie pentru pasionații de imagini - susținut de cunoscutul fotograf de evenimente Miluță Flueraș.

Când va avea loc ARTmania Festival 2023

Cea de-a 16-a ediție a ARTmania Festival va avea loc în perioada 28 - 30 iulie 2023, abonamente pentru ediția 2023 a Festivalului ARTmania fiind deja disponibile, în stoc limitat, pentru vânzare, la preț special.

Citește în continuare