Urmărește-ne în Social Media

Tears For Fears - Break The Man

Tears For Fears aduce un omagiu femeilor care luptă împotriva patriarhatului în noul videoclip ”Break The Man”. În căutarea unor soluții pentru o lume mai bună, Curt Smith susține un mai bun echilibru între femei și bărbați.

"Simt că multe dintre problemele pe care le avem ca țară și chiar la nivel mondial, până la un anumit nivel, sunt cauzate de dominanța masculină. Piesa ("Break The Man") este despre o femeie care este suficient de puternică pentru a răpune un bărbat. Pentru mine, acesta ar fi răspunsul la o mulțime de probleme existente în lume - un echilibru mai bun între femei și bărbați", a opinat Curt Smith.

Piesa "Break The Man" se regăsește pe albumul "The Tipping Point", care va marca revenirea trupei britanice Tears for Fears după o pauză de 17 ani. Potrivit declarațiilor făcute de Roland Orzabal și Curt Smith, a durat ceva mai mult până când lucrurile au început să se închege, dar odată porniți, nu s-au mai uitat înapoi.

"Înainte ca totul să meargă atât de bine cu acest album, totul a trebuit să meargă rău, a durat ani întregi, dar ceva se întâmplă în final atunci când ne străduim amândoi. Avem un echilibru, un fel de eu împing, tu mă tragi  - care funcționează foarte bine", a explicat Orzabal.

Despre acest echilibru a vorbit și Smith.

"Dacă acest echilibru nu funcționează atunci când lucrăm la un album Tears For Fears, întregul mecanism nu mai funcționează. Ca să explicăm în termeni simpli, un album Tears For Fears și un sound pe care oamenii îl percep ca fiind al nostru este rezultatul unei munci de echipă, asupra căreia amândoi cădem de acord", a completat Smith.

Albumul "The Tipping Point" a fost înregistrat împreună cu vechiul lor colaborator, Charlton Pettus, lucrând alături de ei și producătorii și compozitorii Sacha Skarbek și Florian Reutter. Cel de-al 17-lea album din cariera grupului va fi lansat pe 25 februarie 2022.

Tracklist "The Tipping Point":

1. ‘No Small Thing’
2. ‘The Tipping Point’
3. ‘Long, Long, Long Time’
4. ‘Break The Man’
5. ‘My Demons’
6. ‘Rivers Of Mercy’
7. ‘Please Be Happy’
8. ‘Master Plan’
9. ‘End Of Night’
10. ‘Stay’
Deluxe CD bonus track

1. ‘Secret Location’

Super deluxe edition CD bonus tracks

1. ‘Let It All Evolve’
2. ‘Secret Location’
3. ‘The Shame’

Comentarii