Urmărește-ne în Social Media

Țapinarii - Taci

Trupa Țapinarii a lansat videoclipul noului single ”Taci”. Piesa este compusă de Adrian Costin Tănase și produsă de Cosmin Covei.

Noul single ”Taci” a avut premiera în cadrul serialului animat de comedie ”Doi Degeaba”. Ajunsă la cel de-al treilea sezon, animația ”cu spirit studențesc pur românesc” crește în popularitate de la o zi la alta, astfel ajungând și la urechile membrilor trupei Țapinarii.

Piesa ”Taci” a fost înregistrată și mixată la Fat Studios. Pentru videoclip, formația a lucrat cu Anya Francesca Dimitrov. Protagoniștii din clip sunt Simona Dabija și Ciprian Valea, ambii dansatori profesioniști.

Trupa Tapinarii și-a început activitatea în 2001. Cosmin Covei făcuse un filmuleț-portret, având ca protagonist un pitic stripper, apoi a fost compusă și piesa „Sunt fericit”, iar filmulețul s-a transformat în videoclip muzical. Difuzat de 11 ori doar într-o oră la „Metropolis”, un record de difuzare, videoclipul a avut un mare succes, fiind nominalizat la sectiunea videoclipul anului de către revista Musical Report. Astfel, la primul lor concert din august 2001, formația a umplut până la refuz ”Strada de Vara”. A urmat videoclipul piesei ‘Unde ești’ și lansarea primului album, în octombrie 2001.

Discografia trupei Tapinarii s-a extins, apoi, treptat, cuprinzând acum 7 albume și o compilație de tip ”Best of”. Cel mai recent album de studio,  ”7 păcate răscumparate”, a fost lansat în 2008.

În perioada următoare, formația va relua turneul Anti-Valentine's Day, tradiție începută în 2002. Fanii din Cluj vor putea vedea trupa în concert pe 2 februarie. Evenimentul va avea loc la Form Space, Țapinarii urmând să-i aibă alături pe prietenii de la Fără Zahăr.

Comentarii