Urmărește-ne în Social Media

Șuie Paparude - Îmi vine să cânt

Șuie Paparude a lansat un nou videoclip, pentru piesa "Îmi Vine Să Cânt". Este în egală măsură o călătorie psihedelică pe drumurile patriei şi o incursiune în necunoscutul cosmosului pe beat-uri electronice. Urmăreşte noul clip în articol.

"Îmi Vine să Cânt" este un single extras de pe LP-ul "Noul Album", care a debutat ca o surpriză în 2019. Sosea pe 28 iulie 2019 şi marca o revenire la un sunet electronic mai minimalist şi apropiat de originile trupei. Videoclipul îl prezintă pe Dobrică/Hauteculture într-o maşină old school, care se înalţă la cer, într-un puseu de libertate artistică. Pe acelaşi Hauteculture îl auzim la voce, ca pe piesele mai vechi Șuie Paparude.

Sintetizatoare visătoare se suprapun spre refren, iar în videoclip apare şi MC Bean, într-un costum de astronaut, cântând la rândul său. De altfel nu lipsesc referirile la cosmos inclusiv în versuri, cu aluzie la astronautul Dumitru Prunariu. Michi apare tot într-un costum de astronaut, încercând să prindă un sintetizator pe o staţie spaţială, în zero gravitaţie. Totul este piperat cu peisaje din orbita Pământului, deasupra căruia pluteşte Bean.

La final cei 3 artişti ai trupei ies dintre nori, cu feţele iluminate de soare şi privind spre viitor, dar în acelaşi timp fără a se lua foarte mult în serios. Pe Șuie Paparude i-am văzut la Fall in Love Festival 2019, cu un set destul de scurt, iar artiştii au încheiat anul 2019 cu un mega party la Arenele Romane, un Revelion 2020 alături de Moonlight Breakfast, Golan, UFe şi Alt Om. Pe lângă albumul "Noul Album" din 2019, băieţii au lansat în ultima zi a lui 2018 şi un LP numit simplu "Șuie Paparude".

Acel disc conţinea 20 de piese, printre care şi foarte apreciata "Omul de Gheaţă", dar şi "Mergem mai departe", care a primit un videoclip în ultima zi din 2018. Ultimele release-uri ale trupei au fost toate puse la dispoziţie gratuit, fie pe YouTube, fie sub formă de download de pe site-ul trupei. Grupul este activ din 1993 şi abordează genuri ca breakbeat, big beat, electro, alternativ şi electroclash.

PUBLICITATE
Comentarii