Urmărește-ne în Social Media

Subcarpați - Până Când Nu Pier

Subcarpați a lansat în pragul super evenimentului său de pe 1 decembrie 2022 un nou single, "Până Când Nu Pier". Piesa primeşte şi un videoclip alb-negru, ilustrat cu fotografii dn cartea foto "1 an cu Subcarpați", de Manole Sava.

Manole Sava, autorul cărţii foto "1 an cu Subcarpați" a fost cu trupa la concerte, la sala de repetiţii şi a surprins ipostaze unice ale artiştilor. Grupul se pregăteşte de concertul de la Arenele Romane, de pe 1 decembrie 2022, tradiţionala adunare a fanilor Subcarpați. Tot acolo va fi prezentat şi proiectul "1 an cu Subcarpați". Odată cu lansarea single-ului "Până Când Nu Pier", am aflat că trupa a anunţat şi un nou album, "Valea Voltului".

Vocea Ioanei Milculescu îţi rămâne în minte din acest track ecletic, care combină hip-hop cu elemente folclorice, rock alternativ şi trip-hop. Bean începe versurile rememorând tradiţii din copilărie, dar şi chemarea pământului pentru românul plecat în afară. Urmează AFO cu o parte de vers educativ şi introspectiv, care analizează relaţia Subcarpavi cu fanii săi.

După refrenul cântat de Ioana Milculescu auzim şi o gentilă chitară de rock alternativ. Colajul de fotografii prezintă componenţii Subcarpaţi, familiile şi prietenii lor înainte, după şi în timpul concertelor şi repetiţiilor, într-o serie de cadre expresive.

Subcarpaţi a cântat în acest an la Fall în Love 2022, festivalul de la Mogoşoaia şi îi vom vedea pe 1 decembrie 2022 la Sărbătoarea Subcarpaţi de la Romexpo, în Pavilionul central. În 2022 trupa a mai lansat alături de Grupul Iza piesa "Câte-s pe sub stele", varianta Live la Casa din Vale, dar şi "Mândra Mea", alături de Beniamin Ambăruş.

Greu de crezut că aceasta trupă atât de iubită a avut primul concert de abia în 2010, la Tmbase Timişoara. În proiect au mai fost implicaţi Omu' Gnom, DJ Limun, Psihotrop, Mara şi Dragonu de la Specii, VJ Andri, DJ Power pe Vinil, Argatu', Esqu şi mulţi alţii.

Pe lângă Sărbătoarea Subcarpaţi care are loc anual pe 1 decembrie, mai există o reunire a fanilor şi vara sub numele de "Dă-i Foale", care include live session-uri foarte vizualizate.

Comentarii

Concerte & turnee

Subcarpați este cap de afiș la Oxigen Planting Festival 2024

Subcarpați și Floare de maidan, TUMBE, Ioana Milculescu și Cred Că Sunt Extraterestru vor concerta la Oxigen Planting Festival, un eveniment care îmbină plantarea de copaci cu experiența unui festival ce presupune muzică live, activități în aer liber pentru toate vârstele, artă, educație sustenabilă și food and drinks.

Publicat

pe

Subcarpați in concert la Electric Castle 2023 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Cei care vor să ajute la plantarea unei "Păduri de Caval" sunt așteptați la Șag, la 15 kilometri de Timișoara. În cele două zile de eveniment, vor fi plantați 15.000 de copaci, din speciile frasin, arțar și cireș sălbatic. Plantarea este gratuită, iar puieții și uneltele sunt puse la dispoziție de organizatori. Mai mult, cei care vor participa la acțiunea de plantare vor fi îndrumați îndeaproape de pădurari care vor întregi experiența cu sfaturi utile. Cei care doresc să participe, sunt rugați să completeze acest formular.

"Anul acesta venim cu un concept inovator împreună cu partenerii noștri de la Centrul Cultural Subcarpați de care să se bucure întreaga comunitate. Ne dorim, pe lângă muzică, să întinerim pădurea, dar să aducem și oamenii mai aproape de misiunea noastră de protejare a naturii", a declarat Victor Balaniuc, General Manager CODRU Festival.

Ce artiști urcă pe scenă la Oxigen Planting Festival

Cei care vor participa la acțiunile de plantare din cadrul evenimentului vor fi răsplătiți cu relaxare în aer liber, experiențe culinare inedite oferite de cele mai îndrăgite food truck-uri și de concerte ale unora dintre cei mai îndrăgiți artiști români. Distracția în codru va începe în cele două zile de festival cu concertele trupelor precum Subcarpați și Floare de maidan, TUMBE, Ioana Milculescu și Cred că sunt extraterestru. În ambele zile, spectacolul va fi întregit de muzică mixată de DJ.

Experiențe pentru întreaga familie la Oxigen Planting Festival

Oxigen Planting Festival este un eveniment care pune accent pe educație, sustenabilitate, artă, cultură și entertainment. Este un festival dedicat întregii familii, de aceea experiențele pe care le pune la dispoziție sunt gândite pentru toate vârstele.

Cei care iubesc sunetul autentic al cavalului românesc vor putea afla tainele acestui instrument chiar de la reprezentanții Centrului Cultural Subcarpați, în cadrul workshop-ului organizat în cele două zile. Copiii vor fi răsfățați în zona CODRU Carnival, unde se vor bucura de aventuri și jocuri creative, în cadrul cărora vor învăța mai multe despre ecologie și protejarea naturii. Alături de reprezentanţii mai multor organizații, copiii vor crea obiecte decorative din hârtie reciclată și lemn.

Citește în continuare