Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Bromania / MicutzuMicutzu și BRomania au deschis o agenție de stand-up comedy Shakira și Gerard PiqueShakira și Gerard Pique ne scot la restaurant în Barcelona dacă donăm pentru o cauză nobilă Irina Rimes la The Artist Awards 2020Irina Rimes întâmpină 2021 cu albumul "Acasă", fanii dedicați ascultă prima piesă înainte de lansare Delia în reclama la centrul de testare COVID OK MedicalReclama cu Delia la teste Covid a fost interzisă la TV Eurovision 2021În 2021, Eurovision va fi de neclintit. Finala și semifinalele au datele stabilite Marco Hietala: "Părăsesc trupa Nightwish și mă retrag din viața publică"

Videoclip oficial: Subcarpați - Dunăre, Dunăre

Nu e ajun de 1 decembrie dacă nu lansează şi Subcarpati ceva nou! Grupul de muzicieni a lansat "Dunăre, Dunăre", o piesă şi un videoclip cu mesaj ecologist şi cu un sunet poporan, folcloric, tribal chiar. Vă invităm să urmăriţi clipul nou în articol şi să aflaţi mesajul vital din spatele său.

30 noiembrie înseamnă de obicei lansări Subcarpaţi şi pregătiri pentru concertul tradiţional de la Arenele Romane. Din păcate în 2020 nu avem aşa ceva din cauza pandemiei, dar avem un live stream pe 1 decembrie 2020 pe YouTube. Pe 27 noiembrie am primit un nou single, "Dunăre, Dunăre". Este o piesă de 2 minute şi 40 de secunde, care însumează cântece şi strigăte tipic româneşti, din folclorul nostru, cu un uşor beat trip-hop în spate. Taica Bean şi colegii de trupă au un mesaj foarte important de transmis în videoclip, iar cu hanorace imprimate ASAP, artiştii transmit un mesaj legat de petiţia ASAP.

E vorba despre o petiţie pentru implementarea colectării selective în şcoli şi promovarea educaţiei pentru mediu, dar şi crearea unei comunităţi care să promoveze sustenabilitatea. Iată şi o parte din mesajul petiţiei:

În actualul context pandemic, când rata deșeurilor de unică folosință crește, iar păstrarea mediului înconjurător curat și sigur este esențială, este cu atât mai important să existe infrastructură la îndemână pentru colectarea separată a deșeurilor și inițiative care susțin educația pentru reciclare

Conform Eurostat, România se află pe locul 26 din cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene în ceea ce privește rata colectării și reciclării deșeurilor municipale. În 2018 rata deşeurilor municipale reciclate era de 11,1% din totalul de deşeuri.

Cei care se identifică cu acest mesaj pot semna petiţia aici. Videoclipul piesei "Dunăre, Dunăre" este ilustrat cu peisaje montane superbe, locuri rar frecventate de lume, dar şi copaci doborâţi de lăcomia umană. Un cor bărbătesc de artişti şi prietenii lor umplu văzduhul cu o chemare la uniune în cuget.

Ultimul single Subcarpaţi a fost "Pankăreală" din vara lui 2020, o colaborare cu Ioana Milculescu şi cu Călin Han la fluier. În ultimele luni Subcarpaţi şi-a lansat un spaţiu dedicat de merch la Fabrica, Subshop, de unde a ţinut şi concerte live.

În ultima lună Bean şi-a prezentat într-un clip realizat de Playstation România pasiunea pentru muzică, alături de fiul său Micha, cu care se juca pe PlayStation 5.

Citește mai multe despre Subcarpati
Videoclipuri cu Subcarpati
Publicat de Alex Stănescu, redactor, pe și actualizat pe la .
CLOSE
CLOSE