Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
ARTmania Festival 2020
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
Jazz in the Park 2020
Poster Summer Well 2021INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Il Volo

Videoclip oficial: Subcarpați - Animalul Din Mine (cu Helen)

Subcarpați a lansat de 1 decembrie un superb material vizual pentru piesa sa nouă, "Animalul Din Mine". Acest featuring cu Helen este un single de pe noul album dublu "Asfințit/Zori". Va invităm să urmăriți clipul melodiei în cadrul articolului.

Videoclipul "Animalul Din Mine" o are pe actrița Ana Ularu ca personaj central, iluminată cu nuanțe neon și alunecând în cadru precum un robot în "Blade Runner". A doua parte a clipului ni-l prezintă pe Cristian Balint ca un veritabil Mad Max sau poate un Kevin Costner din "Waterworld" într-o lume post apocaliptică.

Înarmat cu un scaun și cu capete de păpuși, personajul fistichiu rătăcește fără țintă. Subcarpați rămâne un act muzical eclectic, care pare să fi schimbat din nou macazul, de această data frizând trip-hop-ul. Rezultatul este această piesă minimalistă, cu clape de o tristețe infinită și cu vocea lui Helen punctată de viori și sample-uri cu influențe din folclor.

La final poveștile celor două personaje se reunesc într-un mod violent, într-o cădere. Cei doi sfârșesc îmbrăcați elegant, întinși pe jos după un picaj ca într-un vis. Videoclipul a fost regizat de către Hypno, iar de DOP s-a ocupat Ate. Filmările s-au făcut la Restaurant Seoul și The Institute.

Ambele părți ale noului album Subcarpați se pot asculta integral pe YouTube și includ o sumedenie de colaborări cu brigada "Culese din Cartier". Bean and co au cântat împreună cu Psihotrop pe piesa "Eroul Generației", dar și cu Fănescu pe track-ul "Zori". O surpriză este colaborarea cu Măcănache pe melodia "De ce eu?", care are puternice influențe reggae, dar și din folclorul atipic pe care îl abordează grupul de obicei.

Piesele noi s-au auzit la Sărbătoarea Subcarpați, care a avut loc pe 1 decembrie la Arenele Romane, în cortul încălzit. Pe muzicieni i-am mai putut asculta și în vară la Summer Well 2018, pe scena Red Bull, dar și la festivalul AWAKE 2018. Acolo au urcat pe scenă și Vița de Vie, Morcheeba și Mihail.

Ultimul album de studio al formației a fost "Satele Unite Ale Balcanilor", lansat în 2016. În acest proiect au fost implicați pe parcursul anilor artiști precum Omu' Gnom, DJ Limun, Mara, Dragonu, Argatu', Esqu, Fantome și mulți alții. Combinație între trip-hop, dubstep, hip-hop și muzică populară/folk, acest act muzical inedit ne surprinde constant prin lansările sale, reinventându-se mereu.

Un crâmpei din creativitatea și inspirația lui MC Bean am surprins în acest interviu, axat pe celălalt proiect al său de suflet, Șuie Paparude.

Citește mai multe despre Bean MCSubcarpati
Videoclipuri cu Bean MCSubcarpati
Publicat de Alex Stănescu, redactor, pe .
CLOSE
CLOSE