Urmărește-ne în Social Media

Stromae - Santé

După 5 ani de pauză artistul belgian Stromae a revenit cu piesa "Sante" şi cu un clip care a intrat direct în Trending-ul din Franţa. Avem mesaje sociale din belşug, pe fondul unei populaţii tot mai nemulţumite în Hexagon şi Ţările de Jos. Stromae apare ca drăcuşorul care îşi bagă coada în travaliul clasei muncitoare.

Stromae îşi continuă lansările de piese catchy, cu beat-uri orientale şi percuţie şi bas sacadate, peste care se aşterne un sintetizator ascuţit. Videoclipul "Sante" prezintă o serie de imigranţi care încearcă să se integreze în societatea franceză, acceptând joburi în bucătărie, în call center, pe vase de pescuit sau fiind chelneri. Prin noul clip muzicianul a dorit să ofere un tribut celor care muncesc în vreme ce alţii petrec.

Versurile propun "un toast pentru cuceritorii celor mai rele ore de muncă, pentru părinţii adormiţi de plânsete de copil şi insomniacii din cauza meseriei". Singura consolare a oamenilor muncii este momentul când Stromae apare la TV şi le induce o hipnoză manifestată prin dans necontrolat. Ultimul album lansat de creatorul lui "Alors on Danse" a fost "Racine Carree" din 2013, după LP-ul de debut "Cheese" din 2010.

Din 2015 încoace Stromae a luat o pauză de la muzică, lansând doar un remix pentru "Alors on Danse" în 2019 plus 2-3 featuring-uri. Belgianul cu origini rwandeze a fost apreciat de critici şi public pentru modul în care amesteca un clasic "chanson francaise" cu muzică electronică dansabilă. Are şi un fler stilistic şi cinematografic deosebit, reflectat în clipuri precum "Quand C'est", o creaţie vizuală întunecată despre cancer.

"Alors on Danse" a ajuns pe locul întâi în topurile muzicale din 15 ţări, iar primul album al artistului de 36 de ani, "Cheese" a strâns 2.5 miliarde de stream-uri. Muzicianul are un MTV Europe Music Award în palmares, 4 trofee Victoires de la Musique şi 4 premii NRJ Music Awards. A avut 250 de concerte sold out în toată lumea şi a ajuns printre numele mari de la Coachella, Lollapalooza şi Madison Square Garden.

Stromae a apărut într-un featuring pe piesa lui Orelsan "La Pluie" în 2017, iar în 2018 a regizat clipul "IDGAF" pentru Dua Lipa.

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Stromae a lansat albumul "Multitude" - TRACKLIST

Stromae, îndrăgitul artist de origine belgiană a lansat un nou material discografic. "Multitude" este cel de-al treilea album din cariera muzicianul. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Videoclip Stromae - L’enfer
Videoclip Stromae - L’enfer │ FOTO: captură YouTube

"Multitude" vine după o perioadă de pauză artistică forțată. Odată cu vacanța impusă, artistul a decis să ducă o viață mai relaxată, mai structurată, mai aproape de familie, să facă munca din nou interesantă, să-și extindă sursele de inspirație și, mai ales, să exprime toate sentimentele trăite in această perioadă prin intermediul unor piese noi.

Discul conține 12 piese, printre care "Santé" și "L'enfer", deja lansate, dar și noul single - "Fils De Joie". Materialul discografic a fost compus de Stromae și produs de label-ul său Mosaert.

Departe de orice autocompătimire, Stromae a profitat de acest timp pentru a se identifica mai mult cu ceilalți, pentru a empatiza cu ei. Bărbații instabili din "La Solassitude" și "Mon Amour", fiul prostituatei din "Fils de Joie", protagoniștii depresivi și sinucigași din „"Mauvaise Journée" și "L'Enfer", cuplul nepotrivit din „"Pas Vraiment", oamenii invizibili din "Santé", femeile suferinde din "Déclaration" - Stromae îi îmbrățișează pe toți cu bunătate și altruism, oferind fiecăruia un portret emoționant.

Luna trecută, Stromae a anunțat, de asemenea, turneul său din America de Nord, care urmează să înceapă în această toamnă pe 21 octombrie la Vancouver, făcând opriri pe coasta de est și de vest, inclusiv la legendara Madison Square Garden din New York.

Tracklist "Multitude":

 1. Invainc
 2. Santé
 3.  La solassitude
 4. Fils de joie
 5. L'enfer
 6. C'est que du bonheur
 7. Pas vraiment
 8. Riez
 9.  Mon amour
 10. Déclaration
 11. Mauvaise journée
 12. Bonne journée
Citește în continuare

Albume noi

Stromae anunţă primul album după 8 ani, "Multitude"; Când se lansează?

Artistul belgian Stromae a revenit cu o piesă nouă în toamna lui 2021, "Sante", dar acesta e doar începutul. Muzicianul se întoarce după 8 ani de pauză cu un album numit "Multitude", care va sosi la începutul anului 2022. Ce ştim despre el aflaţi mai jos.

Publicat

pe

Coperta album Stromae Multitude
Coperta album Stromae Multitude │ FOTO: Stromae

Ultimul LP lansat de belgian a fost "Racine Carree", care a sosit în 2013 şi acum e momentul pentru al treilea album al artistului. Totul a început cu single-ul "Sante", care a încheiat o perioadă de pauză de 3 ani pentru creatorul lui "Alors on Danse". Pe numele său real Paul Van Haver, muzicianul a simţit nevoia să aducă un tribut celor din clasa muncitoare şi celor din industria serviciilor prin noul single. Ei au fost grav afectaţi de pandemie.

Pe viitorul disc se va găsi atât "Sante", cât şi alte 10 piese noi. Stromae rămâne relevant, după ce albumele "Cheese" din 2010 şi "Racine Carree" din 2013 au debutat pe locul întâi în topurile belgiene. Mai mult de atât, au primit 12 discuri de platină, ceea ce în Belgia înseamnă peste 240.000 de unităţi vândute. În Franţa ele au primit 4 discuri de diamant, cu 2.1 milioane de unităţi vândute.

În perioada dintre ultimele 2 albume a sosit şi un single colaborativ, "Meltdown", pe care Stromae cânta alături de Lorde, Pusha T, Q-Tip şi Haim. Acel track făcea parte din coloana sonoră a filmului "The Hunger Games: Mockingjay, Part 1". Pauză a mai fost întreruptă de două single-uri: "Repetto X Mosaert" în 2017 şi "Defiler" în 2018. "Multitude" va fi lansat pe 4 martie 2022 prin casele de discuri Interscope şi Darkroom. Coperta albumului se vede mai sus şi îl prezintă pe muzician dedublat şi cu o frizură inedită.

În ultimii ani Stromae a colaborat cu Dua Lipa, regizând clipul pentru piesă sa "IDGAF", dar şi cu Coldplay, apărând pe single-ul din 2019 "Arabesque". Cântăreţul are 36 de ani, este activ din anul 2000 şi este multi talentat: cântă la sintetizator, pian, tobe, voce. A reuşit să combine muzica pop cu hip-hop alternativ şi muzica electronică într-un mod inedit.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5