Urmărește-ne în Social Media

Stromae - quand c'est ?

Stromae devine din nou portavocea conștiinței. După ”Carmen”, ce sancționa prin satiră utilizarea excesivă a Twitter-ului, artistul belgian revine cu un nou videoclip cu mesaj, ”quand c'est ?”. De această dată, Stromae ne invită să reflectăm asupra efectelor devastatoare ale cancerului, reamintindu-ne că fumatul este una dintre principalele cauze ale declanșării acestei boli.

Stromae pune arta teatrală în slujba susținerii unui mesaj important. Prin noul videoclip ”quand c'est ?”, artistul aduce în atenția publicului o problemă reală a societății în care trăim, ce trece adeseori neobservată. Subiectul adus în discuție este gravitatea cancerului contrapusă lipsei noastre de reacție. Deși această boală face milioane de victime în fiecare an, nu există încă o obișnuință a efectuării testelor de depistare și a menținerii unui stil de viață sănătos. În videoclipul lui Stromae se insistă asupra uneia dintre cauzele  principale ale declanșării bolii, fumatul, prin finalul dramatic dorind a se ridica un semnal de alarmă. Vizualul este regizat de Xavier Reye.

Piesa ”quand c'est ?” a fost compusă de Stromae și este extrasă de pe albumul “(Racine Carrée), lansat în august 2013. Discul s-a vândut în peste 2,2 milioane de exemplare la nivel internațional, debutând pe prima poziție în topurile din Belgia, Italia, Franța, Olanda și Elveția. Pe acest album se regăsesc hiturile „Papaoutai„, „Formidable” și „Tous les mêmes„.

Stromae a cântat pentru prima oară în România în 2013. Artistul belgian a fost invitatul special al emisiunii Vocea României.

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Stromae a lansat albumul "Multitude" - TRACKLIST

Stromae, îndrăgitul artist de origine belgiană a lansat un nou material discografic. "Multitude" este cel de-al treilea album din cariera muzicianul. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Videoclip Stromae - L’enfer
Videoclip Stromae - L’enfer │ FOTO: captură YouTube

"Multitude" vine după o perioadă de pauză artistică forțată. Odată cu vacanța impusă, artistul a decis să ducă o viață mai relaxată, mai structurată, mai aproape de familie, să facă munca din nou interesantă, să-și extindă sursele de inspirație și, mai ales, să exprime toate sentimentele trăite in această perioadă prin intermediul unor piese noi.

Discul conține 12 piese, printre care "Santé" și "L'enfer", deja lansate, dar și noul single - "Fils De Joie". Materialul discografic a fost compus de Stromae și produs de label-ul său Mosaert.

Departe de orice autocompătimire, Stromae a profitat de acest timp pentru a se identifica mai mult cu ceilalți, pentru a empatiza cu ei. Bărbații instabili din "La Solassitude" și "Mon Amour", fiul prostituatei din "Fils de Joie", protagoniștii depresivi și sinucigași din „"Mauvaise Journée" și "L'Enfer", cuplul nepotrivit din „"Pas Vraiment", oamenii invizibili din "Santé", femeile suferinde din "Déclaration" - Stromae îi îmbrățișează pe toți cu bunătate și altruism, oferind fiecăruia un portret emoționant.

Luna trecută, Stromae a anunțat, de asemenea, turneul său din America de Nord, care urmează să înceapă în această toamnă pe 21 octombrie la Vancouver, făcând opriri pe coasta de est și de vest, inclusiv la legendara Madison Square Garden din New York.

Tracklist "Multitude":

 1. Invainc
 2. Santé
 3.  La solassitude
 4. Fils de joie
 5. L'enfer
 6. C'est que du bonheur
 7. Pas vraiment
 8. Riez
 9.  Mon amour
 10. Déclaration
 11. Mauvaise journée
 12. Bonne journée
Citește în continuare