Urmărește-ne în Social Media

Stromae - quand c'est ?

Stromae devine din nou portavocea conștiinței. După ”Carmen”, ce sancționa prin satiră utilizarea excesivă a Twitter-ului, artistul belgian revine cu un nou videoclip cu mesaj, ”quand c'est ?”. De această dată, Stromae ne invită să reflectăm asupra efectelor devastatoare ale cancerului, reamintindu-ne că fumatul este una dintre principalele cauze ale declanșării acestei boli.

Stromae pune arta teatrală în slujba susținerii unui mesaj important. Prin noul videoclip ”quand c'est ?”, artistul aduce în atenția publicului o problemă reală a societății în care trăim, ce trece adeseori neobservată. Subiectul adus în discuție este gravitatea cancerului contrapusă lipsei noastre de reacție. Deși această boală face milioane de victime în fiecare an, nu există încă o obișnuință a efectuării testelor de depistare și a menținerii unui stil de viață sănătos. În videoclipul lui Stromae se insistă asupra uneia dintre cauzele  principale ale declanșării bolii, fumatul, prin finalul dramatic dorind a se ridica un semnal de alarmă. Vizualul este regizat de Xavier Reye.

Piesa ”quand c'est ?” a fost compusă de Stromae și este extrasă de pe albumul “(Racine Carrée), lansat în august 2013. Discul s-a vândut în peste 2,2 milioane de exemplare la nivel internațional, debutând pe prima poziție în topurile din Belgia, Italia, Franța, Olanda și Elveția. Pe acest album se regăsesc hiturile „Papaoutai„, „Formidable” și „Tous les mêmes„.

Stromae a cântat pentru prima oară în România în 2013. Artistul belgian a fost invitatul special al emisiunii Vocea României.

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Stromae anunţă primul album după 8 ani, "Multitude"; Când se lansează?

Artistul belgian Stromae a revenit cu o piesă nouă în toamna lui 2021, "Sante", dar acesta e doar începutul. Muzicianul se întoarce după 8 ani de pauză cu un album numit "Multitude", care va sosi la începutul anului 2022. Ce ştim despre el aflaţi mai jos.

Publicat

pe

Coperta album Stromae Multitude
Coperta album Stromae Multitude │ FOTO: Stromae

Ultimul LP lansat de belgian a fost "Racine Carree", care a sosit în 2013 şi acum e momentul pentru al treilea album al artistului. Totul a început cu single-ul "Sante", care a încheiat o perioadă de pauză de 3 ani pentru creatorul lui "Alors on Danse". Pe numele său real Paul Van Haver, muzicianul a simţit nevoia să aducă un tribut celor din clasa muncitoare şi celor din industria serviciilor prin noul single. Ei au fost grav afectaţi de pandemie.

Pe viitorul disc se va găsi atât "Sante", cât şi alte 10 piese noi. Stromae rămâne relevant, după ce albumele "Cheese" din 2010 şi "Racine Carree" din 2013 au debutat pe locul întâi în topurile belgiene. Mai mult de atât, au primit 12 discuri de platină, ceea ce în Belgia înseamnă peste 240.000 de unităţi vândute. În Franţa ele au primit 4 discuri de diamant, cu 2.1 milioane de unităţi vândute.

În perioada dintre ultimele 2 albume a sosit şi un single colaborativ, "Meltdown", pe care Stromae cânta alături de Lorde, Pusha T, Q-Tip şi Haim. Acel track făcea parte din coloana sonoră a filmului "The Hunger Games: Mockingjay, Part 1". Pauză a mai fost întreruptă de două single-uri: "Repetto X Mosaert" în 2017 şi "Defiler" în 2018. "Multitude" va fi lansat pe 4 martie 2022 prin casele de discuri Interscope şi Darkroom. Coperta albumului se vede mai sus şi îl prezintă pe muzician dedublat şi cu o frizură inedită.

În ultimii ani Stromae a colaborat cu Dua Lipa, regizând clipul pentru piesă sa "IDGAF", dar şi cu Coldplay, apărând pe single-ul din 2019 "Arabesque". Cântăreţul are 36 de ani, este activ din anul 2000 şi este multi talentat: cântă la sintetizator, pian, tobe, voce. A reuşit să combine muzica pop cu hip-hop alternativ şi muzica electronică într-un mod inedit.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< ian. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6