Urmărește-ne în Social Media

Stone Sour - St. Marie

A trecut ceva vreme de la ultimul single lansat de Stone Sour, mai precis jumătate de an, aşa că "St. Marie" ne surprinde oarecum. Este o baladă rock cu influenţe country, care a primit un videoclip tipic american. Vă invităm să îl urmăriţi mai jos.

"St. Marie" mizează mai mult pe vocea lui Corey Taylor şi mai puţin pe instrumente, în fundal auzindu-se doar o foarte blândă chitară acustică. Aceasta este o latură diferită a celor de la Stone Sour, faţă de ultimele release-uri. Îi vedem vizitând morminte ale celor căzuţi, luând o cafea şi o cină într-un american diner clasic. Muzicienii iau contact cu America rurală şi petrec timp cu misfits pursânge la foc de tabără.

Videoclipul poate fi privit ca un road movie tipic şi o privire aruncată asupra zonelor rurale din SUA şi a oamenilor calzi şi unici de acolo. Cât despre abordarea acustică şi instrumentele tradiţionale folosite, aceasta a fost o dorinţă a lui Corey de ceva vreme. A explicat abordarea acustică într-un interviu cu Billboard:

Lucrul cool legat de această melodie este că era în pregătire de ceva vreme. Eu scriu multe piese pe chitară acustică şi apoi le încerc pe electrică pentru a vedea dacă funcţionează. Întotdeauna a fost un stil pe care nu am putut să îl etalez cu Stone Sour, unul deva mai country să zicem.

Am scris melodii de genul şi în trecut şi am încercat să aduc acest stil în Stone Sour, dar rezultatul e prea dulceag, mai mult decât eram dispuşi să acceptăm. Totuşi în cazul acestei piese e ceva mai special. Ne-am simţit bine să ne apropiem de influenţa celor de la Eagles. Este îndepărtat de ce facem de obicei, chiar şi de piesele mai lente. Ne-am simţit foarte bine să explorăm această latură.

Dacă tot i-am văzut pe băieţi în camionetă călătorind prin SUA, aflaţi că fix asta vor face în perioada următoare. În această primăvară vor cânta la marile festivaluri americane, pentru că ulterior să cânte în deschiderea lui Ozzy în cadrul turnerului "No More Tours 2". În această vară vor poposi în România, pentru un concert la Arenele Romane, organizat pe 26 iunie.

Recent am aflat cum abordează muzica şi măiestria artistică toboşarul trupei Stone Sour, Roy Mayorga într-un interviu acordat pentru Infomusic.ro.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte marți, 26 iunie 2018

Stone Sour

Loc
Arenele Romane
PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Corey Taylor anunţă al doilea album solo, cu sunet mai heavy decât primul

Corey Taylor nu pare gata de vacanţă sau de pensie, de vreme ce tocmai a anunţat al doilea său album solo. El vine la doar 3 ani de primul, apreciatul şi experimentalul "CMFT", dar şi după 2 albume Slipknot lansate la interval de 3 ani.

Publicat

pe

Videoclip Corey Taylor Black Eyes Blue
Videoclip Corey Taylor Black Eyes Blue │ FOTO: Corey Taylor

Solist Slipknot şi Stone Sour, Corey Taylor este un om foarte ocupat, fiind şi un autor de succes. Muzicianul a oferit detalii despre al doilea său album solo, care va avea un sunet mai heavy decât primul. "CMFT" sună country pe alocuri, a avut şi balade şi colaborări din toate genurile muzicale mai puţin explorate de trupele lui Corey. Solistul lucrează cu producătorul Jay Ruston, care are în CV proecte cu Anthrax sau Steel Panther.

Pe 21 ianuarie 2023, Corey a partajat un video cu el şofând spre studio pentru a începe înregistrarea noului LP. El a descris sound-ul drept "mai mare, mai bun". E şi mai rapid şi include mai multe elemente de Slipknot, dar şi de Stone Sour. Sunt şi coveruri, aşa cum îi plac lui Corey. Taylor avea deja vara trecută 15 piese compuse pentru succesorul lui "CMFT". Unele datează din perioada JBKB, adică grupul Corey Taylor & The Junk Beer Kidnap Bând.

Puţină lume ştie că muzicianul a mai lansat un album, care a trecut sub radarul multora. Sosea în februarie 2022 şi era un album solo de coveruri şi înregistrări acustice, "CMFB... Sides", prin Roadrunner Records. Includea 9 B Side-uri nemaiauzite, coveruri şi variante live. "CMFT" a fost bine primit de public, intrând pe locul întâi în topul Billboard Current Hard Rock Albums.

A fost înregistrat în Vegas cu Ruston şi Christian Martucci la chitară, Zach Throne la chitară, Jason Christopher la bas şi Dustin Schoenhofer la tobe. Slipknot a lansat în 2022 albumul "The End, So Far", care a fost perceput de mulţi ca finalul poveştii Sliknot. Corey, Clown şi colegii au dezminţit totuşi asta, afirmând că e doar o transformare, nu un final. Turneul de promovare a LP-ului a adus trupa pentru prima dată în România în vara lui 2022..

Încântat de atmosfera locală, Corey a promis că va veni curând.

Citește în continuare