Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Paul McCartneyPaul McCartney descrie relația sa cu John Lennon în ultimii lui ani din viață Amy Lee, Evanescence în concert la Rock the City 2012Amy Lee constată lipsa femeilor din muzica rock: "Chiar SUNTEM lăsate pe dinafară" Bryan AdamsCel mai mare concert de la debutul pandemiei în Germania are loc în septembrie Eurovision ajunge în America, într-un format similar - TRAILER VIDEO Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019"Smoke on the Water" în 2020, prin ochii lui Ian Gillan (Deep Purple) Paul McCartneyPaul McCartney a dat în judecată The Beatles pentru a salva muzica trupei

Videoclip oficial: Static-X - Hollow

Puţine formaţii au fost capabile să continue chiar şi după moartea solistului şi cu atât mai puţin să îi folosească moartea ca simbol al trupei. Static-X este un astfel de caz, trupa lansând o piesă nouă numită "Hollow", cu vocea solistului înregistrată la începutul anilor 2000. Urmăreşte clipul piesei în articol.

Static-X a dat semne de revenire în ultimul an, găsind un solist pe care l-a îmbrăcat şi machiat ca pe un Wayne Static în varianta zombie. Acum în videoclipul piesei noi, "Hollow" avem un schelet robotizat pe post de solist, care l-ar înlocui pe acelaşi artist. Puţine trupe au abordat subiectul pierderii unui membru de trupă atât de lejer, morbid şi totuși interesant. Pe lângă scheletul robotic cu ţepi apare şi o umbră care aduce cu Wayne, prin prisma frizurii înalte.

Acest single va fi inclus pe viitorul album Static-X, "Project Regeneration", care va sosi în acest an. Iată povestea acestei piese noi, spusă de basistul Tony Campos:

Melodia a fost iniţial un demo pentru albumul "Start a War", care nu a fost niciodată finalizat. Wayne şi cu mine am simţit că muzica de pe demo-ul original nu era completă. Vocea suna grozav, dar compoziţiile muzicale de atunci păreau un pic experimentale.

Există un motiv pentru care acest track-uri nu au ajuns pe alt album Static-X şi cu siguranţă nu are de-a face cu vocea. Trupa trecea prin multe schimbări pe atunci şi în retrospectivă am simţit că ne îndepărtăm de sunetul autentic care ne definise.

Reuniunea Static-X de acum un an a inclus şi un nou solist, numit Xer0, care oferă un tribut lui Wayne Static purtând o mască cu faţa sa. Alţi solişti vor apărea ca guest star-uri pe "Project Regenaration" şi e vorba despre nume mari ca David Draiman de la Disturbed, Al Jourgensen de la Ministry, Ivan Moody de la Five Finger Death Punch, Burton C. Bell şi Dez Fafara. Pe acelaşi disc vor apărea şi track-uri demo cu Wayne Static care au fost remixate şi refăcute în studio.

În acest moment se lucrează la 12 track-uri pentru varianta finală de album. Wayne apare pe mai bine de jumătate dintre ele. LP-ul va sosi pe 29 mai.  Wayne Static a încetat din viaţa pe 1 noiembrie 2014.

Citește mai multe despre Static-X
Videoclipuri cu Static-X
Publicat de Alex Stănescu, redactor, pe și actualizat pe la .
CLOSE
CLOSE