Urmărește-ne în Social Media

Soulfly - Filth Upon Filth

Soulfly a lansat al treilea single de pe noul său album, "Filth Upon Filth", care primeşte şi un videoclip oficial animat. Viitorul album al trupei lui Max Cavalera se numeşte "Totem" şi va debuta pe 5 august 2022, prin Nuclear Blast Records. Să vedem ce doreşte să transmită de această dată Cavalera prin noul său disc.

Odată cu lansarea lui "Totem", Soulfly ajunge la o discografie impresionantă, care include 12 titluri. Faţă de precedentele două single-uri, în special "Superstition", "Filth Upon Filth" e ceva mai cuminte, haos controlat şi riff-uri puternice, dar bine dozate şi lăsând mai puţin senzaţia de improvizaţie. Thrash-ul lui Max Cavalera este acum mai groovy, iar toba e la înălţime, aşa cum ne-am obişnuit încă de la primul album. Dacă s-a pierdut ceva faţă de începutul anilor 2000, e vorba despre acele tobe tribale, percuţii braziliene şi influenţele tropicale.

A dispărut şi tradiţia de a avea câte o piesă numită "Soulfly" pe fiecare LP, dar grupul evoluează. Cel mai recent single al grupului a fost "Scouring the Vile", colaborare cu John Tardy de la Obituary. Atenţie şi la creatorul acestui videoclip pentru single-ul nou, care ne interesează pe noi în mod direct. E vorba despre Costin Chioreanu, artist vizual român care a mai lucrat şi cu alte trupe mari de metal, gothic rock şi extreme metal.

Ultimul album Soulfly a fost "Ritual" din 2018, ale cărui piese s-au auzit inclusiv la Arenele Romane la Metalhead Meeting 2018. În ce priveşte noul LP, el a fost înregistrat la studioul Platinum Underground, din Mesa, Arizona, alături de John Aquilino şi Arthur Rizk, împreună cu John Powers. Max Cavalera a fost direct implicat în producţie, iar pe Rizk îl ştim din colaborările cu Kreator, Municipal Waste, Code Orange.

Pe acest LP vom vedea şi apariţii ale unor invitaţi speciali surpriză: John Powers de la Eternal Champion, Chris Ulsh de la Power Trip şi John Tardy de la Obituary. Rizk a cântat la chitara principală pe album. Max Cavalera citează ca influenţă principală pentru "Totem" capodopera celor de la Slayer, "Reign in Blood". De alfel rockerul veteran asculta acel album Salyer când a compus "Filth Upon Filth", lucru care i-a influenţat tempo-ul.

Bonusul pe care ni-l oferă brazilianul se afla la final de "Totem", o melodie de 10 minute numită "Spirit Animal". Ni se promite un cântec epic, inspirat de track-uri heavy metal Black Sabbath, de "Heaven and Hell" mai ales. Ne aşteaptă 10 melodii noi pe album şi le vom auzi în august.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Soulfly a lansat piesa "Scouring the Vile", colaborare cu John Tardy de la Obituary

Max Cavalera se pregăteşte pentru lansarea unui nou album cu principala sa trupă, Soulfly şi ne oferă un nou single. Se numeşte "Scouring the Vile" şi este o colaborare cu John Tardy de la Obituary. Se ascultă în articol, unde găsiţi detalii despre LP.

Publicat

pe

Coperta album Soulfly Totem
Coperta album Soulfly Totem │ FOTO: Soulfly

Soulfly va lansa pe 5 august albumul "Totem", de pe care am putut deja asculta primul single, "Superstition". Cât despre noul single, "Scouring the Vile" include riff-uri rapide şi nervoase, amintind puţin de Slayer sau de alte nume mari din thrash. Odată cu noul disc, Soulfly ajunge la 12 albume de studio, după ce în 2018 a lansat excelentul "Ritual", de pe care am auzit piese inclusiv la Metalhead Meeting în România.

Piesele noi au fost înregistrate la Platinum Undeground, în Mesa, Arizona cu ajutorul lui John Aquilino şi Arthur Rizk. Pe LP mai apar şi John Powers de la Eternal Champion, Chris Ulsh de la Power Trip şi John Tardy de la Obituary. Rizk a şi cântat la chitară pe LP. "Scouring the Vile" este un mesaj de agresivitate şi ură către cancer. Versurile sunt despre furia celui care îi pierde pe cei dragi în lupta cu această boală. Printre cei care la care s-a gândit Max Cavalera când a scris versurile se numără L.G. Petrov de la Entombed şi Chuck Schuldinger de la Death, care au murit din cauza bolii.

Întregul disc are ca temă şi inspiraţie natura, de aici şi numele "Totem". Pe copertă tronează un totem cu multiple animale integrate, animalele spirituale ale artiştilor din formaţie. Ni se promite şi că piesa "Filth Upon Filth" este influenţată de "Reign In Blood" de la Slayer, ceea ce sună fantastic. Materialul discografic se încheie cu o piesă de 10 minute numită "Spirit Animal", amintind de track-urile cu care Black Sabbath îşi încheia albumele.

Iată tracklist-ul lui "Totem":

01. Superstition
02. Scouring The Vile
03. Filth Upon Filth
04. Rot In Pain
05. The Damage Done
06. Totem
07. Ancestors
08. Ecstasy Of Gold
09. Soulfly XII
10. Spirit Animal

Grosul pieselor provine de la Max Cavalera şi fiul său Zyon, din jam session-uri create în pandemie. Percuţia e foarte puternică, amintind de "Primitive" şi chitările sunt groovy, amintind de hitul "Boom". Soulfly vine cu o nouă componenţă, despărţindu-se de chitaristul Marc Rizzo, după o lungă colaborare.

Citește în continuare

Muzică nouă

Soulfly revine cu piesa "Superstition" şi anunţă albumul "Totem"

Max Cavalera revine la 4 ani de la ultimul album Soulfly cu piesa "Superstition", care e poate cea mai frenetică şi nervoasă creaţie a sa din ultimii ani. Odată cu acest single a sosit şi vestea că Soulfly ne pregăteşte un nou album numit "Totem". Detalii aflaţi mai jos.

Publicat

pe

Lyric Video Soulfly Superstition
Lyric Video Soulfly Superstition │ FOTO: Soulfly

"Superstition" este o piesă scurtă şi la obiect, cu momente de thrash glorios, amintind de Slayer sau perioada de aur Sepultura. Ce e bizar e să îi auzim vocea lui Max Cavalera cu atât de mult ecou. Videoclipul cu versuri al acestui single este plin de simboluri asociate marilor culturi central, sud şi nord americane, în frunte cu cea amerindiană. De văzut dacă vom auzi şi elemente electronice şi mixaje inedite cum era cazul piesei "The Summoning" de pe albumul "Ritual" din 2018. De atunci Soulfly nu a mai lansat vreun material.

Cine ascultă cu atenţie melodia nouă, aude şi clasicele elemente tribale, pe care Max le strecoară în fiecare creaţie Soulfly şi o făcea şi în perioada Sepultura. "Totem", albumul cu numărul 12 al trupei va sosi pe 5 august 2022, prin casa de discuri Nuclear Blast. Noul LP a fost înregistrat la Platinum Underground, în Mesa, Arizona, prin aportul lui John Aquilino şi Arthur Rizk, care s-au ocupate de producţie alături de John Powers şi Max Cavalera.

Vom auzi şi invitaţi speciali pe acest material, precum John Powers de la Eternal Champion, Chris Ulsh de la Power Trip şi John Tardy de la Obituary. Rizk a cântat şi la chitară pe melodii (chitara principală), iar în CV-ul său se află colaborări cu Kreator, Municipal Waste şi Code Orange. Artwork-ul albumului este o creaţie a lui James Bousema. Solistul Max Cavalera consideră "Totem" o sărbătorire a naturii sale spirituale. Este rezultatul unei sesiuni de compoziţie alături de Zyon Cavalera, fiul solistului, care este şi toboşar Soulfly.

Iată tracklist-ul acestui LP:

01. Superstition
02. Scouring The Vile
03. Filth Upon Filth
04. Rot În Pain
05. The Damage Done
06. Totem
07. Ancestors
08. Ecstasy Of Gold
09. Soulfly XII
10. Spirit Animal

Ni se promite o colecţie de riff-uri death şi thrash, nişte groove metal, plus un sunet foarte nervos. Soulfly a concertat ultima dată în România la Metalhead Meeting 2018, împărţind scena cu Sonata Arctică, Epica şi Children of Bodom.

Citește în continuare