Urmărește-ne în Social Media

Soulfly - Filth Upon Filth

Soulfly a lansat al treilea single de pe noul său album, "Filth Upon Filth", care primeşte şi un videoclip oficial animat. Viitorul album al trupei lui Max Cavalera se numeşte "Totem" şi va debuta pe 5 august 2022, prin Nuclear Blast Records. Să vedem ce doreşte să transmită de această dată Cavalera prin noul său disc.

Odată cu lansarea lui "Totem", Soulfly ajunge la o discografie impresionantă, care include 12 titluri. Faţă de precedentele două single-uri, în special "Superstition", "Filth Upon Filth" e ceva mai cuminte, haos controlat şi riff-uri puternice, dar bine dozate şi lăsând mai puţin senzaţia de improvizaţie. Thrash-ul lui Max Cavalera este acum mai groovy, iar toba e la înălţime, aşa cum ne-am obişnuit încă de la primul album. Dacă s-a pierdut ceva faţă de începutul anilor 2000, e vorba despre acele tobe tribale, percuţii braziliene şi influenţele tropicale.

A dispărut şi tradiţia de a avea câte o piesă numită "Soulfly" pe fiecare LP, dar grupul evoluează. Cel mai recent single al grupului a fost "Scouring the Vile", colaborare cu John Tardy de la Obituary. Atenţie şi la creatorul acestui videoclip pentru single-ul nou, care ne interesează pe noi în mod direct. E vorba despre Costin Chioreanu, artist vizual român care a mai lucrat şi cu alte trupe mari de metal, gothic rock şi extreme metal.

Ultimul album Soulfly a fost "Ritual" din 2018, ale cărui piese s-au auzit inclusiv la Arenele Romane la Metalhead Meeting 2018. În ce priveşte noul LP, el a fost înregistrat la studioul Platinum Underground, din Mesa, Arizona, alături de John Aquilino şi Arthur Rizk, împreună cu John Powers. Max Cavalera a fost direct implicat în producţie, iar pe Rizk îl ştim din colaborările cu Kreator, Municipal Waste, Code Orange.

Pe acest LP vom vedea şi apariţii ale unor invitaţi speciali surpriză: John Powers de la Eternal Champion, Chris Ulsh de la Power Trip şi John Tardy de la Obituary. Rizk a cântat la chitara principală pe album. Max Cavalera citează ca influenţă principală pentru "Totem" capodopera celor de la Slayer, "Reign in Blood". De alfel rockerul veteran asculta acel album Salyer când a compus "Filth Upon Filth", lucru care i-a influenţat tempo-ul.

Bonusul pe care ni-l oferă brazilianul se afla la final de "Totem", o melodie de 10 minute numită "Spirit Animal". Ni se promite un cântec epic, inspirat de track-uri heavy metal Black Sabbath, de "Heaven and Hell" mai ales. Ne aşteaptă 10 melodii noi pe album şi le vom auzi în august.

Comentarii