Urmărește-ne în Social Media

Soft Cell & Pet Shop Boys - Purple Zone

Visul celor care ascultau muzică în anii '80 se realizează în 2022. Soft Cell şi Pet Shop Boys colaborează pe o nouă piesă numită "Purple Zone". Melodia primeşte şi un videoclip în care cele două legende şi un grup de britanici tipici îşi duc vieţile în monotonia zilnică.

Melodia "Purple Zone" este o colecţie de bas şi sintetizator, cu vocile artiştilor păstrându-şi tonalitatea care le-a consacrat acum zeci de ani. Elementul de muzică electronică e totuşi mai puternic acum, în ton cu vremurile. Soft Cell e în prim plan, aceasta fiind piesa sa, iar Pet Shop Boys apărând la "featuring". Single-ul se va regăsi de altfel pe viitorul album Soft Cell, "Happiness Not Included", care va debuta pe 6 mai. Modul în care s-a născut colaborarea e următorul: Pet Shop Boys participa la concertul Soft Cell din 2021, iar după show muzicienii au stat de vorbă cu protagoniştii serii în culise, punând la punct un remix pentru "Purple Zone".

Pet Shop Boys apreciase foarte mult piesa live şi a dorit să apară pe o versiune a sa. Sesiunea de jam şi remix a devenit o colaborare completă. Noul LP e special pentru Soft Cell, deoarece este primul din ultimii 20 de ani. David Ball numeşte piesa colaborativă "cel mai bun moment pop al nostru de la începutul anilor 1980". "Purple Zone" soseşte pe CD şi vinil de 12 inch, dar şi digital.

Pe CD se află şi o versiune cover Soft Cell a piesei clasice X-Ray Spex "The Way The World Turned Day-Glo". Tot acolo se găseşte şi un remix pentru "Purple Zone" semnat Manhattan Clique, în vreme ce pe vinil Pet Shop Boys s-a ocupat de o selecţie de mixaje. Soft Cell a mai lansat un single de pe noul disc, "Bruises On All My Illusions", dar şi melodia titulară, "Happiness Not Included". Ultimul său album de studio a apărut în 2002, "Cruelty Without Beauty".

Ideea pentru un al cincilea material discografic a apărut după ultimul concert de la O2 Arena din Londra din 2018, când muzicienii Almond şi Ball şi-au dat seama că nu s-au mai văzut de aproximativ 15 ani. Almond a declarat că pe acest album a dorit să ofere publicului o privire reflectivă asupra societăţii, un loc în care punem profiturile înaintea oamenilor, banii înaintea moralităţii şi decenţei, mâncarea în fata drepturilor animalelor şi fanatismul în faţa dreptăţii.

Albumul poate servi totuşi ca o busolă morală în aceste condiţii.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte luni, 4 iulie 2022

Pet Shop Boys

Loc
Arenele Romane
Comentarii