Urmărește-ne în Social Media

Sinead O'Connor - Take Me To Church

Sinead O'Connor închide definitv capitolul vulnerabilitate prin noul single "Take Me To Church". Hitul "Nothing Compares To You" este episodul din tinerețe pe care Sinead O'Connor îl îngroapă în trecut odată cu lansarea acestui videoclip.

Deși Sinead O'Connor nu se încadrează tocmai în tipologia femeii vulnerabile, artista a avut de-a lungul carierei momentele sale de fragilitate. Ei bine, aceste momente, fie ele și puține, au fost definitiv puse sub lacăt. Noul single "Take Me To Church" pare să rupă legătura cu trecutul, prezentând publicului o nouă Sinead O'Connor, mai puternică și mai hotărâtă ca niciodată. Piesa este primul extras de pe noul album al artistei, intitulat sugestiv "I'm Not Bossy, I'm the Boss". Discul va apărea pe piață pe 11 august.

Sinead O'Connor - "I'm Not Bossy, I'm the Boss"

 1. "How About I Be Me"
 2. "Dense Water Deeper Down"
 3. "Kisses Like Mine"
 4. "Your Green Jacket"
 5. "The Vishnu Room"
 6. "The Voice of My Doctor"
 7. "Harbour"
 8. "James Brown (with Seun Kuti)"
 9. "8 Good Reasons"
 10. "Take Me to Church"
 11. "Where Have You Been?"
 12. "Streetcars"

Sinead O'Connor este unul dintre cele mai controversate staruri ale anilor '90. Și-a făcut debutul în muzică în 1986, pe soundtrack-ul filmului "The Captive", împreuna cu chitaristul trupei U2, The Edge. Cântăreața a devenit celebră în 1990, odată cu lansarea albumului "I Do Not Want What I Haven't Got", inspirat din destrămarea mariajului ei cu muzicianul John Reynolds. Discul conține celebra melodie "Nothing compares to you", preluată de Prince, și a propulsat-o în categoria celebrităților.

Urmează o perioadă controversată, tabloidele britanice urmărind cu interes relația ei cu cântărețul de culoare Hugh Harris. Retragerea din competiția premiilor Grammy, la care obținuse 4 nominalizari, reprezintă apogeul pentru ziarele de scandal. O'Connor boicotează premiile, dar iese câștigătoare la secțiunea "Cel mai bun solist de muzică alternativă". Este și anul în care refuză apariția la emisiunea "Saturday Night Live", de la NBC. În 1992 lanseaza "Am I Not Your Girl?", și acceptă până la urmă apariția la celebra emisiune americană, în încheierea căreia rupe o fotografie a lui Papei Ioan Paul al II-lea. În 1993 primește rolul Ofelia, în piesa "Hamlet", la teatrul "Project Arts Centre" în Dublin, apoi se alătura turneului lui Peter Gabriel, "WOMAD".

Comentarii