Urmărește-ne în Social Media

Shawn Mendes - Happier Than Ever (Cover Billie Eilish la BBC Radio 1 Live Lounge)

Shawn Mendes a luat cel mai nou single Billie Eilish, ”Happier Than Ever”, și l-a transformat, prin timbrul său vocal, într-un single soul, ce devine la final rock. Artistul impresionează atât cu abilitatea sa de a transmite vulnerabilitate, dar și cu un solo pe chitară electrică, executat live.

Și artiștii pop cântă câteodată rock. Rezultatul nu e întotdeauna fericit, dar în cazul lui Shawn Mendes, încercarea e una reușită. "Happier Than Ever", în versiunea realizată la BBC Radio 1 Live Lounge, are o doză în plus de sensibilitate, în prima parte, și o surpriză pe partea de agresivitate, de la final. Dacă pe primele strofe apreciem timbrul său care punctează foarte bine mesajul, în cea de-a doua parte Shawn ne captează atenția cu un solo de chitară care, pe varianta originală, nu se aude mai deloc, din cauza elementelor de producție. Singura problemă cu acest cover este cenzurarea obsesivă a cuvintelor vulgare din piesă, BBC-ul rămânând, se pare, conservator și în zilele noastre. Revenind la piesă, nu i-ar sta deloc rău lui Shawn Mendes să mai încerce rock-ul și cu alte ocazii.

"Happier Than Ever" este piesa ce denumește noul album al lui Billie Eilish. Cu o primă parte lentă, ce contruiește intriga, single-ul este, în cea de-a doua parte a sa, o revărsare de emoții înăbușite până atunci, Billie desprinzându-se complet de relația toxică pe care o descrie în versuri.

Albumul "Happier Than Ever" a fost lansat pe 30 iulie și a primit review-uri foarte bune din partea publicațiilor NME, DIY și AllMusic. Discul conține 16 piese, inclusiv single-urile "my future" și "Therefore I Am".

Billie Eilish a devenit rapid una dintre cele mai mari vedete care au apărut de la lansarea single-ului ei de debut "ocean eyes" și continuă să doboare recorduri cu muzica sa, care sfidează genuri.

PUBLICITATE
Comentarii