Urmărește-ne în Social Media

Seeb, Bastille - Grip

Bastille lansează cel mai nou track colaborativ al său, "Grip", pe care cântă împreună cu Seeb. Piesa este ilustrată cu povestea adolescentului tipic, într-un videoclip care va stârni multă nostalgie. Vă invităm să îl vizionaţi în cadrul articolului.

"Grip" este imediat fredonabil, iar vocea tipică Bastille domină single-ul. Spre refren suntem transportaţi într-o zonă EDM, pe care Bastille nu o explorează atât de des. Instrumentele rock clasice sunt lăsate în plan secund în favoarea sample-urilor ce duc cu gândul la The Chainsmokers. Videoclipul este bazat pe povestea clasică a băieţilor adolescenţi care sunt la vârsta greşelilor.

Povestea este una a anilor '80 sau '90, judecând după dubiţă şi camera de filmat folosită de protagonişti. Eroul principal este la vârsta lui "Sweet Sixteen", la graniţa dintre copilărie şi bărbăţie. Timiditatea din dormitorul de acasă se transformă într-o noapte de party smulsă din "American Pie". Problema e că anturajul s-a obişnuit cu băiatul timid, care odată devenit îndrăzneţ ajunge un paria, îmbrâncit de prieteni şi ulterior arestat de poliţie.

Influenţele EDM ale acestei melodii nu sunt întâmplătoare, acesta fiind un gen muzical abordat de grupul norvegian Seeb. Melodia se află pe mixtape-ul cel mai nou al trupei Bastille, "Other People's Heartache, Pt. 4". Acest material a debutat în decembrie. Dan Smith, solistul Bastille menţiona colaborarea cu Seeb într-un interviu de anul trecut.

Fix pentru experimente de gen sunt mixtape-urile, care scot artiştii din zona de confort şi le permit să experimenteze. Vocea lui Dan este editată în studio şi amplificată, "zboară astronomic în aer", aşa cum afirmă chiar muzicianul. Bastille se pregăteşte de un turneu, cu opriri la mici arene şi săli de concerte din UK. În această lună cântă în Dublin şi Birminghan, iar în februarie ajunge în Manchester, Glasgow şi Londra.

2019 va fi un an ocupat pentru indie rockeri, care pregătesc albumul cu numărul 3, "Doom Days". Smith a promis un sound mai euforic şi diversitate crescută pe noile melodii. Infomusic a avut ocaza să discute cu vocalul şi toboşarul trupei înaintea concertului Bastille de la Summer Well 2018, unde artiştii au ridicat toată lumea în picioare.

Anul 2018 a avut două hituri Bastille care au cucerit undele aeriene şi stream-urile din România: "Quarter Past Midnight" şi "Happier", colaborare cu DJ Marshmello.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Festivalul Sziget anunţă un program de evenimente culturale pentru ediţia din acest an; Iată headlinerii

Festivalul Sziget, una dintre cele mai mari atracţii ale circuitului de festivaluri din Europa va include începând din 2022 şi un program de evenimente de culturale. Aceasta este o premieră, care va însoţi reprezentaţiile unor headlineri cu nume mari, de la Arctic Monkeys la Dua Lipa, Calvin Harris şi Tame Impala.

Publicat

pe

Sziget Festival 2022
Sziget Festival 2022 │ FOTO: Sziget Festival mobile.twitter.com

Festivalul din Budapesta are loc între 10 şi 15 august 2022 şi va include pe lângă reprezentaţii muzicale şi evenimentele culturale. E vorba despre teatru, spectacole cu specific burlesc, comedie, dans contemporan, numere de jazz, folk şi world music. Pe listă se află şi Cirque du Sziget, care include reprezentaţii de circ, fără a implica animale totuşi, dar şi Magic Mirror, o scenă dedicată exprimării artistice a comunităţii LGBTQ.

Va fi înfiinţat şi un Global Village, care are scopul de a "aduce lumea împreună pe o singură scenă". Va avea loc şi un teatru urban uriaş, care va scăpa participanţii la festival de frici, ridicându-i foarte sus cu o macara pentru un show de dans la mare înălţime. Va fi şi un târg de produse şi lista de surprize continuă. Încercând să împace toate gusturile, Sziget Festival şi-a asigurat un lineup solid şi la scena nouă de muzică electronică, Samsung Colosseum.

Acolo îi vom auzi pe Ken Block, La Fleur, Matador, Paula Temple, Troxle, Sasha, Zioneer şi Joone. Organizatorii au promis o zonă specializată pe muzică electronică, cu petreceri de la prânz până dimineaţă a doua zi. La scenele principale apar Kings of Leon, Arctic Monkeys, dar şi Justin Bieber, Steve Aoki, Bastille, şi Sam Fender.

Festivalul se desfăşoară în inima Budapestei, pe Insula Obuda. O parte din categoriile de bilete şi abonamente sunt deja sold out, dar puteţi cumpăra un abonament pe 6 zile la 335 de euro, unul pe 3 zile la 236 euro şi se plătesc încă 150 de euro pentru un upgrade VIP. Biletele pe o zi costă 80 de euro. Festivalul se desfăşoară din 1993 încoace şi se ţine în general la începutul lunii august. Este considerat un soi de Woodstock european şi s-a înfrăţit cu festivalul Peninsula la începutul anilor 2000. Foarte important de spus că ediţiile din 2020 şi 2021 nu s-au ţinut din cauza pandemiei, deci ultima ediţie a fost în 2019.

Atunci au participat 530.000 de oameni.

Citește în continuare

Muzică nouă

Bastille a lansat piesa optimistă şi plină de zvâc "Shut Off the Lights" - AUDIO

Bastille a lansat deja echivalentul unui album sau măcar al unui EP în single-uri în ultimii ani, iar la început de 2022 ne oferă piesa "Shut Off the Lights". Este o melodie ceva mai optimistă şi plină de zvâc, cu care se poate deschide un concert de festival.

Publicat

pe

Coperta album Bastille Give Me the Future
Coperta album Bastille Give Me the Future │ FOTO: Bastille

Acesta este cel mai nou single de pe al patrulea album al britanicilor, "Give Me the Future", care va sosi pe 4 februarie. Până acum am putut asculta de pe acest LP single-uri precum "No Bad Days", "Distorted Light Beam", "Thelma + Louise" şi melodia titulară. Solistul Dan Smith a explicat că "Shut Off the Lights" este despre a fi scos din anxietăţile tale cu privire la viitor de către persoana lângă care te afli.

A citat ca inspiraţie şi conexiunea fizică şi intimitatea, respingerea grijilor cu privire la viaţă şi viitor şi deconectarea de la toate, "a fi prezent". Există în piesă şi un tribut pentru "Graceland", hitul lui Paul Simon, dar şi alte piese pe care membrii Bastille le adoră. Dorinţa lor a fost că publicul să danseze la fel de mult cum au dansat ei în studio.

Dan Smith e ocupat şi dincolo de muzică, lucrând la noi proiecte în lumea TV şi a filmului de lung metraj. Artistul a debutat deja ca regizor, ocupându-se de clipul piesei "No Bad Days". "Give Me the Future" va fi un album doldora de referinţe la filme SF şi literatură, jocuri video şi VR. Trupa explorează o lume a distracţiei virtuale, fără restricţii, stimulată de ultimii ani de izolare. Fiecare piesă este un peisaj sonic de vis, un loc în care să călătoreşti în imaginaţie.

Pentru a sărbători lansarea albumului la început de februarie, grupul va ţine o serie de concerte intime în Marea Britanie, în parteneriat cu magazinele de muzică din ţară. În aprilie începe prima etapă a turneului "Give Me the Future", care include numai arene mari şi multe sunt sold out deja.

Pe Bastille i-am văzut la UNTOLD 2019, dar şi la Summer Well 2018 şi Summer Well 2014.

Citește în continuare