Urmărește-ne în Social Media

Seeb, Bastille - Grip

Bastille lansează cel mai nou track colaborativ al său, "Grip", pe care cântă împreună cu Seeb. Piesa este ilustrată cu povestea adolescentului tipic, într-un videoclip care va stârni multă nostalgie. Vă invităm să îl vizionaţi în cadrul articolului.

"Grip" este imediat fredonabil, iar vocea tipică Bastille domină single-ul. Spre refren suntem transportaţi într-o zonă EDM, pe care Bastille nu o explorează atât de des. Instrumentele rock clasice sunt lăsate în plan secund în favoarea sample-urilor ce duc cu gândul la The Chainsmokers. Videoclipul este bazat pe povestea clasică a băieţilor adolescenţi care sunt la vârsta greşelilor.

Povestea este una a anilor '80 sau '90, judecând după dubiţă şi camera de filmat folosită de protagonişti. Eroul principal este la vârsta lui "Sweet Sixteen", la graniţa dintre copilărie şi bărbăţie. Timiditatea din dormitorul de acasă se transformă într-o noapte de party smulsă din "American Pie". Problema e că anturajul s-a obişnuit cu băiatul timid, care odată devenit îndrăzneţ ajunge un paria, îmbrâncit de prieteni şi ulterior arestat de poliţie.

Influenţele EDM ale acestei melodii nu sunt întâmplătoare, acesta fiind un gen muzical abordat de grupul norvegian Seeb. Melodia se află pe mixtape-ul cel mai nou al trupei Bastille, "Other People's Heartache, Pt. 4". Acest material a debutat în decembrie. Dan Smith, solistul Bastille menţiona colaborarea cu Seeb într-un interviu de anul trecut.

Fix pentru experimente de gen sunt mixtape-urile, care scot artiştii din zona de confort şi le permit să experimenteze. Vocea lui Dan este editată în studio şi amplificată, "zboară astronomic în aer", aşa cum afirmă chiar muzicianul. Bastille se pregăteşte de un turneu, cu opriri la mici arene şi săli de concerte din UK. În această lună cântă în Dublin şi Birminghan, iar în februarie ajunge în Manchester, Glasgow şi Londra.

2019 va fi un an ocupat pentru indie rockeri, care pregătesc albumul cu numărul 3, "Doom Days". Smith a promis un sound mai euforic şi diversitate crescută pe noile melodii. Infomusic a avut ocaza să discute cu vocalul şi toboşarul trupei înaintea concertului Bastille de la Summer Well 2018, unde artiştii au ridicat toată lumea în picioare.

Anul 2018 a avut două hituri Bastille care au cucerit undele aeriene şi stream-urile din România: "Quarter Past Midnight" şi "Happier", colaborare cu DJ Marshmello.

PUBLICITATE
Comentarii
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2022 >>
lmmjvsd
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1