Urmărește-ne în Social Media

Seeb, Bastille - Grip

Bastille lansează cel mai nou track colaborativ al său, "Grip", pe care cântă împreună cu Seeb. Piesa este ilustrată cu povestea adolescentului tipic, într-un videoclip care va stârni multă nostalgie. Vă invităm să îl vizionaţi în cadrul articolului.

"Grip" este imediat fredonabil, iar vocea tipică Bastille domină single-ul. Spre refren suntem transportaţi într-o zonă EDM, pe care Bastille nu o explorează atât de des. Instrumentele rock clasice sunt lăsate în plan secund în favoarea sample-urilor ce duc cu gândul la The Chainsmokers. Videoclipul este bazat pe povestea clasică a băieţilor adolescenţi care sunt la vârsta greşelilor.

Povestea este una a anilor '80 sau '90, judecând după dubiţă şi camera de filmat folosită de protagonişti. Eroul principal este la vârsta lui "Sweet Sixteen", la graniţa dintre copilărie şi bărbăţie. Timiditatea din dormitorul de acasă se transformă într-o noapte de party smulsă din "American Pie". Problema e că anturajul s-a obişnuit cu băiatul timid, care odată devenit îndrăzneţ ajunge un paria, îmbrâncit de prieteni şi ulterior arestat de poliţie.

Influenţele EDM ale acestei melodii nu sunt întâmplătoare, acesta fiind un gen muzical abordat de grupul norvegian Seeb. Melodia se află pe mixtape-ul cel mai nou al trupei Bastille, "Other People's Heartache, Pt. 4". Acest material a debutat în decembrie. Dan Smith, solistul Bastille menţiona colaborarea cu Seeb într-un interviu de anul trecut.

Fix pentru experimente de gen sunt mixtape-urile, care scot artiştii din zona de confort şi le permit să experimenteze. Vocea lui Dan este editată în studio şi amplificată, "zboară astronomic în aer", aşa cum afirmă chiar muzicianul. Bastille se pregăteşte de un turneu, cu opriri la mici arene şi săli de concerte din UK. În această lună cântă în Dublin şi Birminghan, iar în februarie ajunge în Manchester, Glasgow şi Londra.

2019 va fi un an ocupat pentru indie rockeri, care pregătesc albumul cu numărul 3, "Doom Days". Smith a promis un sound mai euforic şi diversitate crescută pe noile melodii. Infomusic a avut ocaza să discute cu vocalul şi toboşarul trupei înaintea concertului Bastille de la Summer Well 2018, unde artiştii au ridicat toată lumea în picioare.

Anul 2018 a avut două hituri Bastille care au cucerit undele aeriene şi stream-urile din România: "Quarter Past Midnight" şi "Happier", colaborare cu DJ Marshmello.

Comentarii

Muzică nouă

Bastille şi Lost Frequencies lansează piesa "Head Down" - AUDIO

Prima melodie de dans din 2024 a sosit şi combină doi hitmakeri de top, Bastille şi Lost Frequencies. Single-ul lor se numeşte "Head Down" şi aminteşte de colaborările lui Bastille cu Marshmello.

Publicat

pe

Coperta single Lost Frequencies Bastille Head Down
Coperta single Lost Frequencies Bastille Head Down │ FOTO: Bastille

"Head Down" este un track EDM clasic, pe care se remarcă sintetizatorul şi vocea lui Dan Smith, cu mult ecou şi un sound uşor de Coldplay. Cu mai puţină blândeţe şi mai multă înţelepciune încărcată în glas şi versuri. Noul track apare pe al treilea album Lost Frequencies. Dacă acest nume nu va spune multe, aflaţi că e vorba despre artistul dance din Belgia Felix De Laet.

Cel mai nou album al său se numeşte "All Stand Together" şi a fost lansat în 2023. Lost Frequencies pornea la drum în 2014 cu hitul "Are You With Me" şi de atunci a bifat o serie de colaborări şi remixuri care i-au păstrat relevanţa. Track-ul a ajuns pe locul întâi în topuri în nu mai puţin de 18 ţări.

Bastille a lansat în septembrie 2023 o versiune nouă a celui mai mare hit al său, "Pompeii", colaborare cu legendarul compozitor Hans Zimmer de această dată. Această ediţie nouă a apărut pentru a aniversa 10 ani de la apariţia melodiei originale în 2013. Pe atunci urca pe locul 2 în topul UK Singles. Versiunea din 2023 se numeşte "Pompei MMXIII" şi a apărut ca o idee bonus în vreme ce solistul Dan Smith lucra la alte proiecte cu Zimmer în studio. Acelaşi Smith a mai bifat o colaborare anul trecut, cu cântăreţul britanic pop Dylan pe piesa "Liar Liar".

Cei doi s-au apropiat după ce Dylan a deschis concerte Bastille din UK în turneul "Bad Blood X".

Bastille are o relaţie specială cu România, participând la festivalul Summer Well de două ori şi fiind o trupă apreciată. E activă din 2010 şi a pornit ca proiect solo al lui Dan Smith, dar ulterior s-a extins, incluzându-l pe clăparul Kyle Simons, basistul şi chitaristul Will Farquarson şi toboşarul Chris Wood. EP-ul şi single-ul de debut aveau să vină în 2023, iar primul album a fost "Bad Blood", lansat în 2013.

Citește în continuare