Urmărește-ne în Social Media

Scarlet Aura - In the Line of Fire

Trupa bucureşteană Scarlet Aura a lansat pe 14 mai single-ul şi videoclipul "In the Line of Fire". Acesta este primul single de pe viitorul album "Genesis of Time", care va fi lansat pe 10 septembrie. Este ultima parte a trilogiei "The Book of Scarlet". Noul videoclip se poate viziona în articol, în 4K.

Piesă "In the Line of Fire" începe cu o înlănţuire de note de chitară metal cu o percuţie şi un peisaj sonic măreţ în fundal. Solista Aura Dănciulescu cântă în limba engleză un imn al împuternicirii, cu crescendo-uri impresionante şi un ritm furibund pe fundal. Versurile sunt despre cei dispuşi să moară pentru ceea ce cred şi care sunt mereu în prima linie a focului şi conflictului, dându-şi viaţa pentru crezurile lor. Pe la mijlocul piesei, undeva pe la minutul 3 avem şi un interludiu, calmul dinaintea furtunii, cu o secţiune în clip în care solista primeşte aripi de înger.

Respectând reţeta hitului metal ca la carte avem şi solo-uri spre final, interpretate cu măiestrie de chitarist, chiar înainte ca videoclipul 4K să prezinte din nou metamorfoza în înger a solistei.

Despre acest release Scarlet Aura a declarat următoarele:

Am vrut să scriem un cântec care să fie o încurajare puternică și un mesaj către oricine să nu-și piardă speranța și să continue luptele proprii, indiferent de ce s-ar întâmpla. Am devenit mai puternici, am avut puterea nu numai de a merge înainte, ci și de a zbura din nou din ce în ce mai sus, deoarece orice luptă din și din afara ta poate fi câștigată dacă susții ceea ce crezi.

Acest single a fost mixat, masterizat şi produs de către Myke D la Silver City Studio, marcând un nou standard calitativ în istoria trupei. Este prima versine pentru Scarlet Aura special mixată şi masterizată pentru Apple Digital Masters, oferind înregistrări de claitate pentru ascultătorii trupei.

Scarlet Aura se pregăteşte de un turneu de promovare a noului LP, care include un concert în Bucureşti la Pertum TV, dar şi o apariţie pe 4 iunie la Japara Mega Rock Festival în Bulgaria. Formaţia are programate multiple concerte în Germania în septembrie, dar şi în CEhia şi Slovacia.

În martie 2021 trupa a lansat piesa "Silent Tears", cea mai tristă baladă din cariera grupului.

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Trupa românească Scarlet Aura anunţă lansarea unui album surpriză

Scarlet Aura este o trupă românească din Bucureşti, cunoscută o perioadă drept Aura, iar grupul rămâne prolific în 2021, deşi de abia lansase material discografic în 2020. După materialul "Stormbreaker" de anul trecut, vine acum un album şi un single surpriză, despre care muzicienii ne-au oferit detalii şi pe care le aflaţi în articol.

Publicat

pe

Coperta Scarlet Aura Falling sky 5th Anniversary
Coperta Scarlet Aura Falling sky 5th Anniversary │ FOTO: Scarlet Aura

În 2016 Scarlet Aura lansa primul său album sub acest nume, cel care i-a adus în atenţia publicului european şi global, "Falling Sky". În 2021 grupul sărbătoreşte 5 ani de existenţă pregătind o re-lansare a lui "Fallling Sky" într-o variantă reînregistrată, remixată şi remasterizată. Originalul fusese produs de către RoyZ, dar ediţia aniversară este produsă de către cel care a compus piesele, Mihai "Myke D" Dănciulescu, producător şi chitarist în cadrul trupei.

Ediţia specială de LP a prins contur la Silver City Studio, sub bagheta actualilor membri ai formaţiei, Aura Dănciulescu, Mihai Dănciulescu, Rareş Rene Nistor şi Sorin Ristea. Noul disc va fi disponibil pentru fanii în ediţie digitală începând cu data de 16 aprilie, iar pe 22 ianuarie primul single va debuta oficial alături de un videoclip. E vorba despre "Color Blind", piesă cu care formaţia îşi încheie fiecare concert. Remasterul soseşte între două albume noi ale trupei, "Stormbreaker" din 2020, dar şi un viitor material, care va sosi în toamna viitoare.

Acela va întregi trilogia "The Book of Scarlet" şi va completa povestea spusă de grupul muzical din Bucureşti.

Scarlet Aura are programat un turneu în toamnă alături de trupa Primal Fear, dacă totul va merge bine şi se vor putea relua concertele. În august 2020 formaţia a lansat single-ul "The Heretic", de pe albumul "Stormbreaker", alături de un videoclip cu mesaj puternic. În 2018 grupul a avut un turneu în America de Nord, iar în 2017 a deschis concertul DIO Returns.

Aura Dănciulescu, solista trupei a avut o carieră cel puţin interesantă, făcând parte din trupa N&D, cântând în deschiderea concertului Bon Jovi din România şi concurând şi la Vocea României. A avut şi o carieră politică şi a fondat alături de soţul său (Mihai Dănciulescu) trupa Scarlet Aura, cu care a cântat la mari turnee şi festivaluri din România şi din Europa. A cântat în deschiderea unor artişti precum Tarja Turunen, Gotthard şi Rhapsody.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4