Urmărește-ne în Social Media

Rudimental & Major Lazer - Let Me Live (feat. Anne-Marie & Mr Eazi)

Major Lazer a avut unele dintre cele mai mari hituri ale sale influenţate de cultura africană şi acum îi aduce un tribut prin noul clip al piesei "Let Me Live". Melodia este o colaborare cu Rudimental, Anne-Marie şi Mr. Eazi. Vă invităm să vizionaţi clipul filmat în Africa de Sud în cadrul articolului.

Melodia debuta cu un lyric video luna trecută, devenind rapid hit, prin felul în care îmbină muzica africană, reggae-ul şi EDM-ul. Ne aminteşte de banda desenată rasta/reggae care a contribuit masiv la ascensiunea numelui Major Lazer. Noul videoclip o are în prim plan pe Anne-Marie, care etalează triluri ce amintesc de Jessie J.

Artista este însoţită de dansatori africani, cu coregrafii speciale şi excelent sincronizate. Mr. Eazi cântă dintr-o dubiţă plină de dansatoare cu port tradiţional african şi mişcări sacadate de dans. Tribalismul şi ritmurile funky domină miezul acestei piese, dar şi ţinutele care îmbină conceptul de haute couture cu cele mai originale creaţii sud-africane.

"Let Me Live" se doreşte a fi şi un tribut pentru Johannesburg. Include şi secvenţe filmate în Londra totuşi, toate sub tutela regizorului Chris Sounders. De producţie s-a ocupat Allison Swank, care a produs şi clipul "Particula" pentru Major Lazer, de asemenea plin de celebrităţi şi influenţe africane. Trupa drum and bass Rudimental contribuie cu beat-urile animate, iar de porţiunea rap se ocupă cântăreţul nigerian Mr. Eazi.

Cei pasionaţi de cultura sud-africană trebuie să afle că dansatorii din acest video se numesc "pantsula", de altfel şi numele dansului lor special. Acesta apărea în anii 1950, în zonele Alexandra şi Sophiatown din Johannesburg. Primii dansatori pantsula au fost consideraţi infractori, dar percepţia s-a schimbat în anii 90, când tineretul african a început să adopte coregrafia.

Mesajul e cât se poate de pozitiv şi are legătură cu împletirea culturii britanice cu cea sud-africană. Anne-Marie a dat lovitura în ultima vreme prin colaborarea cu Marshmello pe piesa "Friends", artista lansând ulterior şi albumul său de debut. Acest single apare pe albumul Rudimental cu numărul 3, "Toast To Our Differences", care se va lansa pe 7 septembrie.

Rudimental a concertat în România la UNTOLD 2016, dar şi la Transylvania Music Event în 2014.

PUBLICITATE
Comentarii