Urmărește-ne în Social Media

Rudimental & Major Lazer - Let Me Live (feat. Anne-Marie & Mr Eazi)

Major Lazer a avut unele dintre cele mai mari hituri ale sale influenţate de cultura africană şi acum îi aduce un tribut prin noul clip al piesei "Let Me Live". Melodia este o colaborare cu Rudimental, Anne-Marie şi Mr. Eazi. Vă invităm să vizionaţi clipul filmat în Africa de Sud în cadrul articolului.

Melodia debuta cu un lyric video luna trecută, devenind rapid hit, prin felul în care îmbină muzica africană, reggae-ul şi EDM-ul. Ne aminteşte de banda desenată rasta/reggae care a contribuit masiv la ascensiunea numelui Major Lazer. Noul videoclip o are în prim plan pe Anne-Marie, care etalează triluri ce amintesc de Jessie J.

Artista este însoţită de dansatori africani, cu coregrafii speciale şi excelent sincronizate. Mr. Eazi cântă dintr-o dubiţă plină de dansatoare cu port tradiţional african şi mişcări sacadate de dans. Tribalismul şi ritmurile funky domină miezul acestei piese, dar şi ţinutele care îmbină conceptul de haute couture cu cele mai originale creaţii sud-africane.

"Let Me Live" se doreşte a fi şi un tribut pentru Johannesburg. Include şi secvenţe filmate în Londra totuşi, toate sub tutela regizorului Chris Sounders. De producţie s-a ocupat Allison Swank, care a produs şi clipul "Particula" pentru Major Lazer, de asemenea plin de celebrităţi şi influenţe africane. Trupa drum and bass Rudimental contribuie cu beat-urile animate, iar de porţiunea rap se ocupă cântăreţul nigerian Mr. Eazi.

Cei pasionaţi de cultura sud-africană trebuie să afle că dansatorii din acest video se numesc "pantsula", de altfel şi numele dansului lor special. Acesta apărea în anii 1950, în zonele Alexandra şi Sophiatown din Johannesburg. Primii dansatori pantsula au fost consideraţi infractori, dar percepţia s-a schimbat în anii 90, când tineretul african a început să adopte coregrafia.

Mesajul e cât se poate de pozitiv şi are legătură cu împletirea culturii britanice cu cea sud-africană. Anne-Marie a dat lovitura în ultima vreme prin colaborarea cu Marshmello pe piesa "Friends", artista lansând ulterior şi albumul său de debut. Acest single apare pe albumul Rudimental cu numărul 3, "Toast To Our Differences", care se va lansa pe 7 septembrie.

Rudimental a concertat în România la UNTOLD 2016, dar şi la Transylvania Music Event în 2014.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Organizatorii UNTOLD se așteaptă la un număr record de participanți la ediția din 2022

UNTOLD 2022, prima ediție post-pandemie a festivalului, va aduce la Cluj zeci de mii de fani din întreaga lume. Organizatorii se așteaptă la un număr record de participanți, mai mare chiar decât cel înregistrat la ediția aniversară din 2019.

Publicat

pe

David Guetta Concert UNTOLD 2021
David Guetta Concert UNTOLD 2021 │ FOTO: Foto PR

Mai sunt mai puțin de trei luni până se vor deschide din nou porțile unuia dintre cele mai mari festivaluri din lume, UNTOLD. Organizatorii festivalului lucrează intens pentru pregătirea celei de-a șaptea ediții, care va avea loc între 4 și 7 august.

Pentru o organizare impecabilă, ca în fiecare an, organizatorii UNTOLD au avut astăzi, 10 mai, o întâlnire de lucru, găzduită de Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj, la care au participat autoritățile locale și naționale implicate în buna desfășurare a evenimentului. La ședință au fost prezenți reprezentanți ai Jandarmeriei Române, ai Prefecturii județului Cluj, Inspectoratului Județean de Poliție Cluj, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, ai Oficiului Român pentru Imigrări, Poliției de Frontieră Cluj-Napoca și ai Primăriei Cluj-Napoca.

Edy Chereji: "În acest an, pentru că nu mai sunt restricții, ne așteptăm să depășim recordurile pe care le-am stabilit în 2019"

Organizatorii spun că în această vară așteaptă un număr record de participanți, ca la ediția aniversară din 2019, când 372.000 de oameni au pășit în tărâmul UNTOLD în cele 4 zile și 4 nopți de festival.

"E o bucurie mare că suntem într-o situație atât de mult așteptată, aceea de a face festivalurile fără restricții.

E adevărat, încă din 2021 am făcut o ediție care a însemnat o oarecare speranță și a fost printre puținele festivaluri din întreaga lume care s-au întâmplat în 2021. E adevărat și că a fost poate cea mai emoționantă ediție de până acum, oamenii chiar au fost dornici să se revadă, am văzut cei mai mulți oameni plângând atunci când intrau în festival.

Ne vor rămâne pentru totdeauna în minte acele momente, dar sperăm să nu mai avem parte de asemenea situații. În acest an, pentru că nu mai sunt restricții, ne așteptăm să depășim recordurile pe care le-am stabilit în 2019", a declarat Edy Chereji, directorul de comunicare UNTOLD, pentru Cultură la dubă.

Lineup-ul UNTOLD 2022

Ediția 2022 va fi una memorabilă și emoționantă, la care vor veni artiști în premieră în România, precum și artiști dornici să revină la unul dintre festivalurile lor preferate. Above & Beyond, Alok, Anne-Marie, David Guetta, Don Diablo, G-Eazy, Hardwell, Kygo, Lost Frequencies, Major Lazer Soundsystem, Morten, Oliver Heldens, Paul Kalkbrenner Live, Steve Aoki, Tujamo și Vini Vici fac parte din lineup-ul primei ediții post-pandemie.

Citește în continuare