Urmărește-ne în Social Media

Royal Blood - Typhoons

Royal Blood a lansat videoclipul piesei "Typhoons", primul single de pe noul său album. Duo-ul britanic pregăteşte lansarea pentru luna aprilie şi ne prezintă un clip plin de nori, asfalt umed şi care îţi imprima aerul Marii Britanii în piele, în plămâni. Urmăreşte clipul cel nou în articol.

Cu crescendo-uri ca în zilele bune ale celor de la Muse, "Typhoons" este o piesă prietenoasă cu radio-ul şi destul de ritmată pentru a fi dansată în cluburi indie, când se vor deschide. Videoclipul alternează cadrele cu artiştii din Royal Blood cu o mulţime de oameni care tot aleargă prin Londra spre concertul ad-hoc realizat de băieţi pe acoperişul unei clădiri. Nori de furtună şi o posibilă tornadă îi pândesc pe muzicieni, care se dezlănţuie într-un solo de chitară pe măsură ce mulţimea aleargă tot mai frenetic în cerc.

Pare un episod din serialul "Misfits" cu un topping de "Heroes" peste. Camera rotativă şi haotică riscă să îţi provoace greaţă dacă ai rău de mişcare. Clipul etalează multă măiestrie tehnică din partea editorilor, regizorului şi cameramanilor. Piesa dă şi numele viitorului album, "Typhoons", care se lansează pe 30 aprilie. De pe el am putut asculta deja şi single-ul "Trouble's Coming". Cât despre noul single, solistul Mike Kerr a declarat următoarele pentru NME:

Este o piesă despre pierderea în propriile gânduri. Aduce multe dintre temele de pe album împreună. Multe piese de pe album abordează ideea de a fi pierdut în propriile gânduri şi cât de mult te poate consuma asta. Cred că "Typhoons" face clar faptul că atunci când un gând sau o idee preia controlul, eşti pierdut în asta. Simţi că asta poate dura la infinit, dar trebuie să îţi dai seama că nu o va face. Nu e permanent, nu are cum să fie.

Cred că este parte din natura umană. Cred că toată lumea se poate pierde în propria minte şi poate avea vrăji întunecate în mintea sa. Eu le-am resimţit, tu le-ai resimţit, noi cu toţii am făcut-o. Am dorit să scriu o piesă care le recunoaşte, dar este şi înălţătoare, ştiind că dacă treci prin asta, se va sfârşi la un moment dat, va trece.

Noul videoclip a fost regizat de către Quentin Deronzier, cunoscut pentru colaborări cu Kanye West şi Drake. A fost filmat la Londra, iar Kerr şi toboşarul Ben Thatcher sunt luaţi pe sus de un vârtej de fani. E practic o aluzie că o "furtună" (pandemia) le-a luat pe sus senzaţia trăită la concertele cu public. Piesa "Typhoons" a fost gata în doar 3 zile, după ce albumul fusese teoretic terminat deja. A apărut impulsiv, explodând din difuzoare, cu un sunet funky.

PUBLICITATE
Comentarii