Urmărește-ne în Social Media

Royal Blood - Typhoons

Royal Blood a lansat videoclipul piesei "Typhoons", primul single de pe noul său album. Duo-ul britanic pregăteşte lansarea pentru luna aprilie şi ne prezintă un clip plin de nori, asfalt umed şi care îţi imprima aerul Marii Britanii în piele, în plămâni. Urmăreşte clipul cel nou în articol.

Cu crescendo-uri ca în zilele bune ale celor de la Muse, "Typhoons" este o piesă prietenoasă cu radio-ul şi destul de ritmată pentru a fi dansată în cluburi indie, când se vor deschide. Videoclipul alternează cadrele cu artiştii din Royal Blood cu o mulţime de oameni care tot aleargă prin Londra spre concertul ad-hoc realizat de băieţi pe acoperişul unei clădiri. Nori de furtună şi o posibilă tornadă îi pândesc pe muzicieni, care se dezlănţuie într-un solo de chitară pe măsură ce mulţimea aleargă tot mai frenetic în cerc.

Pare un episod din serialul "Misfits" cu un topping de "Heroes" peste. Camera rotativă şi haotică riscă să îţi provoace greaţă dacă ai rău de mişcare. Clipul etalează multă măiestrie tehnică din partea editorilor, regizorului şi cameramanilor. Piesa dă şi numele viitorului album, "Typhoons", care se lansează pe 30 aprilie. De pe el am putut asculta deja şi single-ul "Trouble's Coming". Cât despre noul single, solistul Mike Kerr a declarat următoarele pentru NME:

Este o piesă despre pierderea în propriile gânduri. Aduce multe dintre temele de pe album împreună. Multe piese de pe album abordează ideea de a fi pierdut în propriile gânduri şi cât de mult te poate consuma asta. Cred că "Typhoons" face clar faptul că atunci când un gând sau o idee preia controlul, eşti pierdut în asta. Simţi că asta poate dura la infinit, dar trebuie să îţi dai seama că nu o va face. Nu e permanent, nu are cum să fie.

Cred că este parte din natura umană. Cred că toată lumea se poate pierde în propria minte şi poate avea vrăji întunecate în mintea sa. Eu le-am resimţit, tu le-ai resimţit, noi cu toţii am făcut-o. Am dorit să scriu o piesă care le recunoaşte, dar este şi înălţătoare, ştiind că dacă treci prin asta, se va sfârşi la un moment dat, va trece.

Noul videoclip a fost regizat de către Quentin Deronzier, cunoscut pentru colaborări cu Kanye West şi Drake. A fost filmat la Londra, iar Kerr şi toboşarul Ben Thatcher sunt luaţi pe sus de un vârtej de fani. E practic o aluzie că o "furtună" (pandemia) le-a luat pe sus senzaţia trăită la concertele cu public. Piesa "Typhoons" a fost gata în doar 3 zile, după ce albumul fusese teoretic terminat deja. A apărut impulsiv, explodând din difuzoare, cu un sunet funky.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Royal Blood a lansat piesa "Limbo", un track cu puternice influenţe disco - AUDIO

Royal Blood a lansat un nou single, numit "Limbo", care începe nervos ca o piesă Muse, dar sfârşeşte prin a fi cel mai catchy track disco din ultima vreme. Noua piesă va avea premiera în cadrul unui eventiment virtual în jocul Roblox. Avem detalii despre concert, dar şi despre noul album al britanicillor în articol.

Publicat

pe

Coperta single Royal Blood Limbo
Coperta single Royal Blood Limbo │ FOTO: Royal Blood

"Limbo" este al treilea single al trupei Royal Blood de pe viitorul album, "Typhoons". De pe acelaşi LP am putut asculta piesa titulară în ianuarie, când a apărut şi clipul său oficial, cu efecte spectaculoase ce simulau o tornadă. Pe final de 2020 apărea şi piesa "Trouble's Coming", cu influenţe electro. "Limbo" este interesant pentru că începe cu un vibe de Dead Mau5 sau poate Le Castlevania, pentru a aluneca în nişte riff-uri muşcătoare şi o percuţie de o precizie matematică. Ceea ce începuse în forţă se îmblânzeşte şi devine dansabil după 50 de secunde.

Se aprinde stroboscopul şi te poţi imagina dansând pe acest single care îţi rămâne în creier, printr-un refren uşor de ţinut minute. Pentru cei curioşi, melodia va fi interpretată live în premieră în weekend-ul 26-28 mattie în cadrul Bloxy Awards 2021, în jocul Roblox. Live stream-ul începe pe 26 martie la ora României 21:00 pe platforma Roblox. Cât despre noul album, "Typhoons" vine pe 30 aprilie prin Warner Music. Despre acest material băieţii declară următoarele:

Este fără îndoială cel mai ambiţios şi sălbatic mod în care ne-am permis să fim şi abia aşteptam să vă invităm în acest "rabbit hole" alături de noi.

Cu privire la single-ul "Typhoons" solistul a spus următoarele:

Cred că toată lumea se poate pierde în propria minte şi poate avea momente de întunecime. Eu le-am resimţit (Mike Kerr, solistul), tu le-ai resimţit, cu toţii le-am simţit. Am dorit să scriu o piesă care recunoaşte acele momente, dar să fie şi înălţătoare şi să dea putere ascultătorilor, idea de a cunoaşte că dacă treci prin asta se va sfârşi la un moment dat. Va trece.

Au trecut 4 ani de la ultimul material lansat de Royal Blood, albumul "How Did We Get to Dark" din 2017. Grupul din Brighton, Anglia este activ din 2011 şi îi include pe solistul şi basistul Mike Kerr şi pe toboşarul Ben Thatcher.

Citește în continuare

Muzică nouă

Royal Blood lansează piesa "Typhoons" și anunță un nou album - AUDIO

Duo-ul britanic își surprinde fanii cu un nou material discografic, ce este programat de lansare în luna aprilie. Royal Blood a lansat și o melodie de pe acest album, pe care te invităm să o asculți în articol.

Publicat

pe

Royal Blood
Royal Blood

Royal Blood revine în atenția fanilor cu albumul "Typhoons", dar și cu piesa cu același nume. Este cel de-al treilea material din cariera muzicală a trupei și este marcat de o schimbare a sound-ului. Royal Blood a înclinat spre un stil ușor groove și electronic, ce duce cu gândul la Daft Punk sau Justice.

"Typhoons" a fost produs în mare parte de cei doi membri Royal Blood (Mike Kerr și Ben Thatcher), cu excepția a două piese: "Boilermaker" a fost semnată de Josh Homme, solistul Queens of the Stone Age, în timp ce Paul Epworth (Adele, Florence and the Machine) s-a ocupat de "Who Needs Friends". Albumul va fi lansat oficial pe 30 aprilie, dar doritorii pot deja să plaseze o precomandă.

Tracklist "Tyohoons":

 1. Trouble’s Coming
 2. Oblivion
 3. Typhoons
 4. Who Needs Friends
 5. Million & One
 6. Limbo
 7. Either You Want It
 8. Boilermaker
 9. Mad Visions
 10. Hold On
 11. All We Have Is Now

În ceea ce privește single-ul "Typhoons", acesta vorbește despre felul în care poți fi atât de pierdut în propriile gânduri încât să devină totul infernal. Însă, ca o furtună sau un taifun (n.r. "typhoon"), perioada dificilă nu este permanentă.

AUDIO: Royal Blood - Typhoons

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4