Urmărește-ne în Social Media

Royal Blood - Hook, Line & Sinker

Royal Blood a lansat videoclipul piesei ”Hook, Line & Sinker”. Acesta este cel de-al doilea single extras de pe albumul “How Did We Get So Dark?", așteptat pe piață în luna iunie.

După un prim album certificat cu aur în Canada și cu platină în UK, Royal Blood își anunță revenirea cu cel de-al doilea disc. Noul album al formației se numește "How Did We Get So Dark?" și va fi lansat pe 16 iunie.

Promovarea albumului a început cu piesa ”Lights Out”, un single ce cuprindea toate elementele specifice Royal Blood: riff-uri alunecoase și ruperi explozive de tobe. Cel de-a doilea single extras, ”Hook, Line & Sinker”, rămâne întipărit în memorie încă de la prima ascultare, fiind o excelentă alegere pentru radio-urile de profil. Melodia vine acompaniată de un videoclip regizat de Ben Lowe, un tânăr regizor englez, cunoscut pentru colaborările cu Stereophonics.

Deși instrumentele ce creează sound-ul distinctiv Royal Blood sunt tobele și basul, tânăra fomație din Brighton nu cântă drum and bass. Muzica electronică nu are nicio legătură cu stilul muzical al acestei trupe, fiind de fapt o extindere a orizonturilor creative în materie de rock și metal. Printr-o abordare aparent minimalistă, cei doi membri Royal Blood – Michael Kerr (bas /voce) și Ben Thatcher (tobe) – rescriu șablonul clasicelor trupe rock, dovedind că nu e nevoie de 3, 4 sau 5 persoane într-o formație pentru a avea un sound agresiv, plin, complex.

Royal Blood cântă în această formulă din 2012, primul single – “Out Of The Black” – fiind lansat în octombrie 2013. Michael și Ben repetau împreună încă de dinainte de a forma acest grup, inițial ambii cântând în trupe diferite. Decizia de a forma Royal Blood a fost luată oarecum spontan, proiectul fiind considerat o vreme un hobby. După ce au fost incluși pe lista BBC Sound Of 2014 și au cântat în deschiderea concertelor Arctic Monkeys din mai 2014, situația s-a schimbat. Formația a început să capteze atenția radio-urilor și nu în ultimul rând, a festivalurilor Liverpool Sound City Festival, Download Festival,  Glastonbury, T in the Park și Reading Festival. În plus, odată cu lansarea albumului de debut, în august 2014, vânzările și-au spus decisiv cuvântul, plasând trupa Royal Blood în categoria formațiilor care ar putea schimba modul în care se face rock la ora actuală.

PUBLICITATE
Comentarii