Urmărește-ne în Social Media

Robbie Williams - Lost

Robbie Williams sărbătoreşte lansarea albumului "XXV" cu un single şi un videoclip, "Lost". Artistul s-a viralizat dintr-un motiv controversat în ultimele zile: a cântat în deschiderea Campionatului Mondial FIFA World Cup 2022 în Qatar, deşi mulţi artişti l-au boicotat.

"Lost" este o piesă tipică Robbie Williams, un sound pur britanic, la graniţa dintre brit rock şi brit pop. Are ceva de Coldplay, ceva de U2 şi ceva de Oasis, dar timbrul e pur Robbie. Un artist ceva mai încetinit de vârstă, cu frazare a la Bowie, dar mai matur decât în perioada "Let Me Entertain You". De altfel denumirea "XXV" vine de la cei 25 de ani de carieră solo ai artistului.

Da, au trecut două decenii şi jumătate de când britanicul a părăsit legendara formaţie Take That. Între timp a devenit un super artist solo, cu peste 85 de milioane de albume vândute în toată lumea. A avut 13 dintre LP-uri pe locul întâi în UK, performanţă atinsă până acum doar de Elvis Presley. A reuşit şi să vândă cele mai multe bilete din istorie într-o singură zi: 1.6 milioane în noiembrie 2005 şi a cântat la Knebworth în faţa a 375.000 de oameni.

Acest LP nou este o reeditare orchestrală a marilor hituri semnate de fostul solist Take What, alături de Metropole Orchestra. Videoclipul îl vede pe muzician invitat la un talk show clasic, din postura de performer, de gazdă, de technian, cameraman şi cam orice alt personaj relevant. "Lost" nu e neapărat despre pierdere, cât despre interpretarea sa, chiar şi pierderea speranţei sau dragostei ca o lecţie şi o modalitate de maturizare.

Discul cel nou include aranjamente de la Jules Buckley, Guy Chambers şi Seve Widwel. Williams însuşi a declarat că a regândit şi "reiubit" melodiile şi a concurat cu versiunea sa mai veche şi mai tânără pe înregistrări. "Lost" este o compoziţie nouă pe lângă hituri, a fost scrisă toamna trecută, în melancolia pandemiei şi e un track memorabil.

În vârstă de 48 de ani, Robbie Williams a lansat ultimul album în 2019, "The Christmas Present" fiind doldora de melodii de Crăciun. Ultimul album cu Take That a fost "Odyssey" din 2018. Acum britanicul pregăteşte un turneu global, desfăşurat pe parcursul anilor 2022 şi 2023.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică și film

Netflix va produce un documentar despre Robbie Williams

Muzicianul Robbie Williams devine subiectul unei serii documentare produse și găzduite de Netflix. Proiectul ar urma să fie lansat anul viitor. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Concert Robbie Williams la Bucurresti pe 17 iulie 2015
Concert Robbie Williams la Bucurresti pe 17 iulie 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Seria formată din mai multe părți promite să fie o examinare aprofundată și nefiltrată a unui artist emblematic și a unui adevărat entertainer ce s-a aflat în lumina reflectoarelor timp de mai bine de 30 de ani.

Serialul va aborda mai multe aspecte din viața cântărețului britanic, de la scrutarea făcută de-a lungul timpului de mass-media, la luptele cu dependențele, despărțirile profesionale și personale, reuniunile și impactul pe care toate acestea l-au avut asupra sănătății mintale a artistului.

Cu 25 de ani de arhive intime, nemaivăzute până acum și acces exclusiv la viața lui Williams, proiectul va fi un serial definitoriu despre muzician, ce va reuși să dezvăluie aspecte mai nuanțate și diversificate despre Robbie Williams.

Seria documentară este regizată de Joe Pearlman și produsă de Asif Kapadia și Dominic Crossley. Cumva paralel cu acest documentar, un alt proiect bazat pe viața lui Williams se pregătește să fie lansat. Este vorba de "A Better Man", un musical satiric, ce reinterpretează și reanalizează unele dintre melodiile lui Williams.

Această peliculă este în lucru din 2021 și regizată de Michael Gracey. Filmată în Australia, pelicula îl va prezenta pe Williams interpretându-se pe el însuși, în timp ce actorul britanic Jonno Davies va juca o versiune mai tânără a cântărețului.

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2022 >>
lmmjvsd
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1