Urmărește-ne în Social Media

ROA (Rise of Artificial) - Direct Din Spaţiu

Rise of Artificial s-a întors la timp pentru ultimele festivaluri ale verii, cu o piesă minimalistă, "Direct din Spaţiu". Melodia primeşte un clip psihedelic, care se axează pe cadre cu Junkyard sau UNU' intercalate cu animaţii de acum multe decenii.

"Direct Din Spaţiu" are un fundal de dub şi o percuţie seacă, peste un sintetizator fin modulat. Evoluţia industrială pare să fie tema acestui videoclip, dar şi tentativele umanităţii de a părăsi planeta în diferite misiuni cosmice. Cezar Stănciulescu, aka Junkyard exteriorizează versurile, cu gesturi sacadate şi un "dans al robotului" sincronizat cu percuţia piesei.

UNU', omul cu instrumentaţia apare la rândul său în câteva cadre, ironic cu o tamburină. Acest single a primit un teaser cu câteva zile în urmă, cu cei doi artişti din ROA într-o maşină, şi cu Junkyard făcând un freestyle pe noul release. A trecut un an de la lansarea piesei virale "Flow de Vară", perioadă în care băieţii au lucrat la noi melodii.

A apărut astfel proiectul "Becks' featuring ROA - Stilu' Universitar", dar şi un remake pentru hitul "Ne Place", într-o variantă regândită de Junkyard. ROA aka Rise of Artificial lua naştere în 2010, fiind o trupă de muzică electronică formată din Bogdan Popoiag (UNU') şi Cezar Stănciulescu (Junkyard). Prima piesă a fost "Ne Place", lansată în noiembrie 2010, iar melodia a primit recunoaştere naţională prin difuzări repetate la radio şi TV. A avut peste 5 milioane de vizualizări YouTube în doar 6 luni.

Albumul de debut, "Artificial" avea să sosească în mai 2011, cu piese în limba română şi engleză. În vara lui 2012 venea încă un single hit, "D-aia", iar în 2014 sosea EP-ul "Music". În 2015 am putut vedea clipul psihedelic al piesei "La Răsărit", foarte apreciată în concertele trupei. Trupa ROA este cunoscută pentru versurile pline de aluzii, ironii şi o critică aspră asupra societăţii actuale, toate pe un fundal catchy de electro, dubstep, dub şi chiar DNB.

Următorul concert ROA este programat pentru 24 august, în cadrul GreenSounds Festival la Bucureşti.

Comentarii

Concerte & turnee

Află ce concerte în aer liber au loc de Revelion 2024

A început numărătoarea inversă pentru trecerea în noul an, eveniment celebrat cu muzică și dans. Pentru cei care nu vor să stea acasă în noaptea dintre ani, dar nici nu vor să dea o avere pentru o petrecere la restaurant, există și varianta unui concert în aer liber, cu acces gratuit. Îți prezentăm câteva idei în acest sens.

Publicat

pe

Fan filmând cu telefonul concertul
Fan filmând cu telefonul concertul │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Tradiția Revelionului în aer liber continuă și în acest an cu spectacole în marile orașe din țară. Românii și străinii, deopotrivă, sunt așteptați să-i asculte live pe cei mai apreciați artiști, să fredoneze piese cunoscute și să își etaleze cele mai bune mișcări de dans. Temperaturile primăvăratice oferă cadrul perfect pentru o distracție în aer liber, ce va fi încununată de spectaculoase focuri de artificii la miezul nopții.

Reverie de iarnă - Revelion 2024 în București

Primăria Sectorului 3 continuă tradiționala petrecere de Revelion din Parcul Titan și organizează pe 31 decembrie un eveniment la care nume sonore din industria muzicală vor participa. Smiley, Irina Rimes, Holograf, Bitză, Cobzality, Alexia și Sasha Lopez vor urca pe scenă și vor bucura spectatorii cu cele mai îndrăgite piese.

Revelion 2024 în Arad

Orașul Arad va găzdui tradiționalul spectacol dedicat trecerii dintre ani pe platoul din fața Primăriei. Pe scenă vor urca Cargo, Dragoș Moldovan, trupa Progresiv A și Springtime Band.

Revelion 2024 în Brașov

Piața Sfatului din Brașov găzduiește o dublă petrecere de Revelion. Pe 30 și 31 decembrie, participanții vor asculta muzică de la Partydul Kiss FM, Cosmin Soare, Lexu, ROA, DJ Dark, MC Marian Maican și Paul Groove.

Revelion 2024 în Cluj-Napoca

În Piața Unirii din Cluj-Napoca a fost pregătită o petrecere cu artificii, concerte și șampanie. Programul ultimei zile a anului 2023 va fi deschis de Ad Libitum Voices care urcă pe scena din Piața Unirii la ora 22:00, urmată de trupa Compact la ora 23:00.

Tot în Piața Unirii va avea loc un impresionant spectacol de artificii la ora 00:00, care va marca trecerea în Noul An. Concertele continuă cu trupa Royal Avenue de la 00:10.

Revelion 2024 în Craiova

Trecerea în noul an va fi celebrată la Craiova printr-un show incendiar, ce se va desfășura pe Strada A.I. Cuza, Zona Universitate. Pe scenă vor urca MIRA, Raluka x Balkanic, DJ Emil Safta, The Southern Coackroachers și MC Cringureanu Tom.

Revelion 2024 în Iași

Primăria Municipiului Iași va organiza în noaptea dintre ani o petrecere de Revelion ce va avea loc în Piața Palatului Culturii. Andra Botez, DJ Line, JO și JUNO vor susține concerte începând cu ora 21:00.

Revelion 2024 în Sibiu

Trecerea dintre ani va fi celebrată la Sibiu printr-un adevărat spectacol organizat în Piața Mare. Pe scenă vor urca Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu, împreună cu o orchestră folclorică. Artiștii au conceput un show cu muzică și lumini ce va dura aproximativ 2 ore. De warm-up se va ocupa DJ Funky Drop, care își va începe set-ul o oră mai devreme.

Revelion 2024 în Timișoara

Pe 31 decembrie, timișorenii sunt așteptați în Piața Victoriei la o petrecere de Revelion de neratat, unde vor interpreta The Motans, Pragu' de Sus, Dincolo de Ziduri, Phaser, Blazzaj, TM Groove, Versus, Monokrom.

Citește în continuare