Urmărește-ne în Social Media

ROA (Rise of Artificial) - Direct Din Spaţiu

Rise of Artificial s-a întors la timp pentru ultimele festivaluri ale verii, cu o piesă minimalistă, "Direct din Spaţiu". Melodia primeşte un clip psihedelic, care se axează pe cadre cu Junkyard sau UNU' intercalate cu animaţii de acum multe decenii.

"Direct Din Spaţiu" are un fundal de dub şi o percuţie seacă, peste un sintetizator fin modulat. Evoluţia industrială pare să fie tema acestui videoclip, dar şi tentativele umanităţii de a părăsi planeta în diferite misiuni cosmice. Cezar Stănciulescu, aka Junkyard exteriorizează versurile, cu gesturi sacadate şi un "dans al robotului" sincronizat cu percuţia piesei.

UNU', omul cu instrumentaţia apare la rândul său în câteva cadre, ironic cu o tamburină. Acest single a primit un teaser cu câteva zile în urmă, cu cei doi artişti din ROA într-o maşină, şi cu Junkyard făcând un freestyle pe noul release. A trecut un an de la lansarea piesei virale "Flow de Vară", perioadă în care băieţii au lucrat la noi melodii.

A apărut astfel proiectul "Becks' featuring ROA - Stilu' Universitar", dar şi un remake pentru hitul "Ne Place", într-o variantă regândită de Junkyard. ROA aka Rise of Artificial lua naştere în 2010, fiind o trupă de muzică electronică formată din Bogdan Popoiag (UNU') şi Cezar Stănciulescu (Junkyard). Prima piesă a fost "Ne Place", lansată în noiembrie 2010, iar melodia a primit recunoaştere naţională prin difuzări repetate la radio şi TV. A avut peste 5 milioane de vizualizări YouTube în doar 6 luni.

Albumul de debut, "Artificial" avea să sosească în mai 2011, cu piese în limba română şi engleză. În vara lui 2012 venea încă un single hit, "D-aia", iar în 2014 sosea EP-ul "Music". În 2015 am putut vedea clipul psihedelic al piesei "La Răsărit", foarte apreciată în concertele trupei. Trupa ROA este cunoscută pentru versurile pline de aluzii, ironii şi o critică aspră asupra societăţii actuale, toate pe un fundal catchy de electro, dubstep, dub şi chiar DNB.

Următorul concert ROA este programat pentru 24 august, în cadrul GreenSounds Festival la Bucureşti.

PUBLICITATE
Comentarii