Urmărește-ne în Social Media

ROA (Rise of Artificial) - Direct Din Spaţiu

Rise of Artificial s-a întors la timp pentru ultimele festivaluri ale verii, cu o piesă minimalistă, "Direct din Spaţiu". Melodia primeşte un clip psihedelic, care se axează pe cadre cu Junkyard sau UNU' intercalate cu animaţii de acum multe decenii.

"Direct Din Spaţiu" are un fundal de dub şi o percuţie seacă, peste un sintetizator fin modulat. Evoluţia industrială pare să fie tema acestui videoclip, dar şi tentativele umanităţii de a părăsi planeta în diferite misiuni cosmice. Cezar Stănciulescu, aka Junkyard exteriorizează versurile, cu gesturi sacadate şi un "dans al robotului" sincronizat cu percuţia piesei.

UNU', omul cu instrumentaţia apare la rândul său în câteva cadre, ironic cu o tamburină. Acest single a primit un teaser cu câteva zile în urmă, cu cei doi artişti din ROA într-o maşină, şi cu Junkyard făcând un freestyle pe noul release. A trecut un an de la lansarea piesei virale "Flow de Vară", perioadă în care băieţii au lucrat la noi melodii.

A apărut astfel proiectul "Becks' featuring ROA - Stilu' Universitar", dar şi un remake pentru hitul "Ne Place", într-o variantă regândită de Junkyard. ROA aka Rise of Artificial lua naştere în 2010, fiind o trupă de muzică electronică formată din Bogdan Popoiag (UNU') şi Cezar Stănciulescu (Junkyard). Prima piesă a fost "Ne Place", lansată în noiembrie 2010, iar melodia a primit recunoaştere naţională prin difuzări repetate la radio şi TV. A avut peste 5 milioane de vizualizări YouTube în doar 6 luni.

Albumul de debut, "Artificial" avea să sosească în mai 2011, cu piese în limba română şi engleză. În vara lui 2012 venea încă un single hit, "D-aia", iar în 2014 sosea EP-ul "Music". În 2015 am putut vedea clipul psihedelic al piesei "La Răsărit", foarte apreciată în concertele trupei. Trupa ROA este cunoscută pentru versurile pline de aluzii, ironii şi o critică aspră asupra societăţii actuale, toate pe un fundal catchy de electro, dubstep, dub şi chiar DNB.

Următorul concert ROA este programat pentru 24 august, în cadrul GreenSounds Festival la Bucureşti.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Cine cântă la st.ART, noul festival de muzică și artă stradală din București - Programul pe zile și ore

Sâmbătă și duminică, pe 21 și 22 mai, st.ART, festivalul de muzică și artă care sărbătorește Bucureștiul și bucureștenii, transformă străzile din apropierea Centrului Vechi și al Muzeului Național de Istorie în ring de dans și scenă de artă pentru artiști consacrați și la început de drum. Consultă programul pe zile și ore.

Publicat

pe

st.ART Festival
st.ART Festival

Sâmbătă, pe scenă urcă ROA, Du Mad, Bross în timp ce în stradă, Obie Platon, unul din veteranii street art-ului din România va demara un visual act performance în cadrul căruia va decora o sferă imensă luminată din interior spre exterior, pe care o va picta live în timpul festivalului. La finalul celor două zile de festival, formele și motivele geometrice folosite de artist vor dezvălui o instalație de artă urbană memorabilă și instagramabilă. Sfera, denumită Inside the Moon, va putea fi întâlnită în viitor și în alte locuri pline de istorie din București.

Bogdan Simion, cobzar și culegător de muzică tradițională, urcă pe scena st.ART duminică pentru a readuce la viață melodii lăutărești vechi. Gramofone, K-LU, Dobrikan și KOV vor purta publicul printr-o diversitate mare de stiluri și perioade de timp. Totodată, sâmbătă și duminică, Silence Path îi invită pe participanți să pășească în universul sunetului experimental al muzicii electronice.

O echipă de studenți de la UNArte, Facultatea de Arte Plastice, Departamentul de Pictură, sub îndrumarea Lectorului Universitar Doctor Ionuț Anghel, va pregăti instalații interactive extrem de diverse care propun optici diferite prin care orașul poate fi privit și perceput: un hidrant imens care va întâmpina participanții la intrare, un labirint de oglinzi supradimenionate și jocuri de lumini și un cub în interiorul căruia participanții vor descoperi orașul cu sus-ul în jos, animat cu ajutorul unor videoproiecții.

În plus, Tudor, primul artist din România care a creat o murală cu vopsea de curățare a aerului, și Matteo vor crea o poveste care vorbește despre începuturi și despre un oraș gri care devine viu cu ajutorul culorilor și al street-art-ului. Cei doi invită participanții să descopere treptat însemnătatea operei, care are ca bază literele supradimensionate START.

Programul pe zile și ore al st.ART 2022:

Sâmbătă:

 • 14:00 - 17:00: Silence Path
 • 17:00 - 20:00: Bross
 • 20:00 - 21:00: ROA
 • 21:00 - 23:00: DU MAD aka MADALINƎSCOVICI |

Duminică:

 • 12:00 - 16:00: Silence Path
 • 16:00 - 17:00: Gramofone
 • 17:00 - 18:00: K-lu
 • 18:00 - 19:00: Bogdan Simion
 • 19:00 - 20:00: dobrikan
 • 21:00 - 23:00 - Kov

Street food la st.ART 2022

Zona de street food va oferi varietate pentru toate gusturile participanților, aceștia putând alege între delicatesele de la Creperie, VanFruct, Arrosticini, Burger Van și Delicii pe Roți.

Acces la st.ART 2022:

 • Minorii sub 7 ani au acces gratuit și pot participa în cadrul festivalului, în compania unui părinte, până la ora 19:00. Persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora beneficiază de acces gratuit pe parcursul celor două zile de festival. Pentru a beneficia de gratuitate, adulții cu dizabilități (sau în cazul minorilor reprezentanții legali ai acestora) trebuie să trimită o cerere prin care să își exprime dorința de a participa la festival și o declarație pe proprie răspundere din care să reiasă încadrarea în grad de handicap la adresa [email protected]
 • Prețul unui abonament pentru ambele zile este de 75 de lei, iar cel al unui bilet pe o singură zi este de 50 de lei. Biletele se pot cumpăra înainte și în timpul celor două zile de festival, dar pentru evitarea cozilor, recomandarea este ca biletul să fie achiziționat online.
Citește în continuare

Concerte & turnee

st.ART este un nou festival de muzică şi artă stradală în Bucureşti; Când are loc?

Finalul de primăvară şi începutul de vară ne aduce tot mai multe evenimente de artă stradală în Capitală. Printre ele se numără st.ART, un nou festival de muzică şi artă stradală, desfăşurat în Bucureşti, în zona Calea Victoriei. Aflaţi detalii despre lineup mai jos.

Publicat

pe

Poster festival arta stradala st.Art Bucuresti 2022
Poster festival arta stradala st.Art Bucuresti 2022 │ FOTO: st.Art

În perioada 21-22 mai 2022 străzile Ilfov şi Inginer Guglielmo Marconi din Capitală vor fi închise circulaţiei şi vor deveni un veritabil ring de dans. Festivalul de muzică şi artă stradală st.ART 2022 este gândit ca o sărbătorire a bucureştenilor şi a spiritului creativ. Lista de muzicieni care urcă pe scenă este eclectică, de la Bogdan Simion, maestrul lăutăriei reinventate în 2022 până la ROA cu beat-urile sale electronice şi versurile şugubeţe.

Vor mai cânta şi Gramofone, Dobrican, K-L, dar şi Du Mad şi Bross. Artiştii sunt împărţiţi pe parcursul celor două zile de festival: sâmbătă cântă ROA, Du Mav şi Kov, iar duminică îi ascultăm pe Bogdan Simion, Gramofone, Klu şi Dobrikan. Lista nu se termină aici şi vor mai exista şi artişti surpriză. În plus st.ART va fi şi o platformă pentru artă, în toate formele ei. Artişti din scena locală, precum Obie Platon (unul dintre cei mai activi artişti vizuali şi stradali) şi studenţii de la UNArte vor propune cu ajutorul unor instalaţii inedite propria lor viziune asupra oraşului.

Cristina Grigore, co-fondator st.ART a oferit detalii despre conceptul evenimentului:

După o perioadă în care am învățat valoarea prezenței umane, ne dorim să aducem oamenii împreună în cadrul acestei petreceri, punându-le la dispoziție o scenă, pe care să danseze, să se bucure, să se manifeste creativ, să se lase văzuți și admirați. Pentru că st.ART e despre oameni, ei sunt arta orașului.

Vor exista şi food truck-uri pentru gurmanzi: Creperie, VanFruct, Arrosticini, Burger Van, Delici pe Roţi.

Preţuri bilete şi abonamente:

Abonamentele EARLY BIRD pentru ambele zile ale festivalului au fost puse în vânzare începând de azi și pot fi cumpărate online în perioada 27 aprilie - 4 mai 2022 la preţul de 50 de lei.

Începând cu 5 mai 2022, prețul unui abonament va fi de 75 de lei pentru ambele zile. De asemenea, prețul unui bilet pe o singură zi va fi de 50 de lei. Copiii până în 7 ani beneficiază de gratuitate. Accesul minorilor va fi interzis după ora 19:00.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5