Urmărește-ne în Social Media

Rhye - Hymn

Rhye, una dintre trupele care au făcut senzaţie la Summer Well 2018, a lansat un videoclip nou, pentru piesa "Hymn". Este o baladă meditativă, cu percuţie în surdină şi o voce care te bântuie. Toate peste un vizual la malul mării şi în sânul naturii. Urmăreşte clipul în cadrul articolului.

"Hymn" invocă întunericul creaţiilor lui Hozier şi senzualitatea unui James Blunt sau Nothing But Thieves. Totul porneşte cu un peisaj marin rece şi evoluează într-o poveste sălbatică, cu fiinţe umane care se contorsionează în junglă. Piesa în sine este schimbătoare şi dă senzaţia de multiple melodii integrate într-una singură.

Începem cu un pop timid şi visător, cu elemente de shoegaze, iar spre mijloc apar viorile, care accelerează BPM-ul. La final ascultăm o muzică atmosferică, un soi de Mogwai reinterpretat pe bas, vioară şi sintetizator. Contemplaţia este principala senzaţie cu care rămâi după această creaţie.

"Hymn" este o melodie B Side de pe albumul lansat la începutul acestui an. Întregul disc este o combinaţie inedită de R&B, pop, soul, cu sintetizatoare şi elemente de muzică clasică. Rhye a anunţat un turneu nord american pentru luna curentă, care începe în Dallas şi se termină în Sacramento. Anul trecut acest proiect muzical a colaborat cu Bonobo pe piesa "Break Apart" de pe albumul "Migration".

Rhye este un proiect muzical R&B al muzicianului canadian Mike Milosh. În primă fază îl includea doar pe acest artist, împreună cu instrumentalistul danez Robin Hannibal. Albumul de debut "Woman" a sosit în 2013. Trupa se destrăma în 2017, când Robin o părăsea, iar Rhye rămâne cu un singur component.

Ulterior a devenit un colectiv de muzicieni, care colabora cu Milosh în diferite formule live. Ultimul release al acestui grup flexibil este "Blood", care a apărut în luna februarie a acestui an. Pe coperta acestui release apare nud prietena solistului, o altă domnişoară decât cea de pe coperta lui "Woman".

Mike Milosh s-a ocupat de compoziţia şi producţia sa. Rhye ne-a încântat în prima seară de Summer Well 2018, pe 10 august, cu sintetizatoare, viori şi o voce sensibilă.

Comentarii