Urmărește-ne în Social Media

Rammstein - Zeit

Momentul mult aşteptat de fanii rock-ului alternativ a venit: pe 10 martie la ora 18:00 Rammstein a făcut publică piesa şi clipul "Zeit", anunţând cu această ocazie albumul "Zeit". Track-ul este ceva mai blând decât ne aşteptam, apropiat de baladele formaţiei precum "Mutter" sau "Rosenrot".

Videoclipul este surprinzător de romantic şi melancolic şi nu are nici pe departe elementele de controversă din "Mein Teil" sau chiar "Mutter". Regizat de Robert Gwisdek, clipul îi prezintă pe membrii formaţiei plutind în abisul acvatic, în vreme ce timpul curge înapoi. Rammstein se confruntă cu o furtună aprigă şi vâsleşte contra curentului, în vreme ce o figură misterioasă îi întâmpină pe protagonişti.

Vedem şi scene cu artiştii pe câmpul de luptă, ascunşi în tufişuri şi doborâţi de gloanţe sau vânând inamicul. Timpul dat înainte şi înapoi aminteşte de faimosul videoclip Coldplay "The Scientist". Curgerea timpului devine haotică atunci când vedem bărbaţii care se luptă pe câmp deveniţi copii şi apoi apare momentul naşterii lor, într-o formă cât se poate de grafică. Tot acest joc cu temporalitatea ar putea foarte bine să fie inspirat de serialul german "Dark", care abordează chiar această temă.

Nu lipseşte nici chitara în valuri sonice care aduce un aer mai heavy, dar în proporţie de 80% aceasta este o baladă. Cat despre noul album, Rammstein va lansa "Zeit" pe 29 aprilie 2022. La final de 2021 trupa germană trimitea pe Staţia Spaţială Internaţională o piesă pentru a fi ascultată în premieră de un astronaut. Ar putea fi un track de pe "Zeit"... Ultimul album Rammstein a sosit în 2019, purtând chiar numele formaţiei.

Pentru un grup care face pauze de un deceniu între discuri e impresionant să îi vedem pe Till Lindemann şi colegii deja livrând piese noi. Ce e drept ei au fost fotografiaţi în multiple rânduri la studiouri de înregistrări din Franţa, La Fabrique.

În ultima săptămână Till Lindemann a anunţat anularea tuturor concertelor sale din Rusia, iar trupa şi-a exprimat solidaritatea cu Ucraina în conflictul cu Rusia. Asta deşi Till era perceput ca filorus, a compus o piesă despre Moscova şi are o comunitate mare de fani acolo. A promis totuşi un concert la Kiev cât de curând.

PUBLICITATE
Comentarii
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< nov. 2022 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4