Urmărește-ne în Social Media

Rammstein - Zeit

Momentul mult aşteptat de fanii rock-ului alternativ a venit: pe 10 martie la ora 18:00 Rammstein a făcut publică piesa şi clipul "Zeit", anunţând cu această ocazie albumul "Zeit". Track-ul este ceva mai blând decât ne aşteptam, apropiat de baladele formaţiei precum "Mutter" sau "Rosenrot".

Videoclipul este surprinzător de romantic şi melancolic şi nu are nici pe departe elementele de controversă din "Mein Teil" sau chiar "Mutter". Regizat de Robert Gwisdek, clipul îi prezintă pe membrii formaţiei plutind în abisul acvatic, în vreme ce timpul curge înapoi. Rammstein se confruntă cu o furtună aprigă şi vâsleşte contra curentului, în vreme ce o figură misterioasă îi întâmpină pe protagonişti.

Vedem şi scene cu artiştii pe câmpul de luptă, ascunşi în tufişuri şi doborâţi de gloanţe sau vânând inamicul. Timpul dat înainte şi înapoi aminteşte de faimosul videoclip Coldplay "The Scientist". Curgerea timpului devine haotică atunci când vedem bărbaţii care se luptă pe câmp deveniţi copii şi apoi apare momentul naşterii lor, într-o formă cât se poate de grafică. Tot acest joc cu temporalitatea ar putea foarte bine să fie inspirat de serialul german "Dark", care abordează chiar această temă.

Nu lipseşte nici chitara în valuri sonice care aduce un aer mai heavy, dar în proporţie de 80% aceasta este o baladă. Cat despre noul album, Rammstein va lansa "Zeit" pe 29 aprilie 2022. La final de 2021 trupa germană trimitea pe Staţia Spaţială Internaţională o piesă pentru a fi ascultată în premieră de un astronaut. Ar putea fi un track de pe "Zeit"... Ultimul album Rammstein a sosit în 2019, purtând chiar numele formaţiei.

Pentru un grup care face pauze de un deceniu între discuri e impresionant să îi vedem pe Till Lindemann şi colegii deja livrând piese noi. Ce e drept ei au fost fotografiaţi în multiple rânduri la studiouri de înregistrări din Franţa, La Fabrique.

În ultima săptămână Till Lindemann a anunţat anularea tuturor concertelor sale din Rusia, iar trupa şi-a exprimat solidaritatea cu Ucraina în conflictul cu Rusia. Asta deşi Till era perceput ca filorus, a compus o piesă despre Moscova şi are o comunitate mare de fani acolo. A promis totuşi un concert la Kiev cât de curând.

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Rammstein dezvăluie detalii despre noul album "Zeit" - TRACKLIST

Rammstein ne-a oferit deja un single nou în martie 2022, "Zeit", iar odată cu el a sosit şi vestea despre un nou album. El poartă tot numele "Zeit" şi acum a fost detaliat de metaliştii din Germania. Avem şi data de lansare şi un tracklist, dar şi artwork.

Publicat

pe

Coperta album Rammstein Zeit
Coperta album Rammstein Zeit │ FOTO: Bryan Adams

Cel mai inedit aspect la noul album nu e faptul că a fost gata în 2 ani, ci faptul că de artwork şi fotografii oficiale s-a ocupat muzicianul Bryan Adams, care e şi fotograf. Cât despre noul album, "Zeit" va fi lansat pe 29 aprilie 2022 şi a primit un preview la început de martie prin piesa titulară. Ultimul disc Rammstein a fost cel intitulat cu numele trupei, apărut în 2019.

Rammstein ne-a obişnuit în ultimii ani cu pauze foarte mari între albume, ba chiar de un deceniu. "Zeit" este albumul de studio cu numărul 8 al formaţiei din Berlin. Ea este compusă în acest moment din solistul Till Lindemann, chitaristul Paul Landers, chitaristul Richard Z. Kruspe, în vreme ce la clape se află Flake. Oliver Riedel este basistul, iar Christoph Schneider e toboşarul.

"Zeit" va sosi în multiple formaruturi: CD cu digipack şi cărticică de 20 de pagini, CD ediţie specială cu digipack cu 6 panouri, plus carte de 56 de pagini, plus vinil dublu LP de 180 de pagini. Evident, se va lansa şi în format digital. Trupa a petrecut 2 ani lucrând la cele 11 piese, pe care le găsiţi în tracklist-ul de mai jos:

1. Armee Der Tristen
2. Zeit
3. Schwarz
4. Giftig
5. Zick Zack
6. OK
7. Meine Tränen
8. Angst
9. Dicke Titten
10. Lügen
11. Adieu

Till and co au colaborat din nou cu producătorul din Berlin Olsen Involtini, iar albumul a fost înregistrat la celebra La Fabrique Studios în Saint-Remy-de-Provence, Franţa. Grupul german are de gând să lanseze 3 variante de "Zeit". Ediţia B Sides va include un aranjament meditativ şi atmosferic, neo clasic, în colaborare cu islandezul Olafur Arnalds. Va exista şi o ediţie cu remixuri realizate de producătorul electro Robot Koch.

Rammstein pregăteşte şi un turneu european în cadrul căruia îşi va promova noul LP.

Citește în continuare