Urmărește-ne în Social Media

Rammstein - Radio

Rammstein a lansat piesa "Radio", împreună cu un videoclip alb-negru, care evocă vremurile când radio-ul era singura formă de divertisment. Piesa şi clipul au primit teasere pe parcursul ultimei luni. Vă invităm să vizionaţi noul material video în articol.

"Radio" este al doilea single de pe viitorul album al germanilor, "Rammstein". Primul a fost controversatul "Deutschland", care a stârnit ceva pasiuni prin prisma clipului-scurtmetraj care includea cruciade, canibalism, lagăre de concentrare şi alte momente controversate din istorie. De această dată vedem un clip ceva mai safe de la rockerii industriali.

Till şi colegii de trupă cântă îmbrăcaţi la costum într-un studio generos şi elegant decorat. Solistul are alura unui clovn care nu şi-a pus tot machiajul, completat cu o şuviţă şi un cercel în nas de bad boy. Aparatele de radio apar în clip ca obiecte de dorinţă şi veneraţie, care necesită adoraţia umană, rugăciuni şi chiar au pofte fizice.

Piesa în sine abundă de sample-uri electronice şi sintetizatorul este definitoriu pentru sound-ul său. Riffurile de chitară sunt generice şi mai puţin agresive decât pe piesele Rammstein de la începutul anilor 2000. Partea bună e că Flake a primit mai multă libertate de exprimare, după ce nu prea îi auzisem clapele pe ultimul LP. Una dintre temele amintite de artişti pentru aceasta creaţie este aniversarea a 80 de ani de la căderea Zidului Berlinului, sărbătorită în acest an.

Semnalul radio unea cele două jumătăţi de Berlin, iar interdicţiile şi periculozitatea lor apar în clip şi versurile piesei.

"Rammstein" este albumul cu numărul 7 pentru trupă şi va sosi pe 17 mai prin casa de discuri Spinefarm. Este primul material discografic din ultimii 10 ani. În 2009 sosea "Liebe Ist Fur Alle Da", devenit istoric pentru că avea un videoclip oficial pentru primul său single, "P*ssy". Odată lansat discul cel nou, Rammstein a promis că va pleca într-un turneu extins, care ar putea dura 3, sau chiar 4 ani. vor fi opriri în Europa, Australia şi America.

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Rammstein dezvăluie detalii despre noul album "Zeit" - TRACKLIST

Rammstein ne-a oferit deja un single nou în martie 2022, "Zeit", iar odată cu el a sosit şi vestea despre un nou album. El poartă tot numele "Zeit" şi acum a fost detaliat de metaliştii din Germania. Avem şi data de lansare şi un tracklist, dar şi artwork.

Publicat

pe

Coperta album Rammstein Zeit
Coperta album Rammstein Zeit │ FOTO: Bryan Adams

Cel mai inedit aspect la noul album nu e faptul că a fost gata în 2 ani, ci faptul că de artwork şi fotografii oficiale s-a ocupat muzicianul Bryan Adams, care e şi fotograf. Cât despre noul album, "Zeit" va fi lansat pe 29 aprilie 2022 şi a primit un preview la început de martie prin piesa titulară. Ultimul disc Rammstein a fost cel intitulat cu numele trupei, apărut în 2019.

Rammstein ne-a obişnuit în ultimii ani cu pauze foarte mari între albume, ba chiar de un deceniu. "Zeit" este albumul de studio cu numărul 8 al formaţiei din Berlin. Ea este compusă în acest moment din solistul Till Lindemann, chitaristul Paul Landers, chitaristul Richard Z. Kruspe, în vreme ce la clape se află Flake. Oliver Riedel este basistul, iar Christoph Schneider e toboşarul.

"Zeit" va sosi în multiple formaruturi: CD cu digipack şi cărticică de 20 de pagini, CD ediţie specială cu digipack cu 6 panouri, plus carte de 56 de pagini, plus vinil dublu LP de 180 de pagini. Evident, se va lansa şi în format digital. Trupa a petrecut 2 ani lucrând la cele 11 piese, pe care le găsiţi în tracklist-ul de mai jos:

1. Armee Der Tristen
2. Zeit
3. Schwarz
4. Giftig
5. Zick Zack
6. OK
7. Meine Tränen
8. Angst
9. Dicke Titten
10. Lügen
11. Adieu

Till and co au colaborat din nou cu producătorul din Berlin Olsen Involtini, iar albumul a fost înregistrat la celebra La Fabrique Studios în Saint-Remy-de-Provence, Franţa. Grupul german are de gând să lanseze 3 variante de "Zeit". Ediţia B Sides va include un aranjament meditativ şi atmosferic, neo clasic, în colaborare cu islandezul Olafur Arnalds. Va exista şi o ediţie cu remixuri realizate de producătorul electro Robot Koch.

Rammstein pregăteşte şi un turneu european în cadrul căruia îşi va promova noul LP.

Citește în continuare