Urmărește-ne în Social Media

Rammstein - Radio

Rammstein a lansat piesa "Radio", împreună cu un videoclip alb-negru, care evocă vremurile când radio-ul era singura formă de divertisment. Piesa şi clipul au primit teasere pe parcursul ultimei luni. Vă invităm să vizionaţi noul material video în articol.

"Radio" este al doilea single de pe viitorul album al germanilor, "Rammstein". Primul a fost controversatul "Deutschland", care a stârnit ceva pasiuni prin prisma clipului-scurtmetraj care includea cruciade, canibalism, lagăre de concentrare şi alte momente controversate din istorie. De această dată vedem un clip ceva mai safe de la rockerii industriali.

Till şi colegii de trupă cântă îmbrăcaţi la costum într-un studio generos şi elegant decorat. Solistul are alura unui clovn care nu şi-a pus tot machiajul, completat cu o şuviţă şi un cercel în nas de bad boy. Aparatele de radio apar în clip ca obiecte de dorinţă şi veneraţie, care necesită adoraţia umană, rugăciuni şi chiar au pofte fizice.

Piesa în sine abundă de sample-uri electronice şi sintetizatorul este definitoriu pentru sound-ul său. Riffurile de chitară sunt generice şi mai puţin agresive decât pe piesele Rammstein de la începutul anilor 2000. Partea bună e că Flake a primit mai multă libertate de exprimare, după ce nu prea îi auzisem clapele pe ultimul LP. Una dintre temele amintite de artişti pentru aceasta creaţie este aniversarea a 80 de ani de la căderea Zidului Berlinului, sărbătorită în acest an.

Semnalul radio unea cele două jumătăţi de Berlin, iar interdicţiile şi periculozitatea lor apar în clip şi versurile piesei.

"Rammstein" este albumul cu numărul 7 pentru trupă şi va sosi pe 17 mai prin casa de discuri Spinefarm. Este primul material discografic din ultimii 10 ani. În 2009 sosea "Liebe Ist Fur Alle Da", devenit istoric pentru că avea un videoclip oficial pentru primul său single, "P*ssy". Odată lansat discul cel nou, Rammstein a promis că va pleca într-un turneu extins, care ar putea dura 3, sau chiar 4 ani. vor fi opriri în Europa, Australia şi America.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

O nouă piesă Rammstein a fost ascultată în premieră de un astronaut aflat la bordul Stației Spațiale Internaționale

Rammstein a ales o metodă de promovare mai puțin convențională. O nouă piesă a trupei, ce se va regăsi pe viitorul album, a fost ascultată în premieră de astronautul Thomas Pesquet. Acesta i-a dat play de la bordul Stației Spațiale Internaționale.

Publicat

pe

Rammstein in concert la Rock The City pe 28 iulie 2013

Chiar dacă trupa Coldplay a ales de curând aceeași metodă de promovare pentru piesa "Higher Power", Rammstein nu se lasă mai prejos. Trupa germană a hotărât să meargă înainte cu planurile difuzării unei noi piese în afara spațiului terestru, trecând peste faptul că ideea a mai fost folosită recent.

Nu știm încă ce titlu are această nouă piesă Rammstein, însă astronautul Thomas Pesque a fost primul care i-a dat play înainte de lansarea oficială. Acesta a primit single-ul de la toboșarul Christoph Schneider, care s-a declarat extrem de entuziasmat să aibă acest privilegiu.

"M-am simțit ca un copil căruia i se îndeplinește un vis - să vorbesc cu o persoană care "locuiește în cer", să-mi împărtășească o părticică din viziunea lui, să realizez încă o dată cât de mici suntem în contextul imensității universului.

El (astronautul Thomas Pesque) a fost primul care a ascultat una dintre noile noastre piese de pe viitorul album. A avut premiera în cer, ceea ce ne-a onorat. Mulțumim NASA, European Space Agency și Thomas pentru această experiență unică", a scris Schneider într-o postare pe Instagram.

În clipul publicat de toboșar este inclus și un fragment din prima audiție a noii piese Rammstein. Melodia nu se găsește încă nicăieri, nefiind lansată nici pe platformele de streaming, nici pe YouTube.

Astronautul Thomas Pesque a ascultat în premieră o nouă piesă Rammstein

Piesa trupei Rammstein nu este prima melodie care s-a auzit în spațiu. Această distincție îi revine clasicei piese de Crăciun "Jingle Bells", care i-a binedispus pe membrii echipajului de la la bordul Gemini VI-A al NASA, pe 16 decembrie 1965, potrivit Guinness Book of World Records. De transmisii din spațiu s-au bucurat și alte melodii celebre, precum "Heartbreak Hotel" al lui Elvis Presley și "Space Oddity" al lui David Bowie.

Rammstein nu a anunțat când va fi lansată noua piesă și nici când va apărea albumul. În februarie, clăparul trupei, Flake, dezvăluia că formația a finalizat înregistrările noului LP și că subiectul central "este practic nebunia oamenilor".

Citește în continuare