Urmărește-ne în Social Media

Radiohead - I Promise

Radiohead re-lansează în această perioadă o variantă specială a albumului legendar "OK Computer", care va include şi piese ce nu au văzut lumina zilei până acum. Printre ele se numără şi "I Promise", care tocmai a primit un videoclip.

Piesa nu a mai fost inclusă pe "OK Computer", dar şi-a găsit loc pe reeditarea acelui disc, "OKNOTOK". În stilul pur Radiohead, videoclipul este despre alienare, izolare şi singurătate. Vedem mai multe persoane stând singure în autobuz şi călătorind multiple staţii, privind în gol. Fiecare persoană este singură cu dramele, gândurile şi trăirile sale.

Regia îi aparţine lui Michał Marczak, creatorul documentarului "At the Edge of Russia" şi al filmului "All These Sleepless Nights". Piesa "I Promise" este o baladă acustică, cu o tobă ritmică şi viori strecurate spre final. Este o meditaţie asupra durerii, suferinţei şi singurătăţii, după cum declară chiar Thom Yorke, solistul Radiohead.

Momentul şocant al videoclipul este atunci când una dintre feţele contemplative din autobuz îi aparţine de fapt unui robot. Acesta a avut capul detaşat de corp şi priveşte oraşul dezolat noaptea. Pe lângă referinţele triste, găsim aici şi o aluzie la viaţa din autobuz a artiştilor, care se află plecaţi în turneu. "I Promise" este una dintre cele 3 piese care nu au mai ajuns pe "OK Computer", dar îşi găsesc loc pe noul release.

Acesta soseşte pe 23 iunie şi include single-urile noi "Lift" şi "Man of War". Variante bootleg ale lor existau pe web de ani buni, dar nici una de studio. Pe lângă noutăţi şi varianta remasterizată a albumului, "OKNOTOK" va aduce şi câteva demo-uri din studiourile de înregistrări Radiohead.

PUBLICITATE
Comentarii

Industria muzicala

O casetă cu trei piese nelansate de trupa ce avea să devină Radiohead este scoasă la licitație

Este vorba de o casetă demo din anii '87-'88 produsă de On A Friday, trupă ce și-a schimbat ulterior denumirea și a devenit Radiohead. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Radiohead
Radiohead

Intitulată "Gripe", caseta conține șase piese, dintre care trei nu au mai fost lansate până acum. Caseta este disponibilă prin intermediul casei de licitații Omega ca parte a licitației online Punk și Indie din 26 ianuarie. Este de așteptat ca "Gripe" să se vândă cu 2.000 de lire sterline.

Caseta demo vine cu o copertă creată de Thom Yorke. Pe caseta în sine, Yorke a scris: "Gripe + 3 trax la început", iar pe cartonașul din interior este menționat: "Înainte de cele de pe partea cealaltă sunt acestea (cele mai recente înregistrări din 1989) "Promise Me" (Thom), "Boy In A Box" (Colin/Thom) și "These Are The Chains". Aceste trei melodii nu au mai fost lansate. În plus, "Gripe" conține încă trei rarități pe care fanii ar putea să le cunoască deja: "Happy Song", "To Be a Brilliant Light" și "Sinking Ship".

Piesele ar fi fost înregistrate după ce membrii trupei au absolvit şcoala, dar înainte de a semna cu EMI Records şi de a-şi schimba numele în Radiohead (1991).

Vânzătorul, care a dorit să rămână anonim, a cunoscut formaţia la începutul anilor '90 şi a primit caseta de la un membru al grupului. Potrivit lui Paul Fairweather, reprezentantul casei de licitaţii, "melodiile sunt brute, dar cu siguranţă sugerează ceva din potenţialul fantastic pe care trupa avea să-l atingă în câţiva ani".

Cei cinci membri ai formaţiei britanice s-au cunoscut la o şcoală din Abingdon, Oxfordshire, şi au format iniţial grupul On A Friday, înainte de a cunoaşte succesul internaţional cu albume precum "OK Computer" şi "The Bends"⁣. Denumirea trupei a fost inspirată de ziua din săptămână în care aveau repetiţii.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4