Cele mai așteptate concerte în România și recomandări2018: Cele mai importante concerte în România INFO CONCERT:
Zilele Bucureștiului 2018: Rod Stewart, Hurts, Gheorghe Zamfir
INFO CONCERT:
Ed Sheeran
Ed SheeranPrimul concert Ed Sheeran în România va avea loc în 2019, pe Arena Națională din București HavasiINFO CONCERT:
Havasi
INFO CONCERT:
Lenny Kravitz
Antrenori Vocea României 2018Ce piese ar cânta la audiții antrenorii de la Vocea României, Tudor Chirilă, Smiley, Andra și Irina Rimes - VIDEO

Videoclip oficial: Radiohead - Burn the Witch

După ce a dispărut pentru câteva zile din mediul online, ștergând toate postările de pe Twitter şi Facebook, Radiohead a revenit cu un nou single, intitulat ”Burn the Witch”. Melodia este acompaniată de un videoclip regizat de Chris Hopewell de la Jackknife.

După multe interviuri în care fanilor Radiohead li se promitea un nou album, publicul poate savura în sfârșit un prim single: ”Burn the Witch”. Trupa a mulțumit fanilor pentru răbdare și printr-un videoclip ce iese din rutina industriei, realizat cu dibăcie de o echipă de oameni talentați, dintre care îi amintim pe Chris Hopewell de la Jackknife (regie), Rosie Lea Brind (producție) și pe Stanley Donwood (artist grafic).

Scenariul clipului este inspirat de filmul britanic ”The Wicker Man” (1973), în care era abordat subiectul practicilor oculte (sau vrăjitorii, în limbaj popular) din perspectiva unei societăți moderne. Vizualul ”Burn the Witch” a fost realizat în 14 zile, în această perioadă fiind dezvoltate atât conceptul, cât și animația.

”Vă mulțumim pentru cuvintele de laudă - e foarte important pentru noi faptul că vă place”, a scris pe Instagram regizorul Chris Hopewell după citirea mesajelor de apreciere primite de la fanii Radiohead. ”Sunt extrem de mândru de toți cei care au muncit până la epuizare - pentru mulți dintre ei acesta a fost primul film. Îi voi prezenta în alte postări...Dar momentan vreau să le mulțumesc ! Ați fost cu toții geniali !!!”

Piesa ”Burn the Witch” exista în arhivele Radiohead încă din 2003, notează revista Rolling Stone, fragmente din această melodie fiind interpretate de-a lungul anilor în concertele trupei. Compoziția a ajuns la forma finală, se pare, în 2016, reacțiile publicului compensând însă pentru această îndelungată perioadă investită în șlefuirea sa. Vizualul a reușit să strângă pe YouTube peste 3 milioane de vizionări în mai puțin de 24 de ore.

Citește mai multe despre Radiohead
Videoclipuri cu Radiohead
Publicat de Raluca Chirilă, Editor, pe .
CLOSE
CLOSE