Urmărește-ne în Social Media

Queensryche - Forest

Queensryche a lansat piesa şi videoclipul "Forest", single de pe noul album, "Digital Noise Alliance". LP-ul va debuta pe 7 octombrie 2022. Avem de-a face cu o baladă atemporală, cu o voce de glam sau rock progresiv, relaxată şi psihedelică într-un fel.

Anumite inflexiuni ale vocii solistului Queensryche duc cu gândul la Layne Staley de la Alice In Chains, dar şi la marii solişti glam rock ai anilor '80. "Forest" e genul de piesă care se poate auzi şi pe genericul unui film, la un bal de liceu, dar şi într-un bar de bikeri. "Digital Noise Alliance" este albumul cu numărul 16 pentru trupă, urmând a sosi pe 7 octombrie prin Century Media. Discul a fost finalizat în studio de Chris "Zeuss" Harris, care a mai colaborat cu trupa şi pe LP-urile "Condition Human" şi "The Verdict".

Ce mesaj doreşte trupa să transmită prin acest single? Solistul Todd la Torre, care a cântat şi la tobe pe precedentul LP descrie acest track ca "balada albumului", iar versurile sunt despre tristeţea teribilă de a pierde o persoană dragă. Melodia are rolul de a uşura o pierdere profundă, în vreme ce simţi prezenţa celui drag în continuare în jurul tău. Chitaristul Michael Wilton a declarat pentru revista Metal Edge că "Digital Noise Alliance" este genul de LP care acoperă toată cariera şi genul muzical al Queensryche.

Ni se promit momente de rock progresiv, momente melodice, de heavy metal şi muzică "orientată vizual". Albumul a luat naştere în timpul izolării muzicienilor în perioada pandemiei. Chitaristul Wilton era în Seattle, oraşul ploios şi deprimant care a inspirat toate marile trupe de grunge. Chitaristul Queensryche s-a reunit cu Todd în Florida în ianuarie 2021 şi punea bazele noului LP, alături de producătorul Zeuss. Temele acoperite de noul LP includ frământările sociale din SUA, singurătate, pierdere, moarte, maturizare.

Tobele au fost înregistrate într-o încăpere cu un acoperiş foarte înalt, perfect pentru captura audio a unor tobe. Pe LP vom auzi şi chitara lui Mike Stone, chitarist revenit în cadrul grupului.

Comentarii