Urmărește-ne în Social Media

Prince - Baltimore

Moştenitorii lui Prince au lansat un videoclip pentru piesa "Baltimore", un clip care e plin de imagini puternice legate de tensiunea rasială din SUA. Vedem cadre cu manifestanţi, cu poliţişti şi pancarte care îndeamnă la pace şi fraternitate. Puteţi urmări materialul vizual în articol.

SUA a fost aprinsă de proteste în urma uciderii lui George Floyd de către un poliţist din Minneapolis la final de lună mai. De atunci multipli artişti din toată lumea şi-au unit vocile contra brutalităţii poliţiei şi rasismului, o problemă încă actuală în 2020. "Baltimore" este un single care apărea pe albumul lui Prince "HITnRUN Phase 2", compus având în minte uciderea lui Freddie Gray. Noul material vizual include clipuri şi imagini de la protestele #BlackLivesMatter ţinute în ultimele săptămâni.

Videoclipul se încheie cu un citat pe care chiar Prince îl citeşte:

Sistemul este stricat. Va fi nevoie ca oamenii tineri să îl repare de această dată. Avem nevoie de noi idei, de o viaţă nouă...

Apariţia acestui video nu este întâmplătoare, el fiind făcut public pe 7 iunie 2020, adică în ziua când Prince ar fi împlinit 62 de ani. Artistul a încetat din viaţă în aprilie 2016, din cauza unei supradoze accidentale de medicamente. Moştenitorii lui Prince au mai postat pe Twitter şi câteva mesaje scrise de mână de artist, în care îşi exprimă gândurile cu privire la intoleranţa din State. Piesa "Baltimore" a prins contur atunci când Prince a aflat de cazurile brutalităţii poliţiei asupra lui Freddie Gray în 2015 şi Michael Brown în 2014.

"HITnRUN Phase 2" a fost ultimul album de studio al lui "The Purple One". Prince nu s-a ferit să organizeze propriile marşuri de susţinere, chiar în Minneapolis, oraşul său de baştină şi scena crimei din luna mai 2020. Evenimentul Dance Rally 4 Peace din 2015 a fost ţinut de muzician la Paisley Park şi a strâns mii de oameni. Prince a dat ca exemplu showbusiness-ul pentru diferenţa între modul în care persoanele de culoare şi cele albe îşi gestionează succesul/insuccesul.

Creatorul "Purple Rain" a afirmat că dacă Leonardo Di Caprio face câteva filme proaste, el mai are o şansă, dar pentru Chris Rock un singur film prost înseamnă că nu va mai lucra niciodată. Luna trecută una dintre chitarele preferate ale lui Prince a fost scoasă la licitaţie, iar în aprilie am avut un eveniment tribut prin care memoria cântăreţului a fost onorată. Se pregăteşte şi o peliculă despre viaţa sa.

Comentarii

Muzică nouă

Ascultă o variantă rară a piesei "United States Of Division", în interpretarea lui Prince

Lansarea pe scară largă a piesei "United States of Division" a fost realizată de Sony Music Entertainment. Este pentru prima dată când melodia a devenit disponibilă pe platformele de streaming. Mai multe detalii și audio în articol.

Publicat

pe

Prince - United States Of Division
Prince - United States Of Division │ FOTO: captură YouTube / Prince

Un cântec rar al lui Prince a primit în sfârșit o lansare globală. Intitulat "United States Of Division", el a sosit inițial pe 4 iulie 2004 ca partea B a single-ului "Cinnamon Girl" și a fost disponibil doar în câteva ediții fizice din Marea Britanie și Europa. Acum, pentru prima dată, se găsește pe toate platformele de streaming.

Din punct de vedere liric, așa cum sugerează și titlul, "United States Of Division" este un cântec politic care îi îndeamnă pe oameni să nu mai lupte, să lase armele jos și să se unească, să facă muzică și dragoste. În strânsă legătură cu emoțiile transmise de "Cinnamon Girl", care deplânge pierderea de vieți omenești și ascensiunea rasismului ca urmare a atacului din 11 septembrie, "United States Of Division" ridică întrebări care nu reușesc încă să primească un răspuns: "De ce ne grăbim să declarăm război" și "Pentru ce luptăm?".

Cea de-a 20-a aniversare a albumul "Musicology", cel de-al 28-lea din cariera lui Prince, va fi sărbătorită pe 20 aprilie, iar lansarea piesei "United States of Division" sosește în cinstea acestei ocazii. În plus, albumul în sine este disponibil pe CD și vinil împreună cu o linie specială de produse de merch, toate disponibile pe site-ul oficial Prince.

Între timp, regretatul artist va fi subiectul unor adaptări cinematografice, printre care un film produs de Ryan Coogler (Black Panther), pe baza unui scenariu scris de Bryan Edward Hill (Titans, Ash vs. Evil Dead) și o producție teatrală inspirată de filmul "Purple Rain".

AUDIO: Prince - United States Of Division

Citește în continuare