Urmărește-ne în Social Media

Prima Dragoste - Epidemie de iubire (cover Vama) | Museum Session

Alexandra Cebotar, alias Prima Dragoste, a înregistrat un cover după una dintre piesele sale preferate, ”Epidemie de iubire”, de la Vama. Lansarea vine însoțită de un clip filmat la MARe (Muzeul de Artă Recentă din București).

"Cred că "Epidemie de iubire" nu va îmbătrâni niciodată. Ascult Vama încă din perioada când abia mă formam în burtica mamei și fiecare dată, e ca prima. Am decis să vă arăt cum simt eu una din piesele mele preferate", a declarat Prima Dragoste.

Alexandra Cebotar este o tânără artistă de 19 ani, din Chișinău, cu vise mari, cu un zâmbet larg și cu un scop precis: muzica ei să ajungă la inimile oamenilor. Cântăreață și compozitoare, Prima Dragoste a câștigat numeroase trofee la diferite concursuri muzicale. Artista a studiat vioara și pianul la Liceul de Muzică "Ciprian Porumbescu" din Chișinău și, până în clasa a II-a, a luat cursuri de balet și de dans sportiv.

Atunci când vine vorba despre procesul de creație al pieselor, Prima Dragoste se inspiră din propriile trăiri, emoții, experiențe și dezamăgiri. La fel ca în cazul piesei lansate astăzi, primul cântec al Alexandrei Cebotar, "Scrisoare", este compus în urma unei decepții în dragoste, din perioada liceului.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică și film

Urmărește "Regii Pandemiei", documentarul VAMA filmat în 2020 - VIDEO

La aproape doi ani de la filmarea concertului care a născut filmul documentar "Regii Pandemiei", Vama lansează în online producția regizată de Mihai Dragolea. Cele 30 de minute documentate în acest film prezintă imagini de la concertul susținut de VAMA la Arenele Romane în iulie 2020, în plină pandemie.

Publicat

pe

Vama - "Regii Pandemiei" (imagine din documentar)
Vama - "Regii Pandemiei" (imagine din documentar) │ FOTO: Captură YouTube

"Pe 29 iulie 2020 Vama a cântat la Arenele Romane în ceea ce avea să fie singurul concert din acea vară. Au fost admiși 350 de oameni care au purtat măști și au stat la distanță de 2 metri unii de alții, în afara cazului când reprezentau un cuplu. A fost un concert foarte special pe care nu-l vom uita prea ușor. Și credem că nici cei 350 de oameni care au fost în seara aia acolo cu noi. Am încercat și am reușit să ne apropiem cât mai mult de normalitate, dar imaginea Arenelor aproape goale populate cu 350 de chipuri cu mască n-o să ne părăsească prea ușor.

Lăsăm mai jos documentarul "Regii Pandemiei" făcut după concertul din 2020. Hai că o să râdeți." - Vama

Povestea acestui concert a fost surprinsă în imagini de către Mihai Dragolea, regizorul filmului documentar "Regii pandemiei". Producția a putut fi urmărită în exclusivitate pe VOYO, recent fiind lansată și pe YouTube.

"Așa cum privim noi documentarul sunt multe momente emoționante în cele treizeci de minute și cred că filmul mai vorbește despre ceva: indiferent de condiții raportul artistului cu publicul său nu se va schimba. Poate ăsta este cel mai mare câștig imortalizat în Regii Pandemiei", declara Tudor Chirilă anul trecut, la momentul lansării filmului pe Voyo.

VIDEO: VAMA - "Regii Pandemiei" (Film documentar)

Vama a fost fondată de Tudor Chirilă și Eugen Caminschi, care au decis în 2006, după 10 ani de activitate alături de Vama Veche, să se reinventeze și să ducă mai departe ideea de spirit mereu tânăr. Trupa are la activ trei albume, cel mai recent fiind "Better" (2017). Materialul discografic este rezultatul colaborării dintre Vama și producătorul muzical englez James Lewis.

Vara aceasta, Vama revine la Arenele Romane, pentru a concerta fără restricții. Evenimentul va avea loc pe 29 iulie 2022, la exact doi ani de la filmarea documentarului "Regii Pandemiei".

Citește în continuare

Albume noi

Prima Dragoste lansează EP-ul "Epigraf", o radiografie a maturizării artistei

Prima Dragoste, o tânără artistă din Republica Moldova, lansează EP-ul de debut "Epigraf". Materialul conține 5 piese ce-i poartă semnătura, fiecare melodie marcând o etapă a maturizării sale.

Publicat

pe

Prima Dragoste
Prima Dragoste │ FOTO: PR

"Epigraf" - un scurt fragment, de obicei dintr-o operă celebră, sau EP-ul de debut al Alexandrei Cebotar, ce lansează muzică sub pseudonimul Prima Dragoste. "Epigraf" cuprinde 5 piese, 5 etape ale transformării unei inimi: "Dezbrăcată de greșeli", "De ce", "O aștepți pe alta", "Sare pe obraz" și "Semnale variate".

"Piesele au fost scrise în perioade diferite. "Dezbrăcată de greșeli" este una dintre primele piese pe care le-am scris. "O aștepți pe alta" am scris-o anul trecut, în perioada zilei mele de naștere, la începutul lunii iunie, și tot atunci am înregistrat-o prima dată.

"Semnale variate" este o piesă pe care am compus-o în primăvara trecută, "furând", cumva, versuri din poeziile pe care le fac. "De ce" este scrisă în aceeași perioadă cu "Dezbrăcată de greșeli", când încă sufeream după prima dragoste, iar "Sare pe obraz" a fost compusă într-o sesiune, la studio, alături de producător", a declarat Prima Dragoste despre piesele sale.

Prima Dragoste: "Trebuie să realizăm că, uneori, viața merge înainte fără omul dat"

"Epigraf" reprezintă o radiografie a maturizării artistei și a emoțiilor ei, după cum chiar ea declară:

"Toate piesele, într-un fel, se leagă între ele. Într-adevăr, sunt toate etapele prin care treci după o despărțire. Trebuie să realizăm că, uneori, viața merge înainte fără omul dat. Eu mă regăsesc, acum, 100%, în acest EP. Înțeleg și trăiesc tot ce cânt. Înțeleg învățăturile, durerea, zâmbetele. Vreau foarte mult ca lumea să fie alături de mine și să știe că și eu le sunt alături în astfel de momente".

AUDIO: Prima Dragoste - "Epigraf" (EP-ul complet)

Alexandra Cebotar este o tânără artistă de 19 ani, din Chișinău, cu vise mari, cu un zâmbet larg și cu un scop precis: muzica ei să ajungă la inimile oamenilor. Cântăreață și compozitoare, Prima Dragoste a câștigat numeroase trofee la diferite concursuri muzicale. Artista a studiat vioara și pianul la Liceul de Muzică "Ciprian Porumbescu" din Chișinău și, până în clasa a II-a, a luat cursuri de balet și de dans sportiv.

Atunci când vine vorba despre procesul de creație al pieselor, Prima Dragoste se inspiră din propriile trăiri, emoții, experiențe și dezamăgiri. La fel ca în cazul piesei lansate astăzi, primul cântec al Alexandrei Cebotar, "Scrisoare", este compus în urma unei decepții în dragoste, din perioada liceului.

Citește în continuare