Cele mai așteptate concerte în România și recomandări2018: Cele mai importante concerte în România INFO CONCERT:
Summer Well Festival 2018
INFO CONCERT:
KRAFTWERK 3-D
INFO CONCERT:
Carlos Marin
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2018
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
David Garrett
Carlos Marin de la Il Divo concertează la București pe 26 februarie, află detalii și cumpără bilete!

Videoclip oficial: Portishead - SOS (cover ABBA)

Portishead a lansat un videoclip cu mesaj politic pentru un cover al piesei ”SOS” din repertoriul trupei ABBA. Vizualul abordează subiectul ieșirii Marii Britanii din UE și recenta asasinare a lui Jo Cox, membră a Partidului Laburist.

Coverul după ”SOS” realizat de Portishead pentru filmul ”High-Rise” este integrat într-un context politic. Noua versiune a hitului ABBA este acompaniată de un videoclip sobru și apăsător, ce face trimitere către asasinarea deputatei laburiste Jo Cox. Fosta membră a Camerei Comunelor din Parlamentul britanic a murit pe 16 iunie, după ce a fost împuşcată şi înjunghiată de un bărbat suspectat de terorism. Din declarațiile făcute la tribunal, reiese că atacatorul milita pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Prin noul videoclip al piesei ”SOS”, Portishead pare să aducă un tribut deputatei Jo Cox, precum și să transmită un mesaj britanicilor, care își vor exprima prin vot la Referendum susținerea sau dezacordul față de inițiativa Parlamentului britanic de a ieși din UE.

”Avem mult mai multe lucruri care ne unesc, decât care ne despart”, apare la finalul clipului Portishead, acesta fiind un citat dintr-un discurs al lui Jo Cox.

Versiunea originală a piesei ”SOS” a fost lansată de ABBA în 1975. Melodia a intrat atunci în Top 10 în clasamentele muzicale din UK și Irlanda, devenind Number One în Germania, Franța, Belgia, Australia și Noua Zeelandă. ”SOS” este piesa din repertoriul ABBA după care s-au realizat cele mai multe coveruri, pe lista celor care au reinterpretat melodia regăsindu-se și John Frusciante, Peter Cetera și Chris deBurgh.

Citește mai multe despre Portishead
Videoclipuri cu Portishead
Publicat de Raluca Chirilă, Editor, pe .
CLOSE
CLOSE