Urmărește-ne în Social Media

Peter Gabriel - The Veil

Peter Gabriel a lansat videoclipul noului single ”The Veil”. Piesa și vizualul atrag atenția asupra dezvăluirilor făcute de Edward Snowden, cunoscut pentru activitatea sa în serviciul de pază și sectorul tehnic al serviciului de spionaj american al CIA și NSA.

"Pe măsură ce devenim mai vizibili în lumea digitală și ne expunem făcând publice informații din viața noastră personală, cei care dețin aceste informații și ceea ce hotărăsc să facă cu ele devin semne de întrebare extrem de importante. Ceea ce a scos la iveală Snowden a șocat întreaga lume și a subliniat foarte clar că trebuie să găsim o modalitate de a-i monitoriza pe cei care ne monitorizează pe noi. Numărul alarmant al atacurilor teroriste determină o nevoie sporită de securitate, dar nu fără a fi asumate niște responsabilități și a lua în considerare necesitatea supravegherii", a declarat Peter Gabriel.

Clipul piesei ”The Veil” a fost regizat de Kurt Mattila. Acesta este cel de-al doilea single lansat de Peter Gabriel anul acesta, după "I'm Amazing", piesă inspirată de viața și cariera lui Muhammad Ali.

Peter Gabriel este unul dintre artiștii internaționali a căror carieră impresionează prin longevitate, inovație și versatilitate. Cu 6 statuete Grammy, 3 Brit Awards și alte 13 trofee MTV Video Music Awards, Peter Gabriel este unul dintre cei mai influenți artiști din industria muzicală internațională, fiind recunoscut ca atare și în cadrul BMI London Awards, odată cu acordarea premiului BMI Icon pentru întreaga activitate.

Membru fondator al trupei Genesis, Peter Gabriel s-a remarcat odată cu primele concerte ale trupei, devenind tot mai cunoscut datorită costumațiilor nonconformiste și a poveștilor improvizate înaintea fiecărei piese din setlist. După opt ani petrecuți alături de membrii Genesis, Peter s-a hotărât să-și continue drumul în muzică pe cont propriu, decizie ce avea să-i aducă un succes nebănuit. Dacă primele patru albume lansate după despărțirea de trupă l-au ajutat să-și definească traiectoria muzicală, cel de-al cincilea material, intitulat "So", a fost cel care i-a adus succesul internațional.

Peter Gabriel a concertat pentru prima oară în România pe 8 mai 2014. Evenimentul s-a desfășurat la Romexpo, în prezența a aproximativ 8000 de spectatori.

Comentarii