Urmărește-ne în Social Media

Pet Shop Boys - Loneliness

Nebunia disco e în floare acum şi dacă asculţi ce au scos The Weeknd sau Dua Lipa îţi dai seama că nostalgia e mai puternică decât oricând. Pe acelaşi trend merge şi Pet Shop Boys, care ne oferă piesa şi videoclipul "Loneliness", de pe un nou album.

Ai crede că e ciudat să dai numele unei piese ce sună a party "Loneliness", până vezi videoclipul. Ştim cu toţii că există persoane care se simt singure în mijlocul unei petreceri sau în mijlocul unui concert. Pare a fi şi cazul aici. Piesa şi videoclipul au debutat pe 31 ianuarie 2024 şi ne prezintă o poveste spusă pe două planuri.

Regizat de Alasdair McLellan, acest clip intercalează imagini cu viaţa unor tineri şi adolescenţi cu secvenţe cu membrii Pet Shop Boys cântând. Vedem dragoste pură şi inocentă, sărutări adolescentine şi momente de tandreţe. Ele apar mai degrabă ca amintirile unui sportiv, care nu se poate concentra la aspiraţiile sale. Sunt şi momente de prietenie tinerească şi de gelozie sau râvnă la cel de lângă tine, care e făgăduit altei persoane.

Până la urmă îţi dai seama că protagonistul de fapt îşi reneagă sexualitatea şi refuză să accepte cine e de fapt, de aici şi titlul piesei şi clipului. "Loneliness" este primul single de pe noul album Pet Shop Boys, "Nonetheless", care va sosi pe 26 aprilie 2024. Este primul din 2020 încoace, când se lansa "Hotspot". Cei doi au colaborat cu James Ford pentru producţia acestui nou LP.

Ni se promite o "sărbătorire a emoţiilor diverse care ne fac oameni", dar şi o serie de track-uri mai dance, plus balade introspective. Sunt şi aranjamente frumoase de viori şi o naraţiune comună pentru album. 10 track-uri vă aşteaptă pe disc.

Iată tracklist-ul albumului "Nonetheless":

1. Loneliness
2. Feel
3. Why Am I Dancing?
4. New London Boy
5. Dancing Star
6. A New Bohemia
7. The Schlager Hit Parade
8. The Secret Of Happiness
9. Bullet For Narcissus
10. Love Is The Law

Pentru a sărbători lansarea acestui material discografic, Pet Shop Boys va ţine 5 concerte speciale la Royal Opera House din Londra, în iulie. Pregătesc şi concerte în Glasgow, Nottingham, Birmingham, Manchester şi Belfast. Vor participa şi la festivalul Isle of Wight 2024. La noi au fost în 2022, după o pauză de 14 ani, aducând cele mai mari hituri la Arenele Romane.

Comentarii