Urmărește-ne în Social Media

A Perfect Circle - Disillusioned

Între hashtag-uri şi selfie-uri, căşti VR şi dependenţa de smartphone, societatea digitală a evoluat spre un nouă paradigmă, una pe care artiştii nu o văd cu ochi buni. Această critică este perfect rezumată în noul videoclip al formaţiei A Perfect Circle, pentru piesa "Disillusioned". Vă invităm să îl urmăriţi mai jos.

După ce a criticat religia pe primele albume, A Perfect Circle atacă dependenţa de tehnologie prin acest single. "Disillusioned" debuta în primele zile ale acestui an, drept al doilea release de pe viitorul album al trupei americane. LP-ul soseşte pe 20 aprilie şi poartă numele de "Eat The Elephant".

Noul videoclip este regizat de către Alex Howard şi se apropie mai mult de ciudatele clipuri ale formaţiei TOOL, celălalt proiect al solistului Maynard James Keenan. Imaginile înfăţişează sectanţi ai tehnologiei, cu conştiinţa răpită de device-uri. Obiectul de veneraţie este tableta, iar toţi poartă căşti de realitate virtuală. Ca o antiteză la abundenţa de tehnologie clipul ne este servit în alb-negru.

Protagonista acestui videoclip încearcă să scape de chingile tehnologiei şi iese la o plimbare în natură. Momentul inedit al acestei poveşti este când vedem că acea lume întunecată fusese privită prin lentile de contact tehnologizate, iar totul redevine color. Asemenea lui Prometeu, protagonista aduce lumina sub forma unei brichete celor nomofobi.

APC trage semnale de alarmă despre societate, politică, snowflakes şi fake news, dar şi despre adicţia de tehnologie pe noul LP. După 14 ani de pauză au revenit cum nu se putea mai relevant în industria muzicală. Ultimele săptămâni au adus şi veşti despre TOOL, proiect pe care solistul Maynard James Keenan se concentrează din nou.

Asta când nu înregistrează cu Puscifer, al treilea proiect muzical al său...

Comentarii

Muzică nouă

Solistul TOOL, Maynard James Keenan a lansat 3 piese noi cu formaţiile sale secundare

Maynard James Keenan, al doilea cel mai ocupat om din metal, după Max Cavalera a lansat la final de lună martie 2024 3 piese noi. Face parte din EP-ul său nou, sau mai bine zis "E.P.P.P"-ul sau, dedicat împlinirii vârstei de 60 de ani.

Publicat

pe

Coperta album Sessanta A Perfect Circle Puscifer Primus
Coperta album Sessanta A Perfect Circle Puscifer Primus │ FOTO: James Maynard Keenan

Dacă în 2014 am avut parte de sărbătoarea "Cinquanta", acum James Maynard Keenan împlineşte 60 de ani şi ne oferă un "Sessanta E.P.P.P". Pe el se află piese proaspete de la A Perfect Circle, Puscifer şi Primus. Cele trei trupe vor porni la drum într-un turneu special în mai 2024. Toate cele 3 piese noi, "Kindred" de la A Perfect Circle, "No Angel" de la Puscifer şi "Pablo's Hippos" de la Primus au fost co-scrise de care Maynard, care e solist la APC şi Puscifer.

Evident şi la TOOL, monstrul metalului progresiv, care a lansat ultimul album în 2019, "Fear Inoculum", după o pauză de 13 ani. EP-ul este disponibil şi sub formă de vinil şi o ediţie limitată, exclusivă va fi disponibilă la concertele viitoare ale trupei. S-a reconfirmat la început de lună că Josh Freese va reveni în postura de baterist la A Perfect Circle, la 13 ani după ce a cântat live cu formaţia ultimă dată.

Ce a pregătit Maynard pentru turneul de ziua sa? O rotaţie a 3 trupe pe care le conduce, cu costume şi butaforie şi motive diferite. Ultimul album lansat de A Perfect Circle a fost "Eat the Elephant", din 2018, cu o profundă încărcătura politică şi socială. În ce priveşte Puscifer, ultimul său album lansat a fost "Existential Reckoning", care a purtat profund amprenta pandemiei şi efectelor sale.

TOOL între timp a făcut aluzie la muzică nouă, lansată mult mai rapid decât ultimul LP, ce a necesitat 13 ani de travaliu. Cât despre Primus, aceasta este o trupă rock din California, fondată în 1984. Îi are în componenţă pe legandarul basist Less Claypool, Larry LaLonde şi Tim Alexander, dar ocazional şi James Maynard Keenan se alătura componenţei. Inclusiv chitaristul Guns N' Roses Buckethead a fost inclus în lineup.

Citește în continuare