Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Valentin Alexiu la "Românii au talent" 2021Valentin Alexiu i-a adus un omagiu lui Freddie Mercury pe scena de la "Românii au talent" Nathanja Volthuis la "Românii au talent" 2021Nathanja Volthuis ne-a transportat în "Cosmos" la "Românii au talent" - VIDEO Inna de vorbă cu Andi MoisescuInna: "Am cunoscut mai întâi cântece bisericești" - VIDEO Cristina Vasiu - Florin Salam la "Te cunosc de undeva!"Cristina Vasiu a marcat prima sa victorie la "Te cunosc de undeva!", transformându-se într-un manelist - VIDEO Mauricio Desole și Natalia Lopez la "Românii au talent" 2021Mauricio Desole și Natalia Lopez au creat o poveste pe scena de la "Românii au talent" Alessandro Dănescu la "Românii au talent" 2021"Ne-ai lovit! Nu ne așteptam la așa ceva", i-a spus Andi Moisescu unui concurent la "Românii au talent" - VIDEO

Videoclip oficial: Paraziții feat Daniel Lazăr - Demnitate

Paraziții și Daniel Lazăr ne vorbesc despre ”Demnitate” în vremuri în care îi simțim acut lipsa. Noua piesă, cu versuri scrise de Cheloo și Ombladon, beneficiază de un videoclip în regia lui Bogdan Păun.

Trupa Paraziții a lansat în colaborare cu Daniel Lazăr o piesă cu rol de semnal de alarmă. Noul single se numește ”Demnitate” și este o compoziție la care se lucrează de multă vreme.

Versurile piesei au fost scrise de Paraziții, la linia melodică lucrând Daniel Lazăr, Cheloo și Freakadadisk. Videoclipul a fost regizat de Bogdan Păun. Directorul de imagine a fost Alexandru Mureșan.

“#DEMNITATE este o piesă lucrată mult, lucrată bine și acest lucru se simte. Daniel Lazăr este vinovat pentru toată scriitura și tot ceea ce înseamnă partea orchestrală, compunând și producând de sus până jos toate părțile simfonice, creând fundalul cel mai potrivit pentru ceea ce vrem să transmitem și unind muzical două lumi ce la prima vedere pot părea opuse”, a spus Cheloo.

“Tot ce am făcut eu pentru #DEMNITATE a fost să tranpun pe portativ ceea ce am trăit în momentul în care am ascultat pentru prima dată versurile și am simțit un fior rece pe șira spinării. Chiar dacă nu existau fizic, toate părțile orchestrei erau acolo; corzi, suflători, percuții, până și linia solistica a viorii. Le mulțumesc băieților pentru încredere. Cred că este pentru prima oară când simt că există și un “alt fel” de a face lucrurile”, a adăugat Daniel.

Paraziții aduc în atenția publicului importante teme sociale încă din 1994, odată cu lansarea primului single al trupei, “În Jur“. Un an mai târziu apare albumul de debut, “Poezii Pentru Pereţi“, al doilea material discografic de muzică rap din România, după RACLA şi înainte de BUG MAFIA.

Suta“, lansat în 1997, devine albumul rap al anului, vânzările depăşind aşteptările. Urmează o serie de concerte prin ţară şi apariţii pe diferite compilaţii.

În urma unor emisiuni dedicate scenei hip-hop din România, realizate de managerul trupei la radio FM4 AUSTRIA, Paraziţii atrag atenţia casei de film “Lotus Film” din Viena, care devine interesată de o colaborare în vederea realizării coloanei sonore a filmului NORDRAND. Astfel Paraziţii devin prima trupă de rap din România ce apare pe soundtrack-ul unui film, cu drepturi de autor plătite, alături de nume celebre precum Ace Of Base, Neneh Cherry, Kelly Family sau Leila K ( martie 1999).

Paraziții își continuă activitatea muzicală lansând albumele “Nici o Problemă” (1999), “Confort 3″ (2005), “Slalom printre cretini (remix)” (2009) și  “Tot ce e bun tre să dispară” (2010).

Citește mai multe despre Daniel LazarParaziții
Videoclipuri cu Daniel LazarParaziții
Publicat de Raluca Chirilă, Editor, pe .
CLOSE
CLOSE