Urmărește-ne în Social Media

Paradise Lost - Darker Thoughts

Paradise Lost a lansat un nou album şi însoţeşte acest debut cu un single, "Darker Thoughts". O piesă cu început sensibil, care devine tot mai heavy, această creaţie muzicală primeşte un videoclip întunecat tipic pentru formaţia britanică. Îl puteţi viziona în articol.

"Darker Thoughts" este mai aproape de elementul gothic al trupei decât de cel doom sau death, cel puţin dacă asculţi prima treime a piesei. Este practic o înlănţuire de pian, elemente orchestrale şi vocea solistului Nick Holmes. Acest single de pe noul album, "Obsidian" vine după ce în aprilie am ascultat piesa "Fall From Grace", cu un videoclip traumatizant şi deprimant, cu aluzii la purgatoriu sau suicid. De această dată avem un clip Paradise Lost în care un personaj cutreieră pădurea în căutarea unui ţel.

Secţiunea lui Nick a fost filmată înainte de carantină şi izolare, iar producătorul clipului, Ash Pears a trebuit să îl completeze cu imagini din arhiva sa. Aşa se explică toate acele secvenţe filmate cu drona în pădure, dar şi multiple prim planuri artistice alb-negru cu gura solistului stilizată cu aburi şi efecte similare cu testele Rorschach. Solo-ul dinspre final este sincronizat cu peisaje dezolante care curg la nesfârşit cu câte o pasăre singuratică pe cer sau o pată de cerneală care se pierde în apă.

Holmes a descris astfel piesa:

Muzical, este o piesă din 2 jumătăţi şi a fost iniţial compusă ca un intro spre finalul procesului de scriere a lui "Obsidian". Ca urmare, este una dintre piesele mai spontane de pe album. Ca versuri, abordează tema alegerii căii greşite, atunci când nu te uiţi înainte să faci un salt şi apoi trebuie să îţi asumi consecinţele deciziilor dubioase.

Aceasta este o piesă cel puţin 3 stări de spirit, de la tristeţe, la disperare şi apoi la frenezie. "Obsidian" este albumul Paradise Lost cu numărul 16, înregistrat cu producătorul Jaime Gomez Arellano. Au trecut 3 ani de la ultimul release al grupului din Halifax, "Medusa" din 2017. Acela a fost un LP death-doom, dar acum trupa a integrat mai multe elemente gothic metal şi simfonice, intenţionând şi să livreze un sunet mai întunecat, dar mai puţin heavy.

Noul disc are 11 piese, iar solistul l-a numit un album eclectic, nefericit, cu piese triste, lente şi rapide.

PUBLICITATE
Comentarii

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2