Urmărește-ne în Social Media

Otep - EQUAL RIGHTS EQUAL LEFTS (NSFW)

Formaţia americană Otep s-a remarcat prin protestul artistic de la festivalul SXSW din ultima săptămână, culminând cu noul videoclip lansat pentru piesa "EQUAL RIGHTS EQUAL LEFTS". Cu influenţe rap şi heavy metal, clipul piesei prezintă multiple cupluri gay făcând gesturi tandre sau senzuale.

"EQUAL RIGHTS EQUAL LEFTS" este atipică pentru grupul nu metal şi alternativ metal, apropiindu-se mai mult de hip-hop şi rap metal. În spatele schimbării de direcţie şi a aspectului vizual se află Otep Shamaya. Aceasta este solista grupului, cunoscută şi ca poet, ilustrator, autor şi activist. Otep militează activ pentru drepturile minorităţilor sexuale, fiind o prezenţă puternică în lumea LGBT.

Noul clip a fost regizat de către Aleks Rastovic şi include porţiuni erotice NSFW. Liderul formaţiei a explicat mesajul piesei astfel:

Am scris această melodie pentru a sărbători şi a da putere oamenilor care trăiesc cu sinele autentic, care trăiesc în propriul adevăr şi luptă pentru dreptul de a exista. În fiecare zi comunitatea LGBT are de înfruntat bigoţi, abuz, ridiculizare şi atacuri legislative.

Noi nu suntem "ceilalţi". Noi suntem prietenii voştri, familia voastră, vecinii voştri, colegii de muncă, doctorii voştri, asistente, soldaţi şi concetăţeni americani. Pe scurt, melodia şi clipul sunt despre dragoste şi egalitate.

Otep se pregăteşte să încheie prima parte a turneului global "The Resistance" în această săptămână, după SXSW. Seria de concerte promovează albumul "Generation Doom", lansat în primăvara trecută. Discul include şi melodia care tocmai a primit videoclip şi a ajuns pe locul 7 în Billboard Rock Chart.

Comentarii