Urmărește-ne în Social Media

Opeth - Era

Opeth a lansat un videoclip nou pentru single-ul "Era", extras de pe albumul "Sorceress", materialul cu numărul 12 al trupei suedeze. Clipul este unul întunecat, plin de simbolism şi include o figură misterioasă ce ghidează un copil printr-un tărâm întunecat, plin de figuri înfricoşătoare, împietrite sau arse.

Videoclipul a fost regizat de către Markus Hofko, designer grafic, dar şi colaborator al trupelor Young Guns şi Flying Lotus. Opeth lansa albumul "Sorceress" la finalul lunii septembrie 2016 şi pornea un turneu global, împreună cu trupele The Sword, Sahg şi Myrkur. Melodiile au fost înregistrate la studioul din Rockfield, acolo unde fusese creat şi "Pale Comunion", precedentul disc din 2015.

"Era" este cel de-al patrulea single de pe album, după "Sorceress", "The Wilde Flowers" şi "Will O The Wisp". Noua creaţie a nordicilor a debutat pe locul 7 în topurile australiene, pe 3 în cele finlandeze şi a reuşit să domine topurile din Germania. Pe lângă piesele principale despre o scufundare în iad şi căderea sub influenţa unei vrăjitoare, există şi o versiune limitată de "Sorceress". Aceasta include 3 melodii cântate cu Orchestra Filarmonica din Plovdiv, plus încă două melodii bonus.

Albumul Opeth din 2016 are elemente comune cu "Pale Comunion" ca sunet, dar integrează şi porţiuni inedite, precum orga întunecată din melodia "Sorceress" sau bucăţile progresive din "The Wilde Flowers". Cât despre "Era", fanii Katatonia ar putea regăsi ceva similarităţi aici. La urma urmei, ambele sunt trupe suedeze, care au avut chiar în proiect un concert împreună la Bucureşti, anulat totuşi.

Opeth activează din 1989 şi a schimbat ceva membri, dar vocalul, chitaristul şi cantautorul Mikael Akerfeldt a rămas creierul trupei în toţi aceşti ani. Grupul nordic ne-a vizitat în 2012, în cadrul unui concert la Jukebox Venue din Bucureşti.

PUBLICITATE
Comentarii