Urmărește-ne în Social Media

om la lună - Zid

Trupa om la lună a lansat "Zid", cântecul care anunță albumul "Dans", compus și înregistrat în întregime în perioada de izolare. Materialul este disponibil în articol.

Membrii trupei au locuit 15 zile împreună, timp în care au compus șase piese despre toate stările experimentate în această perioadă. "Zid" este primul dintre acestea și este cel care a dat trupei imboldul de a pune în cântece toate aceste stări. Proaspăta piesă este despre limitele și limitările noastre, despre viața trăită în fuga calului și despre finaluri inevitabile.

Muzica este compusă de Doru Pușcașu, Dragoș Strat, Adrian Maraloiu și Cătălin Constantin. Versurile poartă semnătura lui Doru Pușcașu. Pentru această piesă, trupa om la lună a fost acompaniată de Anisia Maria Stănescu (corn francez) și Teodor Zaharia (trompetă). Cântecul a fost înregistrat și mixat de Dragoș Strat în studioul For The Record, masterizat de Cristian Varga, la Master Vargas NY și beneficiază de un videoclip produs de echipa condusă de Dragoș Ometiță.

"Într-o zi mi-a trecut prin cap că există o bună posibilitate ca asta să fi fost tot. Că trăim lucruri pe care nu le-am mai trăit - un război ciudat care ne ține în case, aparent departe de inamicul invizibil. A fost un gând pe care l-am purtat cu mine zile în șir, m-a cotropit și m-a împiedicat să văd orice urmă de lumină sau de speranță. A fost o luptă între resemnare totală și schimbarea completă a perspectivei. Și așa s-a născut <<Zid>>. A fost primul cântec scris în această perioadă, ca un final inevitabil. Cu toate astea, în mod surprinzător, <<Zid>> ne-a dat și schimbarea perspectivei. Ne-a obligat să ne afundăm în stările pe care le aveam, să le trăim și să încercăm să ni le explicăm, pentru ca apoi să le transformăm în cântece. Și așa au apărut cele șase piese care formează materialul <<Dans>>. Șase stări diferite, de la albul cel mai alb, la negrul cel mai adânc. Despre noi, gândurile noastre, fricile și bucuriile regăsite. Totul a fost ca un dans. De unul singur, în doi, împiedicat, cu călcat pe picior, cu căzut și ridicat, cu mai mult curaj pentru mișcări noi, cu desăvârșit cele vechi, între stări și culori, cu ochii închiși sau privind în sus, cu tristețe sau cu bucurie. Cu de toate. Un dans intens, asta a fost. Iar <<Zid>> a fost primul pas", a spus Doru Pușcașu.

om la lună este un strigăt. De mare iubire, de frică, de bucurie, de regăsire, de tristețe, de neadaptare, de renunțare, de curaj, de recunoștință. om la lună a început în mai 2018 ca proiect de rough acoustic poetry al lui Doru Pușcașu, un demers sincer și autentic de poezie cântată, în care chitara sau pianul completau versurile meșteșugite ale lui Doru. om la lună a crescut organic cu fiecare concert, cu fiecare episod de muzică și storytelling, transformând fiecare apariție într-o experiență foarte intimă, memorabilă, ce apropie oamenii într-un mod iremediabil.

În toamna lui 2018, Doru l-a cunoscut pe Dragoș Strat, un muzician extrem de talentat, care a produs în studioul propriu primele trei cântece om la lună. Pentru că om la lună a fost de la început un proiect deschis, iar colaborarea punctuală cu Dragoș s-a transformat într-o relație de lungă durată, Doru a simțit nevoia să exploreze și mai mult zona în care muzica lui este instrumentată mai complex, așa că, într-un mod absolut firesc, începând din luna septembrie 2019, lui Doru și Dragoș li s-au alăturat Cătălin Constantin și Adrian Maraloiu - doi muzicieni experimentați, pentru a duce om la lună într-o formulă de full band.

PUBLICITATE
Comentarii