Urmărește-ne în Social Media

OCS vs Șuie Paparude - Ne mulțumim cu puțin

Omul cu Șobolani realizează alături de Șuie Paparude o radiografie a culturii junk. "Ne mulțumim cu puțin" este diagnosticul pus pe o societate avidă să consume cât mai mult și cât mai repede, fără a ține seama de conținut, scop sau destinație.

Omul cu Șobolani are un single nou, dar și un mesaj moralizator. Cu Șuie Paparude la butoane și Dan Amariei la voce, "Ne mulțumim cu puțin" este "imnul" consumatorilor la duzină a orice și oricând, cu decizii luate pe nemestecate. "Pe repede-nainte, mintea noastră ne minte / De peste 2000 de ani ne mulțumim să facem bani", e concluzia enunțată, versurile făcând trimitere la cultura junk, dezvoltată în capitalism.

Videoclipul piesei, cu accente de pop art, este realizat de Bogdan Popescu. Clipul are drept protagoniști doi adolescenți, exponenți ai tinerei generații, prinse și ea în angrenajul unei societăți lipsite de repere spirituale sau morale. Motivați doar de consum, tinerii se mulțumesc și ei să fie în linie cu toți ceilalți.

Omul cu Șobolani (OCS) s-a înființat în 1997, în Constanța, îmbogățind scena muzicii alternative românești cu o trupă care avea să devină emblema unei generații nonconformiste. Cel mai recent album al grupului se numește "Fabrica de Păpuși" și a fost lansat în octombrie 2019.

Șuie Paparude și-a câștigat și consolidat poziția de cea mai îndrăgită trupă de muzică electronică alternativă, cu mare priză la publicul mainstream. Succesul lor nu a dus la plafonarea artistică, ci dimpotrivă, a motivat un update permanent și căutarea continuă a unui vibe creativ pozitiv. Hauteculture, Bean şi Michi și-au delectat fanii numeroși și variați fără a face compromisuri, printr-un stil fresh și divers, ce oscilează de la break beat la new wave, electroclash și dubstep.

 

PUBLICITATE
Comentarii