Urmărește-ne în Social Media

OCS vs Șuie Paparude - Ne mulțumim cu puțin

Omul cu Șobolani realizează alături de Șuie Paparude o radiografie a culturii junk. "Ne mulțumim cu puțin" este diagnosticul pus pe o societate avidă să consume cât mai mult și cât mai repede, fără a ține seama de conținut, scop sau destinație.

Omul cu Șobolani are un single nou, dar și un mesaj moralizator. Cu Șuie Paparude la butoane și Dan Amariei la voce, "Ne mulțumim cu puțin" este "imnul" consumatorilor la duzină a orice și oricând, cu decizii luate pe nemestecate. "Pe repede-nainte, mintea noastră ne minte / De peste 2000 de ani ne mulțumim să facem bani", e concluzia enunțată, versurile făcând trimitere la cultura junk, dezvoltată în capitalism.

Videoclipul piesei, cu accente de pop art, este realizat de Bogdan Popescu. Clipul are drept protagoniști doi adolescenți, exponenți ai tinerei generații, prinse și ea în angrenajul unei societăți lipsite de repere spirituale sau morale. Motivați doar de consum, tinerii se mulțumesc și ei să fie în linie cu toți ceilalți.

Omul cu Șobolani (OCS) s-a înființat în 1997, în Constanța, îmbogățind scena muzicii alternative românești cu o trupă care avea să devină emblema unei generații nonconformiste. Cel mai recent album al grupului se numește "Fabrica de Păpuși" și a fost lansat în octombrie 2019.

Șuie Paparude și-a câștigat și consolidat poziția de cea mai îndrăgită trupă de muzică electronică alternativă, cu mare priză la publicul mainstream. Succesul lor nu a dus la plafonarea artistică, ci dimpotrivă, a motivat un update permanent și căutarea continuă a unui vibe creativ pozitiv. Hauteculture, Bean şi Michi și-au delectat fanii numeroși și variați fără a face compromisuri, printr-un stil fresh și divers, ce oscilează de la break beat la new wave, electroclash și dubstep.

 

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Șuie Paparude, Timpuri Noi și Iedera sunt primele trupe anunțate la OLD BLACKS Rock & More Festival 2023

Cea de-a treia ediție a festivalului Old Blacks Rock & More Festival are loc pe 17 iunie 2023, la Arenele Romane. Sunt invitate trupe de renume, cu experiență în spate și cu hituri la pachet. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Într-o singură zi de festival, vor urca pe scenă unele dintre cele mai îndrăgite trupe de publicul autohton: Șuie Paparude, Timpuri Noi, Iedera. Mai multe nume vor fi anunțate în curând de organizatori.

"Pentru că ecourile în rândul publicului au fost pozitive, ne dorim ca festivalul nostru să devină un festival-tradiție al Bucureștiului. Ne aflăm în perioada de Presale, așa că, aceste prețuri ale biletelor sunt valabile doar până pe data de 31 martie 2023 și locurile sunt limitate", a declarat Marius Chină, unul dintre organizatori. 

De 26 de ani încoace, Şuie Paparude ne provoacă simţurile cu sound-uri unice de wave electro, combinate cu dubstep şi stiluri muzicale noi, orchestrate în cele mai neaşteptate şi originale moduri. Piese celebre pe care le ştii din studenţie sau adolescenţă, care te activau şi te ridicau instant de pe scaune, cum sunt "Soundcheck" sau "A fost odată", dar şi producţii noi, ca "Mergem mai departe" vor răsuna şi vor încinge dansul la Arenele Romane, în cadrul celei de-a treia ediţii a festivalului.

Trupa Iedera a mai făcut senzație la OLD BLACKS Rock & More Festival, iar fanii abia așteaptă să fredoneze alături de artiștii preferați melodii ca "Am tricou cu Superman" sau "Mai tare ca maneaua".

Timpuri Noi este una dintre cele mai longevive trupe de muzică rock formată în 1983 în București. Formația a fost prezentă la toate edițiile festivalului Rock București, având onoarea să deschidă recitalurile unor nume importante cum ar fi: Ian Gillan și Uriah Heep (1992), Asia și Scorpions (1993), Saxon, Paradise Lost și Jethro Tull (1994), Iron Maiden și Kreator (1995). Pe dată de 20 mai 1994 Timpuri Noi este prima formație din România care apare unplugged într-un spectacol la Teatrul Ion Creangă din București (eveniment înregistrat și lansat apoi pe casetă).

OLD BLACKS Rock & More Festival s-a bucurat de o primire excelentă din partea publicului încă de la prima ediţie, promovând diferite stiluri de rock, combinate cu cele mai diverse sounduri: electro, funk, hip-hop şi alte genuri încă neexplorate îndeajuns până acum la noi.

Bilete OLD BLACKS Rock & More Festival

  • Acces General (presale) - 50 lei + taxe

Info acces:

Evenimentul OLD BLACKS Rock & More Festival de la Arenele Romane are loc pe 17 iunie 2023, de la ora 20.00, iar accesul se face de la 18:30.

Copiii cu vârsta mai mică de 7 ani nu plătesc bilet și pot avea acces doar împreună cu unul dintre părinți. Părintele trebuie să dețină bilet.

Citește în continuare