Urmărește-ne în Social Media

OCS - Vorbeşti În Somn

OCS a lansat un nou videoclip pentru single-ul său din 2018, "Vorbeşti în Somn". Este o creaţie alb-negru, în regia lui Mircea Ghiborţ Ghinescu, care provoacă privitorul şi concepţiile sale despre realitate şi metafizic. Vă invităm să vizionaţi clipul în acest articol.

"Vorbeşti În Somn" porneşte cu un riff nervos, din genul care îţi dau ghes să te pierzi în lumea largă. Vocea plină de angoasă a lui Dan Amariei cântă melodios primele versuri, cu aluzii la modul în care ne pierdem în televizor şi muncă. Chiar solistul OCS este protagonistul acestui clip, fiind disecat pe o masă de autopsie de colegii de trupă.

Nu este totuşi un clip gory ci mai degrabă unul steampunk, artistul fiind compus din procesoare, circuite şi tranzistori. Metafora e clară: suntem suma informaţiilor receptate, captate, rumegate şi difuzate în eter. Prin smartphone, laptop, tabletă, ceasuri inteligente şi toate aparatele care ne înconjoară. Versurile fac aluzie şi la informaţiile care ne sunt colectate de către giganţii tehnologici din ziua de azi.

Dacă decenii întregi artiştii ne-au deplâns modul în care trecem prin viaţă dormind, acum OCS ne anunţă că vorbim în somn. Supracomunicarea şi desensibilizarea sunt mai vii ca oricând, atunci când protagonistul clipului ticăie, cu un monitor CRT în loc de cap şi multe coolere ataşate unei inimi artificiale. Sindromul de "locked in" de la final este undeva între pelicula "Le Scaphandre et le Papillon" şi omul ciuntit total din videoclipul Metallica "One".

Noul single şi videoclipul au debutat cu ocazia unui concert organizat în Expirat pe 19 aprilie.

OCS este una dintre formaţiile de rock alternativ cele mai bine cotate de la noi, cu o istorie de 20 de ani în spate. Se forma la Constanţa in 1997, iar componenţa actuală este: Dan Amariei (voce), Radu Andrei (bas), Nicolae Amara (chitara) şi Mihnea Dobrota (tobe).

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte sâmbătă, 5 mai 2018

Omul cu Șobolani

Loc
Form Space Club
PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Omul cu Șobolani deschide seria de concerte Showroom Original x Expirat

Pe 5 martie, trupa Omul cu Șobolani va inaugura seria de concerte online Showroom Original, filmate la Expirat. Evenimentul va putea fi urmărit pe platforma Overground Showroom.

Publicat

pe

Omul cu Șobolani - OCS la BESTFEST 2013 pe 5 iulie

Overground Music readuce pe scenă unele dintre cele mai cunoscute trupe de alternativ pentru o serie de concerte filmate și găzduite de Expirat. O dată la două săptămâni, vinerea, de la ora 20:00, pe Overground Showroom, "Netflixul de concerte", va avea loc premiera unui nou concert din seria Showroom Original x Expirat. Omul cu șobolani deschide această serie, concertul trupei fiind programat pentru vineri, 5 martie, de la ora 20:00. 

Bilete pentru concertul OCS din seria Showroom Original x Expirat

Biletele la premiera online de pe 5 martie a concertului OCS – Showroom Original x Expirat se găsesc online la prețul de 29 de lei și oferă acces timp de o lună la concertul înregistrat. După achiziția biletelor, cumpărătorii vor primi un email din partea Overground Showroom cu username-ul și parola contului lor în care vor putea urmări premiera concertului OCS – Showroom Original x Expirat pe data de 5 martie de la ora 20:00.

Concertul va fi de asemenea disponibil pentru toți abonații Overground Showroom care au optat pentru un plan tarifar recurent – lunar, trimestrial sau anual.

TRAILER | OCS: Showroom Original x Expirat 2021

OCS, prescurtarea de la Omul cu șobolani – inspirat din titlul cărții lui Freud – este numele trupei formate din Dan Amariei (vocal), Nicolae Aramă (chitară), Mihnea Dobrotă (tobe) și Radu Caragea (bas), care a luat naștere în Constanța (România), în urmă cu douăzeci și doi de ani. De atunci, aceștia au ajuns departe: au cucerit scena alternativă românească, au lansat opt albume, au filmat câteva zeci de videoclipuri, au susținut sute de concerte și sunt la a treia generație de fani. În 2019, Omul cu șobolani au lansat cel mai recent album de studio – "Fabrica de păpuși" – un album actual și energic, și o reconectare la mesajul social din primii ani ai trupei.

Din seria Showroom Original x Expirat urmează să aibă premiera pe Overground Showroom concerte cu Kumm, Eyedrops, Lucia & Muse Quartet, Pinholes, Fluturi pe Asfalt, Domino, The Kryptonite Sparks, Dimitri's Bats și alții.

OVERGROUND SHOWROOM este o bibliotecă video on demand dedicată concertelor, ce propune un serviciu similar altor platforme de streaming video. Catalogul conține concerte live ale artiștilor din România, filmate full HD și cu sunet de înaltă calitate. Concertele sunt disponibile pentru streaming 24/7, iar veniturile generate de platformă vor fi direcționate către artiști.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4