Urmărește-ne în Social Media

OCS - Vorbeşti În Somn

OCS a lansat un nou videoclip pentru single-ul său din 2018, "Vorbeşti în Somn". Este o creaţie alb-negru, în regia lui Mircea Ghiborţ Ghinescu, care provoacă privitorul şi concepţiile sale despre realitate şi metafizic. Vă invităm să vizionaţi clipul în acest articol.

"Vorbeşti În Somn" porneşte cu un riff nervos, din genul care îţi dau ghes să te pierzi în lumea largă. Vocea plină de angoasă a lui Dan Amariei cântă melodios primele versuri, cu aluzii la modul în care ne pierdem în televizor şi muncă. Chiar solistul OCS este protagonistul acestui clip, fiind disecat pe o masă de autopsie de colegii de trupă.

Nu este totuşi un clip gory ci mai degrabă unul steampunk, artistul fiind compus din procesoare, circuite şi tranzistori. Metafora e clară: suntem suma informaţiilor receptate, captate, rumegate şi difuzate în eter. Prin smartphone, laptop, tabletă, ceasuri inteligente şi toate aparatele care ne înconjoară. Versurile fac aluzie şi la informaţiile care ne sunt colectate de către giganţii tehnologici din ziua de azi.

Dacă decenii întregi artiştii ne-au deplâns modul în care trecem prin viaţă dormind, acum OCS ne anunţă că vorbim în somn. Supracomunicarea şi desensibilizarea sunt mai vii ca oricând, atunci când protagonistul clipului ticăie, cu un monitor CRT în loc de cap şi multe coolere ataşate unei inimi artificiale. Sindromul de "locked in" de la final este undeva între pelicula "Le Scaphandre et le Papillon" şi omul ciuntit total din videoclipul Metallica "One".

Noul single şi videoclipul au debutat cu ocazia unui concert organizat în Expirat pe 19 aprilie.

OCS este una dintre formaţiile de rock alternativ cele mai bine cotate de la noi, cu o istorie de 20 de ani în spate. Se forma la Constanţa in 1997, iar componenţa actuală este: Dan Amariei (voce), Radu Andrei (bas), Nicolae Amara (chitara) şi Mihnea Dobrota (tobe).

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte sâmbătă, 5 mai 2018

Omul cu Șobolani

Loc
Form Space Club
Comentarii