Urmărește-ne în Social Media

OCS - Ai Picioare Prea Lungi

Trupa Omul cu Şobolani a lansat un nou single, după o perioadă de teasing, iar numele său este "Ai Picioare Prea Lungi". Primim şi un videoclip care alternează între alb- negru şi nuanţe neon pe secvenţe de dans lasciv.

"Ai Picioare Prea Lungi" ar putea fi doar un single de sine stătător sau prefaţa unui nou album. Ultimul LP lansat de Omul Cu Şobolani a fost "Fabrica de Păpuşi", care a debutat pe 18 octombrie prin intermediul unui concert din Clubul Quantic. "Fabrica de Păpuşi" era al optulea material de studio OCS şi marca pe atunci 22 de ani de activitate pentru grupul de rock alternativ.

OCS lua naştere în 1997, la Constanţa, aducând pe scena muzicii rock alternativ de la noi o nouă abordare, cu extra angoasă şi nonconformism. Avea elemente de Placebo, de Incubus, de punk-rock şi The Cure chiar. Acum suntem în 2023, la 26 ani distanţă de la începuturile grupului, iar noul single vine la pachet cu un mini turneu promoţional. OCS va cânta în Control pe 17 martie, în Braşov la Rockstadt pe 18 martie, apoi la Constanţa, Iaşi şi Galaţi în aprilie.

Revenind totuşi la noul single, "Ai Picioare Prea Lungi" are un sintetizator excelent la început, plus riff-uri clasice de rock alternativ, pe placul oricărui iubitor al genului. Acţiunea clipului se desfăşoară pe două planuri: cel al filmului american în alb-negru cu urmăriri cu poliţia şi planul colorat în neoane, cu o figură prinsă între genul feminin şi masculin, care dansează lasciv la bară.

Şi fanii au remarcat în comentariile de pe YouTube extra doză de synth din acest nou track. E şi o secţiune ceva mai melancolică, cu versurile clasice "tongue in cheek" ale solistului Dan Amăriei. Un veritabil foot fetish printre cuvinte. Pe final se dezlănţuie percuţia şi chitara, în vreme ce urmărirea maşinilor îşi găseşte concluzia tipică. Pentru noul single muzica şi textul sunt semnate OCS, iar de înregistrări şi editare s-a ocupat Nicolae Aramă. De mix şi master e responsabil Adam Whittaker.

OCS a lansat în urmă cu un an piesa "Ne mulţumim cu puţin", o colaborare cu Suie Paparude cu rol de "radiografie a culturii junk".

Comentarii