Urmărește-ne în Social Media

Nothing But Thieves - Welcome to the DCC

Nothing But Thieves schimbă formula muzicală odată cu noul său single, "Welcome to the DCC". Ne invită într-un club exclusivist în clipul piesei, în care simţim că lipseşte doar The Weeknd pentru ca peisajul să fie perfect.

Solistul Conor Mason sună excelent şi pe balade excepţional de triste ca "Sorry", dar şi piese cu veleităţi de rock alternativ ca "Amsterdam", dar iată-l acum în mod nouveaux synthpop. Avem şi un interludiu fabulos spre final, aşa cum aveam pe vremuri în videoclipurile cu acţiunea în cluburi din anii '90, de la Tiesto la Sonique. Ce este DCC? E vorba despre Dead Club City, care nu sună prea atractiv, dar e clubul care va găzdui toate sufletele pierdute, acei misfits pentru care cântă Nothing But Thieves.

Britanicii încă sunt în turneu pentru cel mai nou album de studio, "Moral Panic", care deja are 3 ani. Nu a primit un turneu acătării din cauza pandemiei totuşi, dar noi am avut ocazia să îl ascultăm la Bucureşti la Summer Well 2022. Am auzit şi muzică nouă, e drept nu de la trupă, ci de la solistul Conor Mason, care a lansat un EP de debut cu proiectul solo Man-Made Sunshine.

Ei bine, acum avem veşti bune: Nothing But Thieves va lansa un album complet nou, iar primul single e chiar "Welcome to the DCC". În 2021 am primit şi un EP, "Moral Panic II", dar nu a fost de ajuns, pentru că grupul e plin de inspiraţie. Ne leagă ceva special de formaţia din Essex, care a mai fost şi la Summer Well 2017, nu doar la festivalul din 2022. Deşi grupul are un sound cât se poate de matur şi bine diferenţiat, e activ de doar 11 ani.

În 2015 venea albumul de debut care purta numele formaţiei. Apoi în 2017 a venit foarte iubitul "Broken Machine", care a urcat pe locul 2 în topurile britanice. Stilul lor de muzică a fost comparat cu cel al trupelor Foals, Civil Twilight şi Royal Blood.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Iggy Pop, The Chemical Brothers și George Ezra cântă la Electric Castle 2023

Electric Castle anunță primii artiști pentru cea de-a noua ediție, cu The Chemical Brothers, Iggy Pop și George Ezra ca primi headliners. Alături de ei sunt Sigur Ros, Tash Sultana, Peggy Gou, REZZ, Pendulum și multe alte nume prin care EC își confirmă reputația de festival ce abordează cu mult curaj zone și trenduri muzicale foarte diverse.

Publicat

pe

Iggy Pop și George Ezra
Iggy Pop și George Ezra │ FOTO: capturi YouTube

The Chemical Brothers era numele care lipsea din portofoliul EC pentru a întregi seria marilor artiști din stilul big beat prezenți în festival, de-a lungul timpului. Sunt puține trupe ce reușesc să se păstreze foarte populare deși muzica lor e la limita avangardei, dar cei de la The Chemical Brothers fac aces lucru, fără niciun efort, de peste 20 de ani. După 6 premii Grammy și hit-uri precum "Galvanize", "Go" sau "Believe", britanicii rămân aceiași oameni obișnuiți, ce creează muzică neobișnuită pentru milioane de fani din întreaga lume.

Bucurie pură în ritmuri folk pop, George Ezra ajunge prima oră în România într-un moment special al carierei sale. După două albume cu succes imediat, chiar de la piesa de debut "Budapest", Ezra atinge examenul maturității cu proaspăt lansatul "Gold Rush Kid". 2023 va fi anul în care Ezra se va retrage din lumina reflectoarelor, ceea ce face concertul de pe scena principală de la EC de neratat.

Inclus în Rock and Roll Hall of Fame alături de trupa sa de debut, The Stooges, deținător al unui Grammy pentru întreaga carieră, Iggy Pop se pregătește să lanseze un nou album, iar "Frenzy", primul single deja pe piață, ne garantează că la Electric Castle vom vedea un artist în cea mai bună formă a sa din ultimul deceniu.

Trei reveniri la Electric Castle

Trupa islandeză Sigur Ros și Nothing But Thieves confirmă că la castel se ascultă mult rock, din toate genurile, alternativ sau post-rock, toate la superlativ. O trupă legendară în drum and bass, australienii de la Pendulum vor fi, după o pauză de 10 ani, din nou la Bonțida, de data aceasta în formula live band, atât de așteptată.

Alți artiști confirmați pentru Electric Castle 2023

De salvat în playlist - Tash Sultana. Toți cei care nu au descoperit-o încă vor fi încântați de stilul proaspăt, rock cu influențe reggae și R&B, ce i-a adus artistei australiene notorietatea internațională. Nevoită să-și anuleze în ultimul moment prezența în festival, în această vară, Peggy Gou își menține promisiunea de a fi alături de fanii Electric Castle, confirmând pentru ediția ce va avea loc între 19 și 23 iulie 2023. Romy, Noga Erez și duo-ul britanic Nova Twins completează lista artistelor dintr-un festival ce încurajează permanent diversitatea creativă.

Cel mai important label DnB din Europa sărbătorește 25 de ani și la Electric Castle. Seara dedicată Hospital Records îi reunește pe Netsky, Metrik, Flava D și Anais, într-o explorare a tot ce înseamnă acest curent, de la jungle la liquid.

Bilete și cazare Electric Castle 2023

Doar până în 20 decembrie, abonamentele Electric Castle mai pot fi achiziționate la un preț special de 129 Euro + taxe. Până la aceeași dată, publicul poate să aleagă și varianta de a achiziționa abonamentele în rate lunare.

Organizatorii anunță noi opțiuni de cazare în Glamping - o zonă din EC Village dedicată exclusiv structurilor speciale. Variantele includ cazări pentru 2 sau până la 7 persoane în căsuțe, igloo-uri sau corturi gata amenajate, toate în număr limitat. Variantele de cazare în propriul cort sau rulotă sunt încă disponibile, la fel și noul car camping.

Citește în continuare