Urmărește-ne în Social Media

Nothing But Thieves - Tomorrow is Closed

Nothing But Thieves a lansat al treilea single de pe noul său album. "Dead Club City", care a debutat pe 30 iunie 2023. Acest al treilea single ne confirmă statutul de hitmaker indie pe care îl bănuiam încă de la apariţia de la Summer Well din 2017.

Nothing But Thieves a fost de două ori la festivalul Summer Well din Bucureşti, prima dată în 2017 şi apoi în 2022. Mărturisesc că nu ştiam mare lucru despre ei în 2017, dar mi-au rămas în playlist de atunci. Merg pe linia fină dintre Muse şi Placebo şi solistul are o angoasă şi o disperare în glas pe care nu prea o mai auzi în ziua de azi.

Hiturile trupei sunt "Amsterdam" şi "Sorry", iar începând cu 30 iunie 2023 ne desfătam cu un album complet nou al britanicilor. Se numeşte "Dead Club City" şi a fost prefaţat de single-uri precum "Overcome" şi "Welcome to the DCC". Videoclipul cel nou, "Tomorrow is Closed" îl are pe solist în prim plan, cu figura unui guru religios care le promite mântuire celor care îl ascultă. Problema e că... nu au rămas prea mulţi adepţi.

Arma secretă a predicatorului pare să fie un soi de gaz ilariant sau poate un altfel de gaz, ceva mai... letal. Distingem doar că e inflamabil de pe etichetă sa. Despre noul album vă pot spune că aidoma lui "Moral Panic" se încheie cu un track mai heavy şi dur. Formaţia din Essex e activă din 2012 şi are în acest moment 4 albume lansate. Primul a fost "Nothing But Thieves" în 2015, apoi "Broken Machine" în 2017 şi "Moral Panc" în 2020. Primul a primit discuri de aur, al doilea la fel, iar al treilea de argint.

Au fost şi vreo 6 EP-uri bine primite de public, plus o sumedenie de single-uri. Criticii de muzică le aseamănă stilul cu al celor de la Foals şi Royal Blood, dar eu aud mai mult Muse şi Placebo.

Între timp formaţia se pregăteşte pentru primul său turneu nord american în 5 ani. Are loc în toamna lui 2023, alături de Kid Kapachi.

Comentarii

Concerte & turnee

Keane, Nothing But Thieves, Two Doors Cinema Club cântă la Summer Well 2024

Summer Well Festival 2024 a anunțat primul val de artiști, printre headlineri aflându-se Keane, Nothing But Thieves, Two Doors Cinema Club. Te invităm să afli ce alți cântăreți vor urca pe scenă.

Publicat

pe

Nothing But Thieves in concert la Electric Castle 2023 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Summer Well Festival ajunge anul acesta la cea de-a 13-a ediție, programată pentru 9-11 august la Domeniul Știrbey din Buftea. Organizatorii promit o nouă experiență de neratat, marcată de activități interesante, mâncăruri și băuturi delicioase și, nu în ultimul rând, concerte electrizante. Pentru cea din urmă categorie, aceștia au dezvăluit primii artiști, astfel:

Line-up Summer Well 2024:

 • Keane
 • Nothing But Thieves
 • Two Door Cinema Club
 • Tommy Cash
 • Son Mieux
 • Teezo Touchdown
 • Grandson
 • Lucky Love
 • Joker Out
 • Joesef
 • Ari Abdul
 • Stone
 • Dwells
 • rareș
 • Lvx Machina
 • +SHE+
 • SPP Summer Extravaganza

Keane este o trupă britanică recunoscută la nivel internațional pentru metodele alternative de a crea muzică. Membrii formației adaugă un twist oricărei melodii prin folosirea sintetizatorului sau a pianului în locul chitarei - diferențiindu-se în mod clar de celelalte trupe rock. Summer Well va fi prima ocazie cu care Keane va ajunge în România, moment ce coincide cu sărbătorirea a 20 de ani de la lansarea aclamatului lor album de debut - "Hopes and fears".

Prieteni apropiați ai festivalului, Nothing But Thieves și-au propus să revină pentru încă o ediție Summer Well. De la ultima lor apariție de pe Main Stage și până acum, au mai creat o serie de materiale cu care sunt gata să surprindă publicul.

Pe scenă vor mai urca inimitabilul Tommy Cash - cunoscut pentru stilul său vizual alternativ - și pe Lucky Love - artistul care a cucerit rețelele de socializare cu piesa "Masculinity", reflectând spiritul poetic al unei întregi generații.

Prețuri bilete Summer Well 2024:

 • Abonamentele pot fi achiziționate pentru o perioadă limitată la prețul de 375 lei + taxe.
Citește în continuare

Muzică nouă

Nothing But Thieves lansează piesa "Oh No He Said What", anunţă o variantă Deluxe de LP

Nothing But Thieves îşi păstrează stilul disco care a influenţat cel mai nou album şi pe primul single din 2024. Se numeşte "Oh No He Said What" şi aminteşte cumva de... The Weeknd. Se ascultă în articol.

Publicat

pe

Nothing But Thieves in concert la Electric Castle 2023 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

"Oh No He Said What" e orice numai nedansabilă nu. Are un bas care te cuprinde de umeri şi şolduri şi te face să dansezi. Şi sintetizatoare suficiente pentru un throwback spre anii '80. Iar vocea lui Conor Mason rămâne la fel de plăcută şi atinge înălţimi savuroase. Acest single nu a venit singur, ci împreună cu o versiune Deluxe a albumului "Dead Club City", lansat în 2023.

Al patrulea album al britanicilor a fost şi primul care a urcat pe locul întâi în topuri. A fost urmat de un turneu sold out în Marea Britanie, care a inclus două nopţi de gală pe Wembley. Ediţia Deluxe va sosi pe 15 martie 2024 prin casele de discuri RCA şi Sony. Ce va fi nou pe acel LP? Păi primim 3 piese noi, inclusiv single-ul proaspăt lansat.

Celelalte două sunt "Time Fate Karma God" şi "Pure You", care sună a ceva ce ar fi scos Placebo la început de mileniu. De fapt am asociat de multe ori Nothing But Thieves cu un neo-Placebo, dacă e să fiu sincer. Mai primim şi versiuni "stripped back" pentru două piese de pe album, hitul "Overcome" şi "Tomorrow is Closed".

Ce urmează pentru Nothing But Thieves? Trupa care ne-a încântat la Summer Well 2017 şi 2022 (pe ploaie) are o serie de concerte în Europa, din Paris la Hamburg şi din Copenhaga până în Barcelona. Se va opri în Madrid înainte să plece spre America de Sud în martie. Ajunge şi în Atena în aprilie, apo revine în iulie. Trupa este activă din 2012, provine din Essex şi îi are în componenţă pe Conor Mason, solist şi chitarist, Joe Langridge-Brown, chitarist, Dominic Craik, chitarist şi clăpar, Philip Blake la bas şi James Price la tobe.

Au fost comparaţi cu Jeff Buckley, Foals, Royal Blood şi Muse. În 2023 i-am văzut la un super show la Electric Castle.

Citește în continuare