Urmărește-ne în Social Media

Noel Gallagher’s High Flying Birds - It’s A Beautiful World

Noel Gallagher’s High Flying Birds a lansat un noul single, "It's a Beautiful World", extras de pe albumul "Who Built the Moon?". Piesa primeşte un videoclip post apocaliptic, intercalat cu filmări ale trupei exersând în studio. Vă invităm să vizionaţi clipul mai jos.

Piesa "It's a Beautiful World" a primit un lyric video în luna noiembrie a anului trecut. Îmbină brit rock-ul clasic cu secvenţe şi riff-uri ce par preluate din perioada în care Beattles s-au lăsat influenţaţi de Orient. Videoclipul are strecurate mesaje mai mult sau mai puţin subliminale, aluzii la suprapopulare, poluare, războiul înarmării şi futilitatea societăţii moderne.

De fapt acest material vizual pare în antiteză completă cu titlul piesei. Noel Gallagher pare a ne spune ironic că trăim într-o lume "frumoasă", de vreme ce versurile sale sunt ilustrate cu imagini din conflagraţii globale, sărăcie şi opresiune. Noel şi formaţia sa lansau LP-ul "Who Built The Moon" în luna noiembrie a anului trecut.

Despre noul single producătorul David Holmes a declarat următoarele:

Piesa avea atât de mult spaţiu şi dădea o senzaţie grozavă. După ce Noel a scris-o, m-a rugat să aduc un solist francez pentru o secţiune "spoken word". Astfel am sunat-o pe prietena mea Charlotte Courbe şi i-am dat să asculte un extras dintr-un scurt metraj francez pe care l-am apreciat mereu.

Apoi ea a realizat o scriere de versuri uimitoare, care intră într-un contrast frumos cu muzica lui Noel.

Noel Gallagher’s High Flying Birds va lansa acest single pe un EP separat în luna martie, la pachet cu o versiune instrumentală a track-ului şi un demo pentru melodia "God Help Us All".

PUBLICITATE
Comentarii

Lifestyle

Oasis se va reuni dacă Manchester City câştigă Champions League, promite Liam Gallagher

Pasiunea pentru fotbal se revarsă uneori şi în muzică, aşa cum ne arată promisiunea lui Liam Gallagher. Fostul solist Oasis s-a declarat deschis să facă mult aşteptata reuniune a trupei dacă echipa sa de suflet câştigă Champions League.

Publicat

pe

Liam și Noel Gallagher
Liam și Noel Gallagher │ FOTO: captură YouTube

Manchester City are un sezon senzaţional, după ce a câştigat titlul în Anglia şi acum e la un meci distanţă de primul său trofeu Champions League. Echipa a mai avut o finală CHL cu câţiva ani în urmă, pierdută destul de clar în faţa celor de la Chelsea. Manchester City e o echipă mai îndrăgită în oraşul Manchester decât Manchester United, chiar dacă nu are titlurile sale.

Una dintre celebrităţile cele mai vocale cu privire la pasiunea sa pentru City este chiar Liam Gallagher. Încântat de victoria fabuloasă asupra celor de la Real Madrid cu 4-0 în semifinala Champions League, Liam a făcut o promisiune de reunire.

Povestea Oasis se încheia cu mare tam-tam în 2009, când trupa se dizolva. De atunci fraţii Liam şi Noel Gallagher s-au tot atacat în presă şi în social media. Liam (solistul) este fratele mai vocal şi mai agresiv şi a trecut dincolo de clasicul banter britanic şi spre trolling violent verbal.

Oasis a devenit uriaş de populară la mijlocul anilor 1990, mulţumită albumului de debut "Definitely Maybe", urmat de un alt LP foarte iubit "(What's The Story) Morning Glory?". Trupa pornea la drum în anul 1991. Mulţi au văzut grupul care ne-a adus "Champagne Supernova" şi "Wonderwall" drept noul Beatles. Povestea se sfârşea în august 2009, în timpul unui turneu al trupei, în urma unei altercaţii între cei doi fraţi la festivalul Rock en Seine din Paris. Noel Gallagher (cofondator, chitarist) şi-a anunţat plecarea din formaţie, afirmând că diferendele cu fratele său sunt ireconciliabile.

Fiecare echipă mare de fotbal are o formaţie asociată, iar United are Queen, Liverpool are Beatles, în vreme ce City are Oasis. Aflăm pe 10 iunie dacă echipa lui Pep Guardiola va lua trofeul sau dacă o va face Inter. Fanii Oasis au motive în plus să ţină cu City.

Citește în continuare

PROMO

Descoperă laptopul pentru creatori ASUS Zenbook Pro 14 OLED