Urmărește-ne în Social Media

Neil Young - Lookin' For A Leader

Neil Young îl atacă în mod nemijlocit pe Donald Trump în noul său videoclip, ”Lookin' For A Leader”. Mesajul piesei reflectă frustrarea pe care Președintele SUA a stârnit-o în timpul mandatului său, precum și nemulțumirea pe care muzicianul o are în legătură cu felul în care muzica lui a fost folosită fără aprobare în campania electorală a lui Trump.

"Îl invit pe Președinte să pună piesa asta la următorul său miting. Este o piesă despre sentimentele pe care le avem mulți dintre noi în legătură cu America de astăzi, se regăsește pe "The Times", un EP ce va fi lansat în curând de Reprise Records - casa mea de discuri din 1968", a scris Neil Young în descrierea videoclipului "Lookin' For A Leader 2020".

În urmă cu câteva zile, Neil Young și-a exprimat în online dezaprobarea pentru felul în care muzica i-a fost folosită. I-a adresat președintelui Trump o scrisoare deschisă, în care menționa că deși i-a transmis de nenumărate ori că nu dorește ca muzica lui să fie asociată cu el, pentru că asta ar sugera că îi sprijină campania, Young a fost ignorat și chiar batjocorit pe Twitter. Cu toate acestea, la momentul respectiv, muzicianul anunța că nu intenționează să-l dea în judecată pe Donald Trump, considerând că asta i-ar distrage atenția de la decizii importante în lupta împotriva COVID-19.

Avertismentele lui Neil Young au trecut neobservate, staff-ul președintelui SUA continuând să folosească în campanie diferite piese ale muzicianului. Vizibil iritat, pe 4 august, Young a renunțat la politețe și a publicat pe site-ul său oficial o reclamație adresată președintelui Donald Trump. În textul ei se menționează că muzicianul solicită daune în cuantumul maxim admis de lege.

Comentarii