Urmărește-ne în Social Media

Neil Young - Lookin' For A Leader

Neil Young îl atacă în mod nemijlocit pe Donald Trump în noul său videoclip, ”Lookin' For A Leader”. Mesajul piesei reflectă frustrarea pe care Președintele SUA a stârnit-o în timpul mandatului său, precum și nemulțumirea pe care muzicianul o are în legătură cu felul în care muzica lui a fost folosită fără aprobare în campania electorală a lui Trump.

"Îl invit pe Președinte să pună piesa asta la următorul său miting. Este o piesă despre sentimentele pe care le avem mulți dintre noi în legătură cu America de astăzi, se regăsește pe "The Times", un EP ce va fi lansat în curând de Reprise Records - casa mea de discuri din 1968", a scris Neil Young în descrierea videoclipului "Lookin' For A Leader 2020".

În urmă cu câteva zile, Neil Young și-a exprimat în online dezaprobarea pentru felul în care muzica i-a fost folosită. I-a adresat președintelui Trump o scrisoare deschisă, în care menționa că deși i-a transmis de nenumărate ori că nu dorește ca muzica lui să fie asociată cu el, pentru că asta ar sugera că îi sprijină campania, Young a fost ignorat și chiar batjocorit pe Twitter. Cu toate acestea, la momentul respectiv, muzicianul anunța că nu intenționează să-l dea în judecată pe Donald Trump, considerând că asta i-ar distrage atenția de la decizii importante în lupta împotriva COVID-19.

Avertismentele lui Neil Young au trecut neobservate, staff-ul președintelui SUA continuând să folosească în campanie diferite piese ale muzicianului. Vizibil iritat, pe 4 august, Young a renunțat la politețe și a publicat pe site-ul său oficial o reclamație adresată președintelui Donald Trump. În textul ei se menționează că muzicianul solicită daune în cuantumul maxim admis de lege.

PUBLICITATE
Comentarii

Industria muzicala

Neil Young şi-a scos muzica de pe Spotify din cauza lui Joe Rogan şi poziţiei sale faţă de vaccin

Joe Rogan şi-a făcut mulţi duşmani de când e la Spotify. Mutarea sa de acum 2 ani, una în valoare de 100 de milioane de dolari a enervat multă lume, iar acum el este în mijlocul unei controverse ce implică şi artişti. Neil Young a pus Spotify să aleagă între Rogan şi catalogul său muzical, iar Spotify a ales să îi scoată muzica artistului de pe platformă.

Publicat

pe

Joe Rogan (captură ecran)
Joe Rogan (captură ecran)

Podcasterul, comentatorul UFC şi comediantul Joe Rogan a devenit o figură controversată în ultimul an, atunci când a anunţat public că refuză să se vaccineze contra Covid-19. A adus şi oameni de ştiinţă la podcast cu care a dezbătut pe această temă şi susţine că un stil de viaţă sănătatos e suficient pentru a îi proteja pe cei tineri de boală. Gazda lui "The Joe Rogan Experience" a sugerat că oamenii tineri şi complet sănătoşi nu ar trebui să se vaccineze. Atunci când a contractat virusul Rogan a lăudat efectele ivermectinei, un medicament (pentru cai) controversat când vine vorba de utilizarea sa pentru pacienţii cu Covid.

Faţă de alte platforme de conţinuturi media, Spotify nu are o politică foarte clară cu privire la dezinformare. Pe Facebook şi YouTube spre exemplu materialele care au legătură cu Covid şi sunt considerate înşelătoare sunt de obicei însemnate ("flagged") cu un mesaj. Lucrurile au început să se complice pentru Rogan atunci când la începutul lui 2022 270 de doctori şi oameni de ştiinţă au semnat o petiţie pentru a cerere celor de la Spotify să "îl oprească pe Joe Rogan din a răspândi minciuni". Nu s-a rezolvat nimic cu acea petiţie iar pe final de lună ianuarie artistul Neil Young a anunţat că îşi retrage muzica de pe Spotify dacă Joe Rogan nu are podcastul oprit.

Mutiplul câştigător de premii Grammy şi pasionat de cauzele sociale şi politice, Neil Young s-a văzut nevoit să îşi scoată catalogul de pe platforma de streaming atunci când Spotify s-a aliniat cu Rogan. Pe 28 ianuarie 2022 aritstul soft rock Barry Manilow a ameninţat de asemenea Spotify cu boicotul pe aceeaşi temă. Posibil ca şi alţi artişti să reacţioneze la fel, ducând la o problemă reală pentru Joe Rogan, care a plecat de la YouTube fix pentru că se simţea cenzurat.

Povestea probabil nu se va opri aici.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5