Urmărește-ne în Social Media

Neil Young + Promise of the Real - Children of Destiny

Neil Young, unul dintre cei mai reprezentativi artiști americani a lansat o melodie și un videoclip care se potrivesc la fix cu ziua de 4 iulie, care se apropie. Ziua Independenței Statelor Unite e sărbătorită prin piesa "Children of Destiny", al cărei videoclip plin de simboluri americane îl vedeți mai jos.

Videoclipul începe cu un copil mergând pe o bicicletă, simbol al viitorului, cu un steag mare SUA în spate. Urmează un afișaj de forță, cu un stindard fluturând în vânt, în vreme ce avioane de luptă trec deasupra. "Children of Destiny" în sine sună ca un imn, cu o tobă de marș în fundal și vocea lui Neil Young suprapusă peste o orchestră de viori.

Alcătuirea piesei aduce cu o rock opera, a cărei poveste nu o știm 100%. Vedem străzile pline de americani, care sărbătoresc cu steaguri în mână, în vreme ce artistul îndeamnă ascultătorul să "lupte pentru credințele sale". Neil Young cel pur și clasic revine la mijlocul acestei creații patriotice, cu un mesaj pacifist și un solo old school.

Evident în spatele acestei muzici se ascunde un mesaj de rezistență, care protestează (pentru a câta oară?) contra regimului actual din State. Acesta este primul release al lui Neil Young de la albumul "Peace Trail" de anul trecut. Compoziția este impresionantă, implicând o orchestră cu 56 de membri. Trupa alături de care cântă artistul se numește "Promise of the Real".

Imaginile incluse în videoclip au fost preluate de la marșul global al femeilor de acum câteva luni. Neil Young ne-a îngrijorat în luna aprilie a acestui an când nu a participat la ceremonia de includere Pearl Jam în Rock and Roll Hall of Fame. Motive legate de sănătate au fost citate atunci.

Starea artistului pare să fie totuși OK, de vreme ce a lansat acest single. Nu e clar încă dacă e parte a unui album, sau doar o lansare aniversară de 4 iulie.

Comentarii